21 december 2009

Läget Just Nu - Vecka 0952



"Stripped" – Ståupp-show med Eddie Izzard Ny
Jag skulle ljuga om jag sa att jag varit ett hardcorefan av Eddie Izzard sedan nittiotalet, men jag har haft småkoll på honom och sett de flesta av hans gamla föreställningar på DVD. Nu har jag dock tillslut sett honom för första gången – och det var riktigt, riktigt roligt. Okej, den där hungern man kan spåra på hans första DVDer (då han kör transvestitgrejen som han tydligen släppt nu) kanske inte riktigt finns där nu. Den är kanske svår att uppbringa när man drar 7000 personer till en ishall i en stad man knappt kan uttala utan att ha gjort något speciellt alls innan det här varvet mer än att ha ett gott rykte och många hits på YouTube. Men vad gör det när man har så fruktansvärt roligt. han är liksom bara så smart och skicklig i sitt sätt att föra fram vad han har att säga så man bara vill lägga sig på golvet och buga framför honom när han ibland nästan ordlöst bara med mimik hoppar mellan att vara en velociraptor från Jurassic Park, en stor bläckfisk, en snäll haj eller ett kamikaziefår från Sparta. Världshistorien blir ordentligt underhållande i Izzards version och min favorit är nog den egyptiska nyhetsuppläsaren. Väl värt sina (ganska dyra) biljettpengar, som förövrigt var ungefär samma som jag betalade för Madonna i somras...men nu fick jag ut så otroligt mycket mera per krona.
Julfest med jobbet Ny
Julbordet var helt okej på Långedragsvärdshus, men det trevliga bordssällskapet och ett fullständigt överflöd av alkhol till vårt bord från personalen gjorde självklart sitt till. Bra arrat, men folk drog hem alldeles för tidigt som vanligt.
"VidZone" – Videokanal på PS3an Ny
VidZone är en gratistjänst till PlayStation3 där användarna kan titta på direktuppspelade musikvideor (de ryktas för närvarande ha över 13 000 videor i sitt bibliotek) eller ladda ner dem till sin hårddisk mot en avgift. Videona går att söka efter lite som på YouTube, men bäst är att välja någon av de förfixade spellistorna ("Hits just nu", "Julmusik" etc) och sedan bara låta det rulla...eller fixa ihop sin egen lista som i sinIpod och så köra den. Som att ha MTV på åttiotalet all over again...och alltså fullständigt oemotståndligt för någon i min ålder. Jag älskar, älskar den här tjänsten och har bara på två dagar utvecklat ett svårt beroende. Heja PS3!
Julmyskväll med FF Ny
Liseberg, julklappsbyte, mat och film. Allt under skenet av julgranen. Väldigt mysigt. och dessutom fick jag väldigt fina saker: En munkjacka, en väckarklocka, ett presentkort på amerikanska iTunes (hurra, nu kan jag köpa musik i tre länder) och det roligaste: Ett litet hushållsredskap att pressa egna hamburgare i! Underbart. Tack! Och hyacinten ger mig julkänsla så fort jag öppnar ögonen (och näsborrarna) varje morgon.
"Kylie: Live In New York" – Skiva med Kylie Ny
Det är alltid skönt att få lite ny Kylie på skiva, och även om jag hellre sett att hon släppt ut sitt nästa studioalbum redan i år i stället för att släppa ännu en konsert/live-CD och även om hon tyvärr plockat bort den enda nya låten som hon körde under USA-turnén ifrån den, så kan jag inte sluta lyssna på den nya studiomixen av Light Years (en av hennes absolut bästa låtar redan innan nya, snygga 2009-dansversionen) eller köra hela konserten om och om igen medan jag jobbar.
Marabou Sensation Caramelized Almonds & Sea Salt Ny
FF såg till att jag blev en av dem som fick Marabous sprillans nya choklad hemskickad i brevlådan ' så ny att den inte finns i butik förrän i februari nästa år. och tur var det, för det här är en av de godaste Marabouchokladerna jag ätit på länge. mandel är alltid gott i choklad, och det blir inte sämre av att den är "karamelliserad" (dvs hård, krispig och "Dajmig") och har sällskap av bara lite, lite salt i all sötman. Jag spår en stor succé för den här chokladen (långt mycket godare än de där två som finns nu med nån skum krämig fyllning) – i alla fall i min mun och mage.
"The Inbetweeners" – Brittisk komediserie Ny
Kan förmodligen beskrivas som Beautiful Peoples hetrosexuella, übergrabbiga syskon, skapad av några killar som bland annat jobbat med Ricky Gervaise och Flight of the Conchords. En skruvad och rätt brutal komedi om fyra tonårsgrabbar i dagens Storbritannien (Ruislip i västra London) och deras vedermödor att fixa brudar att kunna ligga med. BAFTA-nominerad och finns snart i filmversion och i ännu en säsong (den tredje) på TV i hemlandet. Kanske ingen knock out efter säsong ett i mina ögon, men klart trivsam och tillräckligt bra för att jag ska plöja allt.
Sunes Fik Ny
Mitt lokala lilla café, med sin trevliga personal och sina goda latte och frukostfrallor, har nu börjat med något de kallar "saffranssemlor" bilket såklart är genialt. man tar en lussekatt, delar den, lägger i mandelmassa och grädde och pudrar på florsocker och voila! Lussesemla! Urgott och en chans för mig som brukar få vänta till Karlskrona och annandagen för att äta det "brunvita bakguldet". Mums!
"Julie & Julia" – Film av Nora Ephron Ny
Det är nog bara Meryl Streep som kommer undan med något som känns som ett sådant totalt överspel (men som säkert egentligen är på pricken den matlagningsdam hon ska spela), men det fungerar i den här übermysiga, matfilmen med två parallella historier. 2002 bestämmer sig en amerikansk kvinna för att blogga om hur hon lagar alla 525 recepten i en kokbok under ett år – och parallellt följer vi kvinnan som skrev boken under 60-talet. Allt är väldigt charmigt, varmt och välspelat – och lyckas på något sätt precis bli uthärdligt och småroligt istället för sött och sliskigt – men efteråt kan jag känna att slutet är en liten besvikelse och fundera över vad meningen med filmen egentligen var. En trevlig stund för den som vill bli hungrig.
"Higher" – Årets Idolvinnarelåt Ny
Japp, jag har fortfarande gjort slut med Idol, jag tänker aldrig någonsin se TV-program med Peter Jidhe (Jihde? Jideh?) mer i mitt liv om jag slipper och jag tycker vinnar-Erik är en anonym, skrikig lill-kille utan någon som helst karisma eller intresse som artist, som jag spår samma öde som Kevin Borg om ett år. Däremot är jag väldigt svag för årets vinnarlåt med sina likheter till Nelly Futado-favoriten (All Good Things) Must Come to an End. Körs ganska mycket i min iPod, och de där sköna supertrumljuden i slutet lättar lite upp det faktum att skrik-Erik gör sitt bästa för att förstöra allt för mig parallellt.




Jul på Liseberg/Julstaden Göteborg
Jag tycker det är väldigt fint med alla lampor, skridskobanan, all konstsnö och alla granar på Liseberg – men jag blir ganska sut när deras flipperspel snor mina pengar... Nåväl, ska man få julstämning i Göteborg så är det hit man ska i alla fall – och undvika det som kallas "Julstaden Göteborg" och som består av en hel drös av belysning på stan, samt ett stort filmspel på Götaplatsen. Visst, även här finns ljuspunkter: Den snyggt ljussatta lyftkranen på Norra Älvstranden, de gula bollarna mellan Valand och Heden och det roliga filmspelet där man verkligen utnyttjar husens form på Harry Hjörnes plats. Det är supernajs. Men resten? Jag gillar att träden ska vara blåa på Avenyn men HUR fult får man sätta upp slingor? och Götaplatsens julfilm om hjärtan är rätt ut sagt aspinsam. En riktig kalkon med Tomas von Brömsen i huvudrollen (och en rappande cafevärdinna – brrrr) som kanske bara trumfas i dumhet av de fula, upplysta Windows Clip-art-bilderna som projiceras på läppstiftet. Någon behöver ta ett bättre helhetsgrepp på julstaden Göteborg...




ANOVO Nordic AB

"Vi har upptäckt att garantin inte gäller för din iPhone så nu har du tre alternativ: A. Köp en ny av oss för 6000kr. B. betala 500kr så skickar vi tillbaka din gamla. C. Vi slänger din gamla – mot en avgift på 250kr. Vill du oss något kostar ett samtal till oss 20kr/min (men vi kan inte svara på något). Vi sköter också allt via snigelpost så ditt ärende kan ta nån månad" Allvarligt Telia? Dags att byta samarbetspartner? En lätt googling på företaget visar ju att det inte bara är jag som har problem... Håller så långt borta som möjligt!
Ingen iPhone
Dessutom är det samma fruktansvärda saker…
Stress
…som är jobbiga i livet och påverkar mig dagligen….
Dåligt bloggande
…som fanns med här i listan under den röda delen förra och förrförra veckan.

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Crippe sa...

Hmm..vad var det som hände med din telefon ;)

Arne sa...

Du kanske ska kolla med dessa?
http://www.mumien.se