24 augusti 2009

Läget Just Nu - Vecka 0935
"Mitt sprillans nya syskonbarn" Åt
Det här är tredje gången vi träffas och även om han fortfarande inte har ett namn (just nu har han ett gäng som han förmodligen kommer behålla...men ingen vet riktigt än vilket av dessa som han kommer bli uppropad med i skolan så småningom om vi säger så) så har det hänt en hel massa. Såklart. Han växer så det knakar, han har en förkärlek för att inte vilja öppna ögonen när jag är i närheten – och han gillar att somna som en stock i händerna på sin blödiga morbror som gärna sitter blickstilla i en konstig ställning i en timme bara för att få vara nära och lukta lite på honom då och då. Många saker kommer få mig att åka till Stockholm framöver, men han kommer vara den främsta anledningen.
"Sista helgen med lägenhet i Stockholm"
Ny

Egentligen en ganska sorglig företeelse (även om nya jobbuppdraget i Göteborg är mer spännande än någonting som erbjöds i Stockholm och även om jag älskar min lägenhet i Kålltorp med sin nya ordning) eftersom jag har älskat att få bo i båda städerna – men ett helt gäng sköna människor hjälpte till att göra den riktigt rolig och fick mig att glömma min extrema prestationsångest över att nycklarna skulle kastas in genom brevlådan på söndagskvällen. Först och främst syrran och hennes familj såklart: det var så mysigt att traska med barnvagn genom Vasastan eller bara sitta och hålla lillkillen i famnen! Sedan självklart Mr Larsson som som vanligt öppnade sin lägenhet för party och som jag tillbringade hela fredagsnatten med framför nittiotals- och åttiotalsvideos och alldeles,alldeles för mycket bubbel. Å sen alla som styrde upp lördagsnatten till värsta utekvällen på Berns och Zipper. Ronny, Edward, potatis-Fredrik och Le Kid med favorit-Felix i spetsen. Helt suveränt och 3,5 Stockholmsår kunde inte slutat skönare. Tack!
"Project Runway" – Världens bästa realitytävling Ny
På ett sätt har man knappt märkt att Project Runway (moderskeppet) varit borta galet länge från TV (på grund av rättstvisten mellan Bravo och nya kanalen Lifestyle) eftersom den australienska och den kanadensiska versionen varit så sköna (och i stort sett lika bra) substitut, men det är ändå något med Tim Gunn, Nina Garcia, Michael Kors och såklart Heidi Klum som gör att man känner att det är så här det ska vara nu när sjätte omgången börjat rulla med rekordartade tittarsiffror. All Stars-omgången som gick innan var kul – men helt ärligt inte alls den kick jag trodde det skulle vara (jag älskade vinnaren i originalsäsongen, men här var det fel vinnare) - och nya systerserien Models of the Runway har jag kanske inte riktigt förstått relevansen av ännu, men jag är såklart så besatt att jag kommer att följa den ändå. Addera att Australien fortfarande har några avsnitt kvar till de korat sin vinnare och ni inser att det är mycket Project Runway i mitt liv just nu. Isn't life good!?
"Top Chef" – Nästan världens bästa realitytävling Ny
Och som om det inte räckte med Project Runway så kontrade givetvis Bravo med att börja sända det reality-trumfkort de fortfarande har kvar nu när de förlorat Heidi: Top Chef...världens bästa mattävlingsprogram! Ljusår från Gordon Tramseys skrik-fiesta leder underbara, vrålsnygga Padma Lakshmi och sköna Tom Colicchio ett gäng kockar (den här gången i Las Vegas) genom en rad skojiga tävlingar – och lyckas göra ett matprogram man blir både underhållen, inspirerad och hungrig av. En reality-anrättning som klart rekommenderas från TV-menyn.
Frisco Hamburgerbröd 2v
Fortfarande så otroligt goda att jag inte klarade att kapa kolhydrater denna veckan heller, utan körde ännu en hamburgerfrossa istället – denna gången lurade jag dessutom med FF i samma fälla – med de här grymma bröden från Max och Korvbrödsbagaren.
"Mad Men" – Säsong 3 Ny
Världens mest välskrivna TV-serie drog igång sin tredje säsong med ett avsnitt som var oväntat rakt på sak och fullt av händelsetriggande situationer för de inblandade. Skönast var som vanligt Christina Hendricks Joan (favoriten January Jones hade å andra sidan väldigt lite tid i rutan) men Salvatores homohångel kom inte en dag försent och gjrode verkligen sitt för att man bara längtar efter mer, mer, mer av männen (och kvinnorna) på Madison Ave i höst.
Massage-Morgan Ny
Jag saknar mycket med att att inte bo i Stockholm, men jag får erkänna att jobbmässigt så ligger Götet i framkant: intressantare arbetsuppgifter, frukt & färska frallor varje dag, hundratusenkronors kaffeautomat med latte och cappuccinos som smakar som sådana ska och – framförallt – masage-Morgan som dyker upp varannan vecka och erbjuder så sjukt stenhårda massager att man nästan gråter och dör av lycka samtidigt. Gudomligt skönt för femtiospänn och höstens största måste.
"X-Factor" – Brittiskt TV-fenomen Ny
Medan få saker kundes känna mera ointressanta efter förra årets fiaskotävling än säsongsstarten av svenska Idol, är jag otroligt laddad inför den brittiska motsvarigheten X-Factor. Deras jury är bättre (jepp, jag gillar fortfarande Simon) och snyggare (Cheryl & Dannii forever), deras programledare långt mycket charmigare, hela upplägget med coachning och olika kategorier långt mera genialt och intressant och deras tävlande både sämre och tusenfalt mycket bättre (lärare-Danyl i avsnitt ett var ju en klar stjärna redan - kolla själva här) och med en möjlighet till en riktig karriär a' la' Leona att sikta emot. Dessutom gillar jag att det är så gigantiskt att uttagningarna från och med i år sker inför en typ 60.000 personer stor livepublik i jättearenor. Galet! När det blir traditionsenlig Londonhelg i november i höst kommer jag ha stenkoll på de finalister som är kvar!
"Left My Heart in Tokyo" – Låt med Mini Viva Ny
Jag var inte alls speciellt imponerad av Xenomanias senaste tjejgrupp-projekt och deras förstasingel när jag hörde den (och såg videon) för första gången i somras...men det är något med den där ihärdiga refrängen som jag verkligen inte kan värja mig emot. "I left my heart in Tokyo, down by the river don't you know" vill inte sluta snurra i min skalle...och då antar jag att det är en hit värdig den gröna delen på den här listan. Dessutom borde alla låtar göras i en S.A.W-esque remix som den här gjorts i Pete Hammond Retro Remixen. So very Mel&Kim:ish! Hade den funnits i en radiovariant på tre minuter hade den aspirerat på en av årets bästa.
"True Blood" – TV-serie på HBO 4v
Eftersom det är på onsdag den här vampyrserien drar igång på SVT så tycker jag det är lika bra att upprepa mina ord från förra veckans lista: Ge inte upp efter piloten! Första avsnittet suger – och tyvärr inte bara blod. Andra avsnittet är inte heller speciellt vasst (Alan Ball ska nog inte regissera sitt eget manus utan bara skriva) men sedan tar det sig rätt snabbt och ger ni det bara en chans så är ni till slut lika fast som jag i vad som förmodligen är USAs mest ombuzzade TV-serie just nu. Andra säsongen är rent ut sagt manisk och jag älskar att de bara börjar direkt där förra avsnittet avslutades varje gång (alltså typ som om du bara tryckt på paus en vecka) och att vartenda avsnitt avslutas med en cliffhanger som alla andra serier skulle vara avundsjuka på om de fick till i sin säsongsavslutning...men sist blev jag mest ledsen i och för sig. Men ändå. Sjukt bra TV.
"Jag får liksom ingen ordning" – Ny singel med Lasse Winnerbäck
Gudarna ska veta att jag inte är Linköpingkillens största fan, men jag applåderar hans ambition att lämna sina vältrampade gitarrockspår på nya singeln och sikta mot The Killers och Coldplay i produktionen. Visst, det är fortfarande 100% Winnerbäck med allt vad det innebär, men samtidigt ett steg i rätt riktning i min bok, och den här gången ska jag faktiskt ha ett öra över för hans skiva när den dyker upp. Bara ifall att, liksom...
"Get Mama a House" – Ny singel med Teddybears
Jag orkade inte bege mig till tältscenen på Way Out West för att se slutet på festivalens sista konsert efter att just hoppat till Lily Allen i en timme – och jag får erkänna att jag inte var speciellt sugen på att se grabbarna som jag med min begränsade Teddybears-koll inte trodde släppt något nytt på hur länge som helst (om man inte räknar punkrocker i 100 versioner och namn). Det visade det sig att de hade. Den här singeln. Och den är faktiskt rätt schyst...även om den är så mycket Teddybears att den kunde varit en Killing-parodi på gruppen.
iPhone 3GS 32Gb Svart
En vecka på de tre utlovade leveranstidsveckorna har nu passerat. Jag längtar!
Londonweekend i november
För andra året i rad blir det cinnamon-lattes, Carnabyextravagant julskyltning, granar på Selfridges och ett snöblingat Westfield för mig och FF. Det som förmodligen kommer lyfta detta ytterligare 40 snäpp är att "hela gänget" ska med också. Jag längtar, längtar, längtar!
SJ

Med tanke på hur mycket tåg jag åkt så har jag faktiskt försvara SJ ganska mycket. Tills i sommar hade jag bara kommit riktigt försent en enda gång...med ungefär två-tre resor fram och tillbaka mellan Göteborg och Stockholm under tre och ett halvt år...och det tyckte jag var en okej procenthalt. Tills i sommar alltså. När jag skriver detta är jag två timmar försenad (för att vårt förra tåg "havererade" mitt ute i absolut ingenting) och inklämd som en albansk tågflykting på ett tåg där folk sitter nästan på varandra i gångar, mellan vagnarna och på toa....helt galet. och då har jag inte ens fått tillbaka pengarna från förra gången jag åkte hem från Stockholm och var över en timme försenad för dörrarna inte ville stänga sig,. Inte okej SJ. Inte okej alls.
Min dator
Inte ett rätt. Måste snart blåsas ut och lämnas bort i en månad eller så. Fundera själva vad det lär betyda för bloggandet. Suck.
Ingen mera lägenhet i Stockholm
Jo, jag har gnällt om det här sedan jag fick veta det första juni. jag vet. Och hur många gånger har jag inte åkt med flyttlass från huvudstaden den här sommaren? Men nu är det definitivt över. Från och med nu har jag ingen adress i Stockholm längre.

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Zacke sa...

Har både Lasse Winnerbäck och Teddybears släppt en ny singel som heter "Jag får liksom ingen ordning" eller är det bara ett skrivfel?
Dum fråga, klart att de inte har...
Fast du kanske skall rätta i alla fall... :-)