08 januari 2010

Musik att hålla koll på 2010!

Då var det avgjort!

Ellie Goulding blev nummer ett på årets "BBC Sounds of 2010 List", och jag vet att stora delar av min bekantskapskrets klappar händerna i alla fall. Ni som läser min lista i QX vet att jag tipsade om hennes Under the Sheets i januarinumret (efter tips från mina goda vänner Arne och FF) och visade videon för er här i bloggen strax före Lucia - och det är en låt som bara växt och växt sedan pressläggningen (och idag hade genererat en klart högre plats) kan jag meddela. Jag har som sagt visat videon innan, men nu verkar skivbolaget rensat bort den från hela internet (fråga mig inte varför - helt obegripligt) så ni får nöja er med stillbilder till musik. Very 1978.



Ellie är ju annars kanske mest känd för att ha gjort den här fantastiska versionen av Robyns Be Mine tillsammans med Erik Hassle.

Annars är det fjärdeplatsen på BBCs lista - bandet Hurts och deras Wonderful Life - som spelas mest hos mig just nu efter tips från samme Arne (och påhejat från Labyrint-Pär som påminde mig om att jag inte alls nämnt den här eller i QX). En fantastisk låt med en fantastisk video som jag varken kan sluta lyssna eller titta på (tjejen som dansar är oerhört fascinerande). Kolla och lyssna själva!



Fem färska popcorn till den låten kan jag meddela!

Och när vi ändå är i gång så kan vi väl plocka in nya videon med tvåan på BBCs lista över de artister vi ska hålla ett extra öga på under året (som vi gjorde med White Lies, VV Brown och Little Boots ifjol och Ting Tings året innan dess). Här är Marina & The Diamonds och deras Hollywood.



Här är hela listan för den som vill plugga vidare på egen hand.

Inga kommentarer: