04 november 2009

Dagens Mikropop!

Det är väl inget att spara på när bloggen uppdateras så sällan - här är dagens mikropopcorn.

Hugh Jackman har tackat nej till att leda Oscarsgalan ännu ett år. Han säger att han kan tänka sig att göra det igen, men inte två år i rad. Nu blir det istället Steve Martin (för tredje gången) som tillsammans med Alec Baldwin (hans första gång) som ska leda galan i februari.

Om någon missat det så var det alltså Heroes Adrian Pasdar (Nathan Petrelli) som fick veta att han fått sparken ifrån serien först när han läste sin karaktärs försvinnande ur serien i manus, något jag nämnde i mikropopen för några veckor sedan.

Så här snygg var Private Practice Kate Walsh när hon poserade i nya skor vid premiären för Jimmy Choo för H&M i Hollywood i veckan.

Simon Cowell är inte bara den elakaste jurymedlemmen i American Idol och X-Factor. När X-Factorvinnaren Alexandra Burke uppmärksammade honom på en 18 månader gammal flicka med cancer, vars chanser att överleva skulle öka från 20 till 90% om hon fick specialistbehandling i New York istället för i Storbritannien, hostade han snabbt upp £100.000 till föräldrarna i fråga.

Det ser ugly ut för Ugly Betty. sedan flytten till fredagar i USA har programmet tappat tittare i en rasande fart, och förra fredagen nåddes ett all-time-low för serien som då bara sågs av 4,5 miljoner tittare. Sista säsongen, någon?

Filmen Paranormal Activity som jag skrev om på veckans lista i måndags, fick lämna den amerikanska biotoppens förstaplats i helgen till förmån för Michael Jackson-filmen. Ingen av de inblandade i den otäcka lågbudgetskräckisen gråter nog för det. Filmen som kostade $11000 att göra har efter helgen spelat in $84 miljoner.

Två flugor i en smäll nu, eller i alla fall två bilder: 50 Cents nya doftreklam och Robert Pattinsons nya omslag. Fast tvärtom.



James Franco kommer dyka upp i 30 Rocks i ett kortare gästspel och spela sig själv dejtandes Jenna. Franco är annars just nu upptagen med att spela in avsnitt till dagsåpan General Hospital på ABC.

Åttiotalssuccén Tre Män och En Baby kommer få en tredje del. Gissa vad den ska heta? Tre Män och En Brud såklart... Tom Selleck, Ted Danson och Steve Guttenberg kommer alla att reprisera sina roller.

Så här ser omslaget till Róisín Murphys nya singel Oraly Fixated ut, och den kan ni lyssna på på Murphys MySpace-sida HÄR.



Owen Wilsons nästa jobb blir som rösten till hunden Marmaduke i den kommande animerade filmen byggd på den gigantiska seriehunden.

Girls Aloud-medlemmen och X-Factor-domaren Cheryl Cole har skrivit kontrakt med det amerikanska skivbolaget Interscope, och ska därmed släppa sin brittiska succéskiva 3 Words i USA. hennes första singelsläpp (någonsin, eftersom Girls Aloud aldrig släppte någon singel i USA) blir inte brittiska succén Fight for this Love utan titelspåret och Will.I.Am-duetten 3 Words. Skivan släpps i staterna i början av nästa år - kan vi redan nu garantera ett framträdande hos Simon i American Idol? Förmodligen. Om inte Lloyd vinner X-Factor.

Så här ser Rihanna ut när hon pryder omslaget på nästa månads Glamour.

Efter att NBC lagt ned polisserien Southland utan att ha visat ett enda avsnitt av säsong två, så har nu kabelkanalen TNT plockat upp den igen. TNT kommer visa alla avsnitt som finns inspelade (dvs sju från säsong ett och sex från säsong två) och kommer sedan bestämma om man ska beställa flera. De kan också komma att klippa om de avsnitt som redan sänts på NBC ifjol och pimpa upp dem med lite tidigare osett material. De börjar om med serien den 12/1 i USA nästa år.

Atonement-regissören Joe Wright ska INTE göra en nyinspelning av My Fair Lady som det ryktats.

30 Rocks må vara bland det roligaste man kan se på TV och den komediserie som sopat hem flest TV-priser på senare år, men tittarsiffrorna har samtidigt aldrig varit lysande i USA. Nu har man nått ett nytt bottenrekord – i Tyskland. När kabelkanalen ZDFNeo körde första avsnittet av serien som sin nya flaggskeppsserie för ett tag sedan blev tittarsiffrona 0.00. I klarspråk: Mindre än 5000 personer, dvs för lite för att mäta, såg serien...

På tal om Rihanna, så här ser Chis Browns kommande skivomslag ut.



Cloverfield-regissören Matt Reeves nyinspelning av Låt Den Rätte Komma In har nu dragit igång i Albuquerque. Filmen kommer som jag berättat tidigare heta Let Me In och filmskaparna har lovat att flytten från Sverige till en liten stad i New Mexico ska göras så smärtfritt som möjligt med stor respekt till Alfredsons svenska original.

Slutligen kan jag berätta att det nu jobbas på ett manus för en uppföljare till den animerade klassikern Vem satte dit Roger Rabbit. Robert Zemeckis ska förhoppningsvis regissera igen och han har lovat att den animerade välden skall fortsätta vara i klassisk 2D-animation trots teknikens framsteg sedan originalets premiär. Inga 3D-tuttar för Jessica Rabbit alltså!

Inga kommentarer: