20 april 2010

Låtrecension: "Dancing on My Own" - Robyn

Fembot schmembot.
Det som just nu ligger etta på iTunes nedladdningslista, pluggas i svensk radio, spelas i Skavlan och får officiell singelstatus av skivbolaget i deras utskick är en kul liten robotdänga som känns ungefär 60% Teddybears och 40% Robyn, men som i mina öron tappade lite av sin charm när den gick från att vara aptitretande gratisspår på hemsidan till fullfjädrad comebacksingel. Var det verkligen så Robyn 2010 skulle låta? Vad hände med ekot från världshiten With Every Heartbeat?
Svaret har ni här och det har döpts till Dancing on My Own.
En vidareutveckling av nämnda världshit, med samma lite motsträviga refräng som inte kastar sig över dig och slickar dig i ansiktet, utan smyger sig på dig och rullar ihop sig som en varm, mysig kompis av elektroniska popljud.
Visst kanske man hör tydliga eko från Kleerup-tiden här, kanske lika tydliga som de av Teddybears/Patrik Arve Fembot, men det känns åtminstone för mig lika självklart som att Lady Gaga alltid låter producerad av RedOne, och ryktet säger dessutom att Kleerup aldrig varit nära DoMO, utan att det är Patrik Berger som ligger bakom.
Dancing on My Own är det som kommer släppas som första singel utanför Skavlan-land, som förmodligen kommer få en snygg video och som kommer bli en av sommarens stora hits. Det här är en ögonblicklig öronförälskelse för mig och här finns inte ett ljud jag skulle vilja vara utan. En låt som lika gärna (i en treminutersversion) skulle kunna vinna Eurovision och i samma version välta stora scenen på Way Out West i sommar eller bli etta på Englandslistan. DET är en hit.2 kommentarer:

John sa...

Det är inte Kleerup som har skrivit och producerat utan en svensk kille som heter Patrik Berger...

Oswald sa...

Japp.
Uppdaterade just när jag såg Marit Bergmans twitter.
Nu blev det ännu bättre!
Att Robyn kan låta With Every heartbeat utan Kleerup är ju ACE! :)