02 mars 2010

Läget Just Nu - Vecka 1009




Melodifestivalen 20104v
Malmöveckan visade sig bli en bra förlängning på Göteborgspartyt veckan innan. Malmö stad bjussade återigen på en överdådig buffé (även om jag saknade chokladkopparna från ifjol) och har man med Anders Hansson på en MF-torsdagsfest så vet man numera att man kan sätta likhetstecken med party. Fredagskvällens lugna chips&läskkväll med RuPauls dragrace i vår "svit" var inte illa heller, och avslutningsfesten med en efterfesten-efterfest hos Mr Kempe var såklart en höjdare. Inte minst för att vi fick testa alla årets favoriter på fetsens dansgolv…
"Hollow" – Mellolåt med Peter Jöback Ny
…där för övrigt Hollow urartade i kvällens största allsång. Den där refrängen sitter kan man säga! Det här är hands down årets bästa låt i festivalen för mig. Kombinationen Kempe/Hansson/Jöback visade sig vara precis lika dödlig i praktiken som i teorin, och det här träffar mig direkt. Det är också den enda MF-låten genom tiderna som fått mig att börja lipa så smått. Bara en sån sak. Jag älskar Peters fantastiska röst och jag älskar de coola hjärtslagen och jag älskar att jag inte kan släppa refrängen och att jag kört den oavbrutet i min iPod de senaste dagarna sedan jag köpte skivan.



"How to Make It in America" – Ny serie på HBO Ny
Tänk Entourage, fast med ett mindre grabb-gäng som har långt mycket sämre ekonomi och inte hänger med några filmstjärnor. Ett Sex and the City utan kvicka skämt och med snubbar på Lower Manhattan, som snarare jobbar på Barneys istället för att handlar där. Det handlar såklart om brudar och pengar, men i grunden om att växa upp och ta ansvar för sitt liv. Visst, här finns några klyschor och manér, men med tanke på att det mesta som är nytt på TV nuförtiden är skit eller over-the-top-komedier så känns det här väldigt, väldigt lovande efter de två första avsnitten. Och så är jag ju en hopplös sucker för New York-miljöer.



"Human Frontier" – Mellolåt med NEO Ny
En stor överraskning som jag hade noll förväntningar på innan NEO steg ut på MF-scenen och satte repetion efter repetition helt klockrent (direktsändningen gick lite sämre, tyvärr). Human frontier låter som en lite bonnigare och mindre sofistikerad variant av en BWO-låt – och det passar ju såklart mig som handen i handsken. Det blir en mardröm för mig att välja mellan NEO och Alcazar på lördag om vi skulle komma till det läget.



Chatroulette Ny
Ett Heta Linjen för 2010-talet. Lika stor känsla av det spännande och förbjudna ("Man får se rakt in hos någon annan!"), lika beroendeframkallande ("Jag ska bara kolla fem till, sen ska jag sluta!"), lika cyniskt ("Alla trycker next på mig utom fula och tråkiga!") och lika fullt med snusk ("Jag tryckte två next och sedan satt där en naken snubbe med snasen i vädret strax före ett par bröst och en "show me your tits, it's my birthday"-skylt!"). Väldigt skojigt med några öl i kroppen dock.
Crème Fraiche Gourmet med smak av getost, honung & rosmarin Ny
Jag är väldigt svag för getost. Jag är väldigt svag för smaksatta crème fraicher. Voila! Jag är väldigt svag för Arlas nya Gourmet-variant traditionsenligt smaksatt av förra årets Årets Kock (som förra året hette Viktor Westerlind by the way). Utmärkt för att förgylla din pasta med kyckling eller bara ha som kall sås till en sallad.
Hotell Rica i Malmö Ny
Jag är verkligen ingen van hotell-surfare, men efter förra årets schlagerturné mindes jag det här hotelletr vid Lilla Torg i Malmö som i ett – väldigt förkylt men – lyckligt skimmer. Ställbara sängar i perfekt vinkel till den stora platt-TVn, Nespressomaskin med knappar på rummet och ett stort, stort badkar i det gigantiska badrummet. Sjukt nice. Och lyckan blev såklart därför total när vi uppgraderades till exakt samma rum (106 – håll det i minnet om ni ska dit) det här året. Vaddå vandrahem med dusch sex trappor ned?
"Halv Åtta hos Mig" – Matreality på TV4 Åt
Fortfarande mitt favoritprogram att äta till varje kväll. Kanske det roligaste matprogram jag sett.
"Jag Vill Om Du Vågar" – MF-låt med Pernilla Wahlgren Ny
Schlager är roligt och något ska man ju få dumdansa till även efter den här festivalen, eller hur?



"RuPauls Dragrace" Åt
För att det är min och Rs schlagerfria TV-stund varje vecka. It's time to lipsync for your life!




"This is My Life" – MF-vinnare (?) med Anna Bergendahl
Självklart borde vi tänkt på att Idol bara har typ en knapp miljon tittare medan Melodifestivalen har mer än det dubbla. Därför var det ju väldigt många som för första gången fick sin dos Anna bergendahl i lördags och därmed drabbades av det så många av oss drabbades av redan för två år sedan. Rösten! Utsrålningen! Säkerheten! Sprödheten! Klart hon blev favorit. Klart hon gick direkt. Men låten är fortfarande ett sömnpiller när den initiala överraskningen har lagt sig.






Vintern 2010

Ge upp nu! Även om det är okej att åka buss från Malmö till Göteborg (det gick faktiskt snabbare) så vill man ju ändå åtminstone tro lite, lite på att någonting ska fungera om man inte har bil och tvingas resa med SJ varje helg. Men nä. Att åka till Stockholm nästa vecka verkar svårare än att få tag i en restresa numera.
"Magisk Stjärna" – Mellolåt med Py Bäckman
Det har ältats tillräckligt egentligen, och varför sparka på någon som redan ligger, men hur i helvete kunde en jury som ska ta ut låtar till Sveriges största musiktävling 2010 välja ut den här låten? Hur är det ens möjligt att det inte fanns något bättre i vilken fullständigt ogissningsbar kvot den här låten än tillhörde? MFs största gåta sedan vendela blev vald till programledare.
Schlagerförkylningen
Den kommer alltid som ett brev på posten tillsammans med den aldrig avtagande tröttheten och schlagerfetman. Det är tufft nu…

Ungefär så just nu.

3 kommentarer:

Björn sa...

Har förstått att Thomas Lundin hade "Magisk stjärna" som stor favorit vid utgallringen. Kanske dags för en regel som säger att det bara får vara svenska medborgare i juryn..?

Anonym sa...

KAN ingen sparka den där människan?? JAG börjar bli trött på honom.. // Jonas

FF sa...

Jag tycker att man borde kunna sparka någon ur juryn enbart med tanke på personens kavajer...