10 augusti 2009

Läget Just Nu - Vecka 0933
Semester 2009 Ny
Så har jag haft mina dryga tre veckor sommarsemester för i år och förmodligen är bästa betyget att det känns som en evighet sedan den där kvällen på Grill del Mundo med grabbarna. Först London, sedan Stockholm och nu senaste veckan: Karlskrona med grillkvällar, långa dagar i stekande sol på Trummenäs badplats och rosevin i hängmattan med en tjock bok. Precis alla de saker jag vill göra under en semester. Ljuvligt. För att använda Bengt Frithiofsson-lingo om den här semestern: Fem solar!
Heldag i Torslanda Ny
Ett av mina semestermåsten numera är att spendera en heldag med J och hans familj i Torslanda. I helgen var det dags och vad som just nu ser ut att vara sommarens sista riktigt heta dag i Göteborgsregionen spenderades alltså först på stranden (där jag då jag glömt mina badbyxor traskade omkring i ett par bikiniöverdragsbyxor och kändes homosexuellare än en regnbågsklädd kändisfrisör på en bögsauna) och sedan på altanen med grill och vin. Väldigt, väldigt trevligt – och numera en tradition.
"American Wife" – Bok av Curtis Sittenfeld Ny
Jag har bara kommit knappt två tredjerdelar in i den här tegelstenen om en kvinna som växer upp till att bli amerikansk presidenthustru (ryktesvis löst baserad på livet hos George W Bush hustru) men måste säga att jag är ganska så uppslukad. Visst, litterärt sett så påminner upplägget i mångt och mycket om min barndoms tantsnusk-romaner av Sidney Sheldon och Jackie Collins – grafiskt beskrivande sexscener, stiliga unga män vs brutala sexövergreppare och en kryddig, lesbisk mormor – men språket är långt mycket rikare och händelseförloppet klart mycket rappare och mer oförutsägbart. Nu när jobbet drar igång igen så lär säkert mina bokstunder bli beklagligt få igen, men ingen kan ta ifrån mig mina stunder med den här boken i hängmattan i Karlskrona med ett iskallt glas rosé och solbränt ansikte. Tack för boktipset, Mats Strandberg!
Madonna pre-fest hos A&A Ny
"Alla var där" och som vanligt var det en skön blandning av alkohol och musik när A&A bjuder in till kalas i sin suveräna lägenhet. Den där balkongen är en nödvändighet sådana där kvällar! Sen kunde det slutat roligare för min del, men det är ju sådant som händer.
"Sticky & Sweet Tour 2009" – Madonnakonsert på Ullevi Ny
Egentligen kanske jag borde skriva en hel recension på den här konserten när jag nu efter ca 19 års väntan (jag var helt besatt av Blond Ambition Turnén och hade den inspelad på VHS som jag i stort sett spelade sönder, men jag var inte själv på Eriksberg den där gången tyvärr) får se Madonna live, men jag tror egentligen inte jag har så mycket mer att säga än vad till exempel Markus Larsson skrivit typ fyra gånger i Aftonbladet. Madonna är bra, sista halvtimmen är värsta partyt – men innan finns det en hel del i övrigt att önska av låtval och mixningar. Jag är dessutom medveten om att de av mina vänner som stod i Golden Circle verkar ha sett en hel annan konsert en vi andra, då de kunde följa tanten minsta minspel (ni ser bilderna här tagna av min kompis Arne), medan min upplevelse en bra bit bak hänger mycket på vad vi såg på skärmarna. I min värld var alltså början väldigt svag (Candy Shop ÄR ingen kul låt), mitten okej (gillade faktiskt She's Not Me-grejen, tror Vouge + 4 Minutes mash-upen är roligare på skiva, flinar lite åt att den snygga Jackson-hyllningen får bäst publikrespons på hela kvällen och fullkomligt älskade Holiday mixad med Celebration), etno-tjafset förfärligt (man får inte döda La Isla Bonita sådär) och slutet ett grymt party (Like a Prayer i houseversion är verkligen hur snyggt som helst och Give It 2 Me är klart bättre i eurokostym än Timbaland tikki-tikkis). Sammantaget väldigt väloljat, kul filmer med Britney och Justin, imponerande dansfyllt (att hon orkar), småtråkiga låtval (Spanish Lesson? But why??) och ett extremt stort "välkommen tillbaka med en greatest hits-turné nästa år". Då ska jag också stå längst fram. betyg? Typ tre popcorn, kanske.
"True Blood" Åt
Jag är ju i och för sig helt uppslukad av den här serien men ändå har nog ingen formulerat vad jag egentligen känner för den så bra som Philip Teir på WeirdScience. "Jag har inte läst Charlaine Harris originalböcker men jag får känslan av att teveserien dras med problemet att böckernas flickrumsromantiska utgångsläge sänker en annars ganska intelligent och ambitiös produktion." Precis så känner jag också! Allt är så snyggt, alla är så coola, skådisarna är så bra och så snygga – men historien är egentligen ganska löjlig. Tur att jag är så pass lättmanipulerad allt som oftast att en extremt snygg yta räcker hur långt som helst.
"Glaciären-glass" – Sveriges största glassar? Ny
Personalen kanske inte direkt gått på charmkurs och hettan i den evighetslånga kön ut på Stortorget är tryckande galen – men jag glömmer alltid det när jag får min nybakade strut fullproppad med en sådan mängd Åhusglass att jag fortfarande fnissar åt det efter typ 26 år. En sommarklassiker.
"Crazy In Love" – Cover med Antony & The Johnsons Ny
Inte bara för att det ska bli superspännande att se Antony tillsammans med Göteborgs Symfonikerna senare denna vecka utan för att den här varianten av Beyoncés Crazy in Love (om nu någon trodde det var Jill Johnsons) liksom är urtypen för hur bra det kan bli när någon tar en redan bra låt och gör om den helt...men gör den helt till sin egen. Lovely. Finns på iTunes.
"Bubble Town" - Facebookspel 2v
Vad är det med det här spelet som gör att det får mig att ligga vaken till två på nätterna för att spela klart trots att resultatet aldrig hamnar någonstans eller redovisas/jämförs med någon annans på Facebook? Hallå, jag har en Playstation3...och ändå. Hjälp!
"Entourage" – Säsong 6 på HBO Ny
Ett avsnitt gör verkligen inte en hel säsong (eller okej...snart tre säsonger) men när nu Entourage efter förra veckans avsnitt plötsligt kändes som om det var uppe i gammal god klass igen så känner jag för att vara extremt positiv och kasta in det på den gröna delen på listan igen. Men det är fanimej som en fredagsfinal i Idol: E & Co...ni hänger löst!
"Defying Gravity " – Ny serie på ABC
Den här sommarserien på ABC pitchades från början som en "Grey's Anatomy i rymden" och är ett internationellt TV-samarbete mellan USA, Kanada, Storbritannien och Tyskland. Det handlar om åtta astronauter som år 2052 skjuts upp i rymden för ett sex år långt uppdrag genom hela solsystemet och förutom själva rymdresan visar det flashbacks till austronauternas träningstid åren innan på jorden. Själva Grey's Anatomy-kopplingen är ganska oklar, men visst, Ron Livingston (Sex and the Citys Berger ni vet) ska väl vara någon form av McDreamy och meredith i samma person då han får sköta den numera så obligatoriska "pratan" i början och slutet på varje avsnitt, samtidigt som han står för det mesta hånglandet, både med en kärlekskrank tyska till flickvän ombord på skeppet men också som en del i dramats "central love story", en kärleksaffär på skeppet ment to be i flera år, men vi vet ännu inte (efter två avsnitt) varför den aldrig blev av. Själv känner jag mig väldigt kluven inför det här. Visst finns här karaktärer man kan tycka om, visst finns här chanser till dramatik på flera olika nivåer och visst ser allt hyfsat dyrt ut – men samtidigt känns hela rymdgrejen smått krystad, en del karaktärer vansinnigt irriterande och frågan är vad det går att göra med hela konceptet efter de första inspelade 13 avsnitten när väl det hemliga uppdraget avslöjats och hela bakgrundsstoryn på jorden är färdigvisad...då är det typ åtta pers oner i en rymdraket och då lär de behöva trycka in en arg alien för att få sprutt på sakerna. Men, men. I brist på annat ger jag serien några gånger till. Jag ber att få återkomma med ett slutgiltigt omdöme.
Min dator

Känslorna för min bärbara PC har gått från "kul och spännande med en ny dator" via "vilken värdelös touch-pad, måste man alltså alltid ha med sig mus?" och "allvarligt drygt en timmes batteritid vad är det för mening med en bärbar dator om man ändå alltid måste ha med sladd och hitta ett eluttag" till "jag hatar den här förbannade skräphögen vars fläkt väcker mina grannar och som enligt den nyladdade temperaturprogramvaran har en temperatur på 96(!) grader Celsius och som inte går att skriva på efter någon timme efter som tangenterna blir så heta att man bränner sig på fingrarna. Hade jag inte velat ha en iPod, en ny TV, en nya säng och hade haft 15.000 i kreditskulder efter London så skulle jag slängt ut den genom fönstret i detta nu och köpt en Apple-dator.
Insekter
En stor anledning till att man bor i en lite större stad är att man inte precis innan man ska somna in känner att det är något som kryper över ansiktet och som visar sig vara en blandning av tusenfoting och tvestjärt och lika långt som två tredjedels lillfinger. Eller att en gigantisk spindel kliver fram på golvet när man är på väg till toa. Eller att det hela tiden – vad man en tar sig för – måste hålla undan för getingar. Nyckelpigor. Det är fina insekter. Resten? Inte så kul. Och efter en dags badande vid västkusten kan jag dessutom addera krabbor till den här mixen. Hur lite insekter de än är.
Fester som vänder på en femöring
Råkade ut för en av de konstigaste händelser jag någon sin varit med om i helgen. Hade supertrevligt, drack vin, lyssnade på musi, hade skoj...BANG...mår plötsligt tok-illa, kräks (jag kräks verkligen ALDRIG av alkohol – hur magiskt full jag än kan bli – utom om jag druckit kraftiga rödviner (och då behöver jag inte ens vara onykter...jag tål dem inte)) och tokdäckar. På typ tio minuter. Alltså hallå! Ska sådana saker hända måste man väl ändå ha glädjen av en riktig fylla innan? Sluddra, ramla omkring och säga pinsamma saker, dansa vilt, dricka ihjäl sig av olika saker...inte bara *BANG* falla ihop. Hade jag inte varit hemma hos goda vänner så hade jag allvarligt trott att jag fått något i galset, men nu vet jag inte vad ajg ska skylla på? En heldag i solen, för kraftigt rosévin och dåligt ölsinne? Eller någon som har ett bättre förslag?
Börja jobba igen
Jag vill inte.

Ungefär så just nu.

5 kommentarer:

Fröken Harrysson sa...

Jag fattar inte heller vad som hände! Ena sekunden pratar du glatt om Le Kid och sedan hände allt det där. Skumt. Men vi har alla varit där. Jag brukar skylla på mens men det funkar nog inte så bra på dig. Solen kan nog vara boven i dramat.

Zacke sa...

Har varit med om liknande fast då kom jag fram till att det var (måttligt med) vin, extremt salt mat, sedan choklad på det. Ridå.

Bengts Moa sa...

Tröttsamt med folk som inte har läst Sookie Stackhouse-böckerna, men ändå uttalar sig tvärsäkert om dem i alla fall. Enkelt att skylla på böckerna för det som man tycker mindre om i serien. Ganska nedlåtande attityd.
Böckerna är defintivt inte flickrumsromantiska, snarare gammal hederlig tantsnusk. Böckernas Sookie kicks ass, vilket seriens Sookie inte gör. Skillnaden mellan böckerna och serien är att bifigurerna får mer utrymme i serien.

Oswald sa...

Okej. Fine.
Min slutsats kvarstår om det så är tantsnusk istället för flickboksromantik: Att utgångsmaterialet känns otroligt mycket mera lättviktigt än de undertoner som Alan Ball fyller serien med.

Jag älskar serien men skulle aldrig orka läsa böckerna (jag klämde hela Anne Rice universum en gång - det får räcka) hur cool sookie än är där.

Nina sa...

Läskigt när man totaldäckar sådär mitt i allt det roliga. Det låter lite som en migrän-attack som utlöses av för mycket sol och en gnutta alkohol. Fick du synbortfall strax innan?