28 maj 2009

Vad lyssnar man på i Storbritannien?

Gillar att göra Agnes framfart på brittiska singellistan till en liten följetong här i bloggen - jag är galet nyfiken på vart hon hamnar på söndag - så här får ni nu den dagsfärska A-listan för BBC Radio1, Storbritanniens mest inflytelserika popkanal:

Radio 1 Playlist (27/05/09) The A-List

Agnes - Release Me
Lily Allen - Not Fair
Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
Carolina Liar - Show Me What I'm Looking For
Dizzee Rascal & Armand Van Helden - Bonkers
Eminem - We Made You
Empire Of The Sun - We Are The People
Enter Shikari - Juggernauts
Paloma Faith - Stone Cold Sober
Green Day - Know Your Enemy
David Guetta featuring Kelly Rowland - When Love Takes Over
Kasabian - Fire
Lenka - The Show
Little Boots - New In Town
Daniel Merriweather - Red
The Prodigy - Warrior's Dance
Soulja Boy featuring Sammie - Kiss Me Thru The Phone
Tinchy Stryder featuring N-Dubz - Number 1
The Veronicas - Untouched

Inte illa, va? Heja Agnes!
Kan dock meddela att Star Pilots ramlade bort helt den här veckan och ligger inte varken A, B eller C-listan längre. Så Agnes verkar vara ensam svensk där just nu!

Förresten: Agnes, Empire of the Sun, Lily Allen, Little Boots och Lenka? La Roux, Pixie Lott, The Saturdays och Cascada på B-listan? Att lyssna på BBC Radio 1 verkar vara som att lyssna på min iPod!

Dessutom - som ni ser på bilden här ovan - så ligger hon nu etta på den totala nedladdningslistan på brittiska iTunes, och rykten gör gällande att hon idag har den mest köpta/nedladdade låten i hela öriket.

Heja Agnes!
Undantaget som bekräftar regeln vad gäller svenska Idolartister - men så var hon också med i den i särklass bästa omgången av Idol vi har haft här i landet.

3 kommentarer:

Benny sa...

Håller med helt och hållet; heja Agnes! Tjohoo! :)

Ia sa...

Såg din kommentar om BBC Radio 1 på Twitter. Kan bara hålla med. Jag gläds alltid åt artister som lyckas mot oddsen, även om jag inte nödvändigtvis alltid gillar alla artisters personlighet, specifika musikstil etc. Det är inte någon lätt bransch och alla som verkligen försöker ska ha en eloge av oss musikälskare. Den här unga damen har jag följt och hållit tummarna för sedan Idolvinsten och jag tycker faktiskt att hon höjer sig avsevärt över mängden. Att hon nu får både folkets och (åtminstone hittills) kritikernas kärlek där borta i popens förlovade land UK gör mig alldeles varm inombords. Jag vet inte om du sett det, men på agnescarlsson.se har de lagt ut The Guardians recension av Release me från i lördags. Good stuff!! Nu ska jag njuta av detta så länge det varar, och det hoppas jag Agnes gör också!!!

Anonym sa...

Men så är hon också den BÄSTA svenska idolvinnaren!,, // Jonas