08 februari 2010

Läget Just Nu - Vecka 1006




Melodifestivalen 2010Ny
Det känns bara så oerhört skoj att vara igång igen! Trots att bredbandsproblem satte stopp för flera av våra filmuppladdningar, så tyckte jag ändå vi levererade rätt bra både via Twitter, i bloggen, på QX.se, till Aftonbladet och till P4. Men bäst är såklart bara att få vara med om det här äventyret ett varv till. Att sitta på repetitionerna hela dagen med det där helt otroligt bra ljudet som gör att låtarna nästan slås in i kroppen, skvallra med Ronny och Tobbe och få quizfrågor av Henke. Och så festerna förstås. Och första genrepet när man får se hur alla Edwards underbara idéer visualiserats. Och bara det här med att äta, andas och leva mitt i den här bubblan där allt bara går ut på att försöka lista ut hur det ska gå och alla tar det på 100%igt allvar. Ljuvligt! Jag är så jäkla lyckligt lottad.
"Brotherhood" – Film av Nicolo Donato Ny
Visst ligger det lite Bamse-logik i att människor som hatar bögar egentligen är det själva, men jag köpte det för en stund och föll pladask för den här danska nynazistvarianten av Brokeback Mountain där kärlek uppstår mellan två grabbar i den mest homofientliga miljö man kan tänka sig. Värt att se bara för en strålande och tokhet David Densic.
"Unstoppable" – Mellolåt med Ola Ny
Uppföljare brukar ju nästan alltid vara sämre än originalet, men när det gäller Olas spinoff på hiten Natalie som är förhållandet det motsatta. Jag har alltid tyckt bättre om Ola som artist än vad jag tyckt om hans låtar (med undantag för Love in Stereo) men Unstoppable är en riktigt skön poplåt som jag kommer spela sönder i min iPod, och jag tokälskar det där pianot, ljudet när första refrängen går över i vers och det där snygga stoppet. Heja Ola!
"Skins" – Säsong 4 2v
Inte bara världens bästa ungdomsserie utan förmodligen en av världens bästa serier nu punkt. Jag blir helt lycklig när TV är så här snyggt och konsekvent välskriven.
"Keep on Walking" – Låt med Salem al Fakir Ny
Första gången jag hörde den här i torsdags gick jag in på Svenska Spel och satte pengar på att den skulle komma sist. Jag kände att det hängde en Eskobar i luften liksom… Men så hörde jag den igen. Och igen. Och för varje gång så tyckte jag den blev bättre och bättre. När betygen skulle sättas i QX fick den en trea, men jag var otroligt sugen på att fila till det till en fyra i slutändan…men nöjde mig med att ändra texten. Lyckligtvis fattade svenskarna grejen snabbare än mig, och sedan i helgen är det den TV-rippen av den låten som spelats flest gånger i min iPod. Så kan det gå!
"A Place to Stay" – Mellolåt med Jenny Silver Ny
En låt jag avfärdade direkt när jag hörde en tidig demo, men som när jag fick den serverad på en meters avstånd vid scenkanten i Övik fullständigt tokälskade. Fy fan vad bra den här suggestiva dansrökaren är och fy fan vad snyggt den presenterades av underbara Jenny Silver. Melodifestivalen har verkligen kommit en bra bit från Vem E De Du Vill Ha de senaste tio åren...
"I Love You Philip Morris" – Film av Glenn Ficarra & John Requa Ny
Melodifestivalen kom lite i vägen för en recension av den här sjuka komedin där Jim Carrey spelar en bedragare som i fängelset blir kär i Philip Morris, en man som han sedan ägnar större delen av sitt liv att bryta sig ur fängelset för att få träffa. Det är galet skruvat av killarna bakom Bad Santa och så bögigt att man inte trodde det var möjligt (trots att man aldrig driver med själva bögigheten) och tidvis rent otroligt roligt på gränsen till superbarnsligt. Men helt klart sevärt.
"RuPauls Dragrace" – Säsong 2 Ny
Den amerikanska superdrugan är tillbaka med ännu en säsong där det ska läppsynkas för livet. Drugorna har tyvärr lite mindre fantasifulla namn den här gången, men bitchigheten verkar det inte vara något fel på, så förmodligen lär det bli precis lika underhållande som sist. När får vi en nordisk variant?
"Titanic" - iPhoneapp Ny
Underhållande gratisspel där det gäller att rädda gubbar från en brinnande (hm?) Titanic så de inte hamnar i vattnet genom att snäppa ut dem genom fönstren med fingret och fånga upp dem i livbåtar. Störigt simpelt, men oerhört beroendeframkallande.
Åka Nattåg Ny
Egentligen kanske jag borde morra lite över det här eftersom vi kom fram så sent, jag sov så dåligt och allt blev kaos, men själva grejen att dela en egen kupé, dricka bubbel och snacka skit, alltmedan tåget forsar fram genom Norrland, det var verkligen ett riktigt höjdarsätt att resa.




"Lost" – Sista säsongen
Jag älskar ju Lost och hade sett fram hur mycket som helst mot den här ombuzzade tvåtimmarsstarten av det som kommer att bli seriens absolut sista säsong. Och visst, det var väl okej. Men samtidigt så kände jag lite som jag gör med 24 just nu: Vi kan det här nu. För trots att Lost-författarna lagt in gasen i botten för att leda oss mot slutet, så känns det lite som att börja om igen när de nu träffat ytterligare ett gäng urinvånare på ön parallellt med att de aldrig ens störtat utan vandrar omkring i en annan verklighet också där de inte känner varandra. Snurrigt? Faktiskt inte så farligt...men lite onödigt på något sätt. Men jag kommer självklart se vartenda avsnitt ändå - det är ju en av 00-talets största TV-händelser som ska få sitt slut här.
Läckta Kylie-demos
Alltid kul när det kommer nya låtar från mina favorit-popprinsessa (även om någon i hennes närhet obviously läcker som ett såll innan varje skivsläpp) men desto mindre roligt att höra att låtarna fortfarande känns obehagligt ohitiga och fast i någon form av ingemansland vad gäller musikalisk inriktning. Nu hoppas vi att de här tre låtarna verkligen var sådant som hamnade i papperskorgen och inte som det var förra gången…




SJ

Jag har absolut förståelse för att tåg kan bli sena om det är mycket snö och konstigt väder. Det är skitjobbigt för mig som resenär såklart, men så är det. Vad jag däremot inte förstår är hur ett företag med så mycket förseningar kan vara så innihelvete kassa på information till sina kunder. Om något går fel så får man inte veta något alls och rösten som ropar ut saker på stationen verkar inte ha någon som helst kontroll på vad som händer ute utan kör bara på enligt tabell som om inget någonsin kunde gå fel. Helt sjukt. Och med tanke på hur mycket tåg jag ska åka framöver så misstänker jag att det här inte är sista gången SJ nämns här det här året...
Schlagerfetman
Jag känner mig redan 10kg tyngre och typ flottigare bara efter första helgen, och mår redan psykiskt dåligt över att inte hinna träna någonting alls kommande veckan heller... Usch!
Bredbandssituationen i Övik
Den var verkligen under all kritik. Surfar alla i Norrland på samma gamla modem?

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Nick sa...

Jag rekommenderar SJs mobila sajt som länkar till Banverkets dito. Den senare har faktiskt info om tågproblem, ofta långt innan personalen på tåget vet något.

mobil.sj.se

Liten tröst i alla fall :)

Nick sa...

och direktlänk är här
http://m.banverket.se/trafik