05 april 2010

Läget Just Nu - Vecka 1014
Påsk i Stockholm Ny
Det här skulle egentligen bli min första påsk hemma på över ett halvt decennium – och den första utan att vara på plats i Stockholm på över fyra år – men när jag plötsligt insåg att påskmiddagen vi planerat inte skulle bli som den skulle och att jag varken hade plockat fram påskris eller påskpynt (och jag brukar vara extrem på det där) trots att det var Skärtorsdag så fick jag lite panik. På torsdagskvällen kom idén, på fredagsförmiddagen var allt bokat och på långfredagskvällen så satt vi på tåget till Stockholm... TACK Ronny för att vi fick använda dig som hotell i några dagar och tack till alla som dök upp och fick mig att ångra att jag flyttade tillbaka något så otroligt. Det var grymt.
Middag på Restaurang Familjen Ny
Hela påsken inleddes med en skojig partykväll som inleddes med en suverän middag på restaurang Familjen – en upplevelse som rekommenderas de flesta av er som vill äta gott, mycket och trevligt för en otroligt rimlig summa. Hör här: För 700 kronor fick vi en tre rätters middag, ett glas champagne till fördrink, två utvalda viner på glas till maten, en öl efteråt och en cappuchino till desserten - och då fanns det med en helt okej dricks i den summan också. Hur bra är inte det? Dessutom var lammet bland det bästa jag ätit. Boka och beök genast.
Middag hos Linda Ny
Förra året bjöd jag på påskmiddag hemma hos mig och i år kontrade Linda på påskafton med samma mynt. Betyder detta att vi har en tradition? Trevligt var det i alla fall. Och Zipper efteråt med Edward i högform är alltid lika trevligt.
ESC-kväll hos R Ny
Hur tillbringar man bäst en långfredagskväll i Stockholm? Jo, med massa bubbel, rosévin och alla årets ESC-låtar såklart! Samt givetvis ett knippe av de absolut bästa schlagervänner man äger på samma plats. Suveränt. Mina två ESC favoriter just den här veckan? Förmodligen Turkiet och Tyskland (se nedan).

TysklandTurkietEftermiddag på MälarpaviljongenNy
Det är fortfarande helt absurt att de nästan har ett 600% stort påslag (jo, allvarligt) på sina rosévinsflaskor jämfört med systempris (jag säger inte det ska vara gratis…men 600%!?), men samtidigt finns det ju få ställen där man hellre vill sitta ute en varm vårdag i april och dricka sitt glas ljusrött. Får man dessutom sällskap av den suveräna fröken Sarah Dawn Finer så kan man förmodligen betala vad som helst. Urtrevligt!
"Ragdoll Blaster 2" – Uppföljarspel på iPhone Ny
Första versionen av Ragdoll Blaster får väl på mindre än ett år räknas som en av klassikerna vad gäller spel i iPhonen. Sjukt enkelt, men extremt vanebildande. Nu är tvåan här, och fast man gjort en helomvändning helt vad gäller design (borta är doodle-stilen där allt känndes klottrat på ett anteckningsblock, och istället är det snyggt och genomdesignat med dockor som ropar när man skjuter iväg dem på snygga detalrika banor) så är spelglädjen lika närvarande. Ett måste för 22 kronor!
"Japan House" – Sushiställe på Viktoriagatan Ny
Med FF nyinflyttad till nytt kvarter så krävdes det såklart att vi snabbt hittade ett nytt sushiställe att plocka med rå fisk efter träningen ifrån. Svaret blev Japan House, som för 65 kronor har en helt suverän "brukssushi" som rekommenderas varmt om ni blir sugna på fisk i hjärtat av Vasastan.
"The Pacific" – Miniserie på HBO 2v
I början tyckte jag det var lite smårörigt men efter tre avsnitt (och speciellt efter förra veckans mera lugna, karaktärsbyggande avsnitt i Australien) så är jag helt betagen och fast i den här påkostade miniserien om WWII i Stilla Havet. Kommer förmodligen håva in mängder av Golden Globes och Emmys när det bli dags, så passa på och upplev den redan nu!
"Marabou Passionsfrukt" – Ny choklad Ny
Mina vänner dissade den här så hårt att jag knappt vågade säga det då, men här kan jag komma ut: Jag gillar den här nya Marabou-mjölkchokladen med sin smått syntetiska smak av passionsfrukt. Så det så.
Vapiano - Pastarestaurang 2v
Varje gång jag är i Stockholm blir det att jag automatiskt hamnar här när det skall ätas någon form av sen lunch. Deras nya pasta med salami och ruccola är fantastisk. Gå dit.
"Nespresso Tanzarú Limited Edition 2010" – Ny kaffesmak
Beställde fyra rör på ren "oh, de är nya och har så fin grön färg"-känsla. Köpte sedan ett rör över disk i Stockholms suveräna Nespressoaffär eftersom de fyra andra rören skulle levereras först efter påsk och… Tja. Jag är väl kanske inte helt nöjd med mina femtio Tanzurú-poddar just nu, även om de inte på något sätt är äckliga. Kanske bara lite för mesiga i min smak.
"V" – TV-comeback
De uppdaterade ödlorna är tillbaka på TV i USA efter ett giantiskt uppehåll efter bara fyra inledande avsnitt. Publiken i USA var tveksam och samma sak gäller nog mig. Här finns en massa potential, men just nu känns det lite som om de inte vet hur de ska utnyttja den. Jag tror det behövs ett öppet krig och det är snarast! Till dess nöjer jag mig lite med den intressanta graviditets-historien där en tjej som inte vet att hon bär på ett ödlebarn plötsligt börjar sukta efter råttorna i råttfällan. Genialt.
"Anna Anka Söker Assistent" – TV-program på TV3
Inte för att jag hade några större förhoppningar på det här programmet – finns det någon mer sönderkörd TV-karaktär än Anna Anka just nu – men jag blev samtidigt besviken på hur de slarvade bort hela programidén. Taskig casting, otroligt segt tempo och superfula murriga miljöer gjorde det hela till ett av de största slöserierna med TV-tid som jag sett på länge. Snark.
Tappa bort sina handskar
Jag klarade mig nästan, nästan ända in i mål i år (dvs den tidpunkt då man slutar ha vantar) men ungefär i sista stunden så tappar/glömmer jag mitt suveräna par (som jag köpte nya ifjol efter en liknande incident) på spårvagnen en skärtorsdagsnatt och sedan får jag stå där med skammen. Så surt. Och nu går det inte att få tag i några riktigt bra nya.
Missa påsken
Inget påskpynt, inget påskris, inga påskägg, ingen påskmat och inte ens ett litet ynka målat ägg. Det var en sjukt trevlig helg, men jag tror jag är skyldig mig själv en påsk!
Schlagerfetma
Den blir inte mindre av alkohol tre dagar i rad och missad inmatning av Viktklubbsinformation fem dagar i sträck…

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Catenacci sa...

Du glömde för övrigt ölen efter maten i dina redovisade 700 spänn. Senaste avsnittet av V var breath taking. Du förstår bara inte... Och, jag är fakskiskt lite, liite ledsen över att jag inte fick laga påskmiddag i år... Men det är som det är... Rätt illa fortfarande... =(

Oswald sa...

Ah, just det ja! Ölen! Helt galet.

Nä, V är liksom bara...utan fokus. De måste styra upp det, annars kommer de fortsätta tappa tittare och då har de aldrig en chans att få fortsätta med den budgeten.

Och det är inte försent med påskmiddag för att påsken är över! Vi firade inte påsk alls i Stockholm. Jag vill fortfarande ha påskmiddag hos dig! Vi tar det bara ett annat datum. :)