28 maj 2009

Emmy-skvaller

TV-säsongen 08/09 är slut och nu börjar kampanjandet för att få en Emmy-staty.

Årets trend?
Att hoppa ner i birollsklassen i stället för huvudrollsklassen för att undvika juggernauterna som verkar vinna alla år...

Därför får vi nu se Ginnifer Goodwin och Chloe Sevigny (som spelar två av mormon-fruarna i Big Love) och Connie Britton från Friday Night Lights kampanja för en birolls-Emmy och hoppas få slåss mot Katherine Heigl och Sandra Oh istället för folk som Sally Field och Patricia Arquette - och självaste McDreamy himself, Patrick Dempsey, hoppas bli nominerad för sin biroll(?) i Grey's Anatomy så han slipper brottas med grabbarna från Dexter, 24 och The Wire för en gångs skull.

Allt är - precis som när det gäller Oscarsnomineringar/vinster - såklart bara marknadsföring, ryggdunkande och taktik...but I love it!

Känner att jag själv sett alldeles för lite TV i år för att kunna sätta ihop en riktigt rättvis lista med kandidater, men mina favorit-tjejer i Mad Men: Christina Hendricks och January Jones skulle jag bli väldigt glad om de uppmärksammades, The Tudors grabbar borde alltid hyllas...plus att jag alltid är svag för när nya serier/personer nomineras.
So bring it on Fringe, True Blood och lite så.

Har ni några favoriter?

Inga kommentarer: