18 december 2009

Dagens Mikropop!

Det var så längesedan att jag inte vet om ni minns den här bloggpunkten, men här kommer i alla fall lite mikropop till alla er därute!

Bryan Singer kommer återvända till X-men franchisen! Han berättade igår på en premiärvisning av Avatar att han just skrivit på för att regissera X-Men: First Class Origins – en historia om när de flesta av X-menmedlemmarna som förekommer i den första filmen var unga på Xavier Institute for Higher Learning. Otroligt kul tycker undertecknad, som misstänker att Warner Bros behöver lite gladare kritik för sina X-men-filmer och Singer lite mera publik till sina filmer en de båda haft de två senaste.

Varför inte stoppa in en julsång? Här är det tjejerna i The Saturdays som visar att de faktiskt inte bara är söta utan kan sjunga lite också.Här är två bilder från Madonnas nya reklamkampanj för Dolce & Gabbana.När man kollar på vilka skådespelarna själva nominerat i TV-klasserna till sina SAG Awards så förstår man varför samma männsikor nomineras till en Emmy år ut och år in. It's important to be liked and have friends amongst your peers. Men kul att Betty White får ett pris för sin livgärning. Vi älskar alla pantertanter.

Här är första bilden på deltagarna i Project Runways sjunde säsong som drar igång igen – återigen på plats i New York – den 14 januari. Programmet Models of the Runway kommer följa efter precis som i fjol.

Mer TV: Medan Glee inte kommer tillbaka till TV-apparaterna i USA förrän i april, och Vs femte avsnitt har premiär sista mars, så får vi redan tre dagar efter nyårsafton veta vem som dog i flygkraschen i Desperate Housewives och huruvida Kitty överlever i Brothers & Sisters. Det kallar jag ett kort jullov! Andra serier som dyker upp redan första veckan i januari är flitigt nominerade The Good Wife, superroliga Modern Family, nedläggningshotade Ugly Betty och How I Met Your Mother. Runt den 13-14 januari är det mesta sedan i full gång…förutom då de jag nämnde i början, Melrose Place, Gossip Girl och några till.

Här är en sprillans ny bild från den tredje Toy Story-filmen.Här har ni trailern för Iron Man 2.Och här har ni affischen och trailern för Shrek 4.

Avslutningsvis: Nu är det i stort sett bekräftat: American Idol – USAs absolut största TV-program under 00-talet – läggs förmodligen ner efter nästa säsong som drar igång i januari! Varför? Simon Cowells kontrakt på att vara domare i serien går ut och han är inte intresserad av att förlänga det. Varför? Han och TV-kanalen Fox har istället slutit ett avtal om att föra supersuccén X-Factor till Staterna och därmed ersätta American idol. Om bara TV4 kunde snegla åt det hållet också…

Låt oss avsluta med förra årets X-Factorvinnare Alexandra Burke bara för det. Här är ett framträdande med nya singeln Broken Heels från i veckan.

2 kommentarer:

Bo sa...

Vari ligger skillnaden då? Får känslan av att alla de där talangshowerna är carbon-copies av varandra hela bunten.

Oswald sa...

Skillnaderna mellan X-Factor och Idol är ganska många, men även likheterna.

Främst så är de tävlande indelade i kategorier som "Över 25" och "Grupper" vilket öppnar upp för flera och mer varierade talanger. Dessutom cochar varje jurymedlem en grupp (väljer låtar etc) och jurymedlemmarna tävlar därför mot varandra om att få fram vinnaren, vilket leder till en helt annan dynamik och mindre "vi måste säga det här har världsklass för vi har själva valt ut det" BS.
Sedan är det jurymedlemmarna som röstar ut varje vecka (efter att publiken vaskat fram de två som var sämst) och musiken är oftast omarrangerad för att passa artisten så det inte ska bli karaoke som i idol.

Ungefär.