26 augusti 2009

Dagens Micropop!

Ni blev så tjocka förra veckan, så dagens skål med micropop är ganska liten och low fat. Hereyougo.

Här ser ni Neal Bledsoe som lär vara snubben som levererar Gossip Girls första bögkyss. Men bli nu inte alldeles till er i trosorna bara för att snubben han hånglar upp är Chuck Bass. Allt är nämligen bara ett sätt för den gode Chuck att försöka få sin älskade Blair att få hålla ett viktigt tal på sin nya skola.

De flesta jag känner verkar vara besvikna, men trailern för James Camerons Avatar slog i alla fall alla rekord när den släpptes på Apple.com förra veckan. Över fyra miljoner såg den första dagen – att jämföras med det tidigare rekordet på 1,7 miljoner. Hur många som såg den längre 3D-versionen under "The Avatar day" förra fredagen har jag ännu inte hittat några siffror på.

Här är en liten promo för säsongspremiären av Grey's Anatomys sjätte säsong.Gillian Andersson vill göra en ny Arkiv X-film. Hm. Jag misstänker hon är en av de få som känner ett behov av en sådan, dock...

Här är en promoaffisch för motorcykel-TVserien Sons of Anarchy.

Jayma Mays (som var Bettys rival om Henry i Ugly Betty senast) kommer medverka i ett avsnitt av Heroes nästa säsong. Hon kommer alltså göra en reprisering av sin roll som servitrisen som Hiro var kär i men som blev mördad av Sylar (jag antar det är någon form av tidsrese-bonanza som gör det möjligt...det är ju Heroes). Mays ser ni annars snart i höstens förmodade supersuccé Glee, som redan färdigställt sina första beställda 13 avsnitt, och därför kan släppa i väg sina huvudrollsinnehavar till andra serier en liten stund i väntan på mera cash.

Så här ser affischen ut för Drew Barrymores regidebut Whip It, med Ellen Page i huvudrollen.

MTV har fått rättigheterna till att göra en amerikansk variant av Skins. Yeah, right. That would be the day. Förvänta er knappast samma mängd ocensurerade sex och drogmängd... Jag gissar i alla fall på en Life on Mars/Little Britain/Footballers Wives kinda future snarare än en The Office/Queer as Folks-variant.

Efter tre veckor med rekordsiffror för True Blood i USA (som jag berättat om här tidigare) så pulvriserade söndagens (riktigt spännande) avsnitt alla tidigare siffror med en ökning på 20% sedan veckan innan, dvs 5,3 miljoner tittare! Ikväll börjar serien på SVT - och glöm inte vad jag sagt om första avsnittet...många av er kommer inte alls förstå grejen. Här är en skön liten intervju med tre huvudrollsinnehavare (heja Alexander) och här är en promo inför nästa veckas avsnitt då Evan Rachel Wood äntligen gör entré.Keith Carradine kommer både dyka upp i Dexter och i några episoder av Dollhouse i höst.

Så här ser den slutliga affischen ut för den animerade filmen om AstroBoy.

Martin Scorsese's filmatisering av Dennis Lehanes Shutter Island har flyttats från i höst till nästa år. Filmen skulle haft USA-premiär (och Europapremiär) i oktober, men kommer nu istället ha premiär i USA den 19e februari. Eftersom filmen fått bra reaktioner på förhandsvisningar och allmänt ansågs ligga bra till för Oscarsnomineringar så ansågs detta mycket märkligt tills anledningen läckte ut: Filmbolaget Paramount har helt enkelt inte tillräckligt med pengar för att marknadsföra filmen ordentligt i höst, då de även sitter på filmer som Peter Jacksons The Lovely Bones (en film som ju i sin tur flyttats fram hur mycket som helst) och Steven Sodherberghs The Informant.

Melanie Griffith har lagt in sig själv på rehab för alkhol- och drogproblem efter flera års missbruk.

Gammal film – nya affisch. Så här snygg är nämligen den australiensiska varianten av filmaffischen till Che när den nu slutligen får premiär down under.

Rollen som "en äldre Amanda" i Ugly Betty hamnade inte hos Paula Abdul som tidigare ryktas – anledningen? Den tidigare jurymedlemmen i American Idol hade för höga krav (inklusive ett privatplan) för att ta rollen – utan den kommer förmodligen istället gå till Tredje Klotet från Solen-aktrisen Kristen Johnston.

Veckans gärstdomare i Project Runway är Rebecca Romijn, och eftersom programmet är mer än ett halvår gammal så är hon i programmet höggravid med sina tvillingar Charlie och Dolly som föddes den 28e december. Fräscht!

Mera gästdomarenyheter: Neil Patrick Harris ska rycka in i ett avsnitt av American Idol som ersättare för Paula Abdul.

Slutligen: Chris Brown dömdes alltså till "5 years probation, a year of domestic abuse classes and 1,400 hours of community service" för att ha misshandlat Rihanna. Han måste också hålla sig 100 yards ifrån henne så länge de inte är på samma "industry event". Då gäller 10 yards. Han förbjöds också att maila, twittra, SMSa eller ringa henne – och även möjligheten till en musikalisk diss stoppades då domaren sa "I'm not immune to any chatter on the airwaves. Do you understand, Mr. Brown, that any violation of this order is a violation of your probation and it comes with the possible penalty of prison?"

Inga kommentarer: