12 april 2010

Läget Just Nu - Vecka 1015
Soliga vårvädersdagar
Ny

Efter vad som känts som en oändlig vinter så är våren äntligen här! Visst, värmen har inte riktigt kommit till Göteborg än – det var ganska kallt att dricka rosévin i solen i lördags – men att den där klarblå himlen och den strålande solen skulle ligga etta när den väl dök upp mer än några timmar i sträck var gjutet.
Partyhelg med R Ny
Förra veckan var vi i Stockholm. Den här veckan var rollerna ombytta och Schlagerprofilerna återförenades för en partyhelg i Göteborg. Suveränt skoj. Vi borde alltid ses.
Födelsedagsfest hos Anders Ny
(Nästan) hela gänget och en massa nya människor, mycket god plockmat och (som alltid hos T&A) mängder av vin. En riktig höjdarfest som inte blev sämre av Andreas supersvåra quiz eller av en otroligt blöt partynatt på BeeBar efteråt. Höjdarkväll!
Eurovisionkoll med ett gäng Göteborgsbögar Ny
Anledningen att R dök upp i stan helt spontant hade med hans jobb att göra, och i nästa nummer kan ni få se vad ett gäng Göteborgsbögar, samlade en söndagseftermiddag med mängder av godis och bubbel och kaffe och kex, tycker om alla årets Eurovision-bidrag, vilken låt de tyckte absolut bäst om – och kanske även vad vi tyckte var sämst. En jäkligt annorlunda och kul eftermiddag med flera nya, trevliga bekanta blev det i alla fall.
Påskmat hos Andreas Ny
Vad gör man om man åker bort över påsken och missar att fira den med gängets favoritkock? Man firar den såklart helgen efter med mängder av korv, jansons, rosévin, ägg och heminlagd sill såklart!
Quizkväll med jobbet Ny
Legenden säger att om jag inte flyttat från Stockholm i somras så hade nog jag och R drivit en månadsvis pubquiz på en restaurang någonstans innan för tullarna. Nåväl, nu fick jag istället leva ut mina frågeledaredrömmar tillsammans med ett gäng av mina kollegor istället på en riktigt kul kväll på Haket. Succé! Och nu ryktas det om en liten spontan uppföljare redan denna veckan.
Nya Sex and the City-trailern Ny
Förmodligen är ju filmen flera resor sämre än ettan och förmodligen är jag i Oslo när den har premiär så vi inte kan köra en Cosmo-premiär i Bergakungens VIP-salong som förra gången...men vad gör väl det? Aidan! Aidan! Aidan! (etc etc)Fredriks hemlagade lasagne Ny
Jo, jag vet. Det är väldigt mycket mat och privata upplevelser på listan den här veckan, men ibland bara måste man ha sådana veckor. Jag älskar lasagne. Alltid. Och Fredrik gör den bästa hemlagade lasagne jag känner till.
South Parks Facebook-avsnitt Ny
South Parks fjortonde säsong har ryckt upp sig en hel del sedan den trettonde i mina ögon, och bäst hittills var förra veckans drift med Facebook-fenomenet. Gissa om alla Farmville-skämten sved... Fortfarande min animerade favorit på TV."We Could Be the Same" – Turkiskt ESC-bidrag Ny
Efter två veckor med ESC-indoktrinering – och såklart inför Osloresan i maj – har jag faktiskt nästan 30 låtar från tävlingen i min iPod just nu, vilket förmodligen är någon form av rekord mer än en månad innan det är dags...men ska jag välja en favorit bland allihopa så är det självklart det här bidraget från Turkiet.


iPad
Jo, det ska erkännas: jag blev (som alla andra som tog i den) dökär i Johans iPod när jag såg den i lördags och självklart skapade det ett enormt ha-begär, ungefär som alla andra roliga, nya tekniska prylar gör. Den är verkligen superfin och en otroligt fräck leksak. Samtidigt kan jag för mitt liv inte se vad jag ska ha den till just nu. Utan 3G, utan att kunna använda den utan att ändå äga en dator (för att ändra saker i den a' la' iPhone), utan att kunna göra två saker samtidigt med den i parallella fönster, så är den inte mycket mer än en större, mera lättläst iPhone (som man inte kan ringa eller fota med). Och en iPhone har jag ju redan.
Betty + Daniel-romansen i Ugly Betty

Ett enda avsnitt av serien Ugly Betty återstår och det har gett manusförfattarna en fantastisk nytändning: De senaste två-tre avsnitten har varit helt briljanta! Men den som kom på att Betty skulle sluta sina dagar i någon påklistrad romans med sin chef borde verkligen ha fått kicken en stund innan han skrev sin sista manussida. Så galet dumt och så sjukt illa överrensstämmande med de tidigare åren av serien. Idioti. Jag har fortfarande förhoppningar om att de styr bort från detta i absolut sista avsnittet. Snälla!Gretas
Skitställe. Gå till BeeBar istället.
Flygplanskrascher
Kraschen med Polens president var såklart fruktansvärd självklart för alla anhöriga och inte minst hela landet...men jag vore inte jag om jag inte förde ned det till en pinsamt låg personlig nivå...och då känner jag bara att VARFÖR måste det alltid, alltid trilla ned plan så fort det bara är veckor tills jag ska flyga? Håll i er – det lär komma mera flyggnäll innan jag är tillbaka från Barca.
Schlagerfetma
Fan vad jag missköter mig. Det lär inte bli jeans med storlek 30 i midjan shoppat i Barcelona om några veckor...

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Johans iPad menar du va? Kärleken du känner kallas RDF (Reality Distortion Field). Sök på Wikipedia. Drabbar många till synes obarmhärtigt. Alla som kommer inom hörhåll från Steve Jobs blir smittade direkt. Ingen vet vad man ska ha den till men tydligen skapar den ett ha-begär. Det är RDF.

Det är likt förhållandet som beskrivs i ett oförglömigt inslag från The Onion News Channel
http://www.youtube.com/watch?v=8AyVh1_vWYQ