01 april 2009

Dagens Micropop!

Numera dyker det alltid upp en liten reklambanner efter första inlägget (men bara där) vilket ni kanske märkt. Blogger har börjat med en ny liten knapp, och när jag tryckte på den så blev det så. Får se om det ger något. I alla fall; innan det är dags för reklam för dejtingsidor eller obskyra skivor så kommer här lite mikropop.

Gitarristen och artisten Reeve Carney verkar enligt ihärdiga rykten just nu ligga bäst till för rollen som Peter Parker i Julie Taymor (ni vet hon som gjorde suveräa Beatles-musikalen Across the Universe och regisserade musikaluppsättningen av Lejonkungen) och U2s Broadwaymusikal Spider-Man: Turn Off the Dark. Skurkarna i musikalen sägs förresten vara Green Goblin, Carnage, Electro, Rhino, Swarm och Lixard, tillsammans med en helt ny karaktär kallad Swiss Miss.

Zac Efron har hoppat av nyinspelningen av musikalen Footloose (eftersom de ännu en gång valt att flytta startdatumet på grund av att de behöver skriva om manuset) och förväntas nu bli ersatt av Gossip Girl-Nate alias Chace Crawford.

Så här ser Hayden Christiensens nya Lacoste-reklam ut för den som undrat hur deras Challende-doft lanseras våren 2009.

Terry Gilliam har bekräftat att de sista visuella effekterna i The Imaginarium of Dr. Parnassus färdigställts denna veckan.

Den 18e december 2009 går James Camerons första film sedan Titanic 1997 upp på de amerikanska biograferna, och nu är det avslöjat att dess tagline blir: "An All New World Awaits"

Jag älskade Triffiderna när jag var liten (jag kan fortfarande tycka vissa växter är otäcka...) och det är en av de första TV-serier som etsats sig fast i mitt huvud. Nu kommer snart en nyinspelad TV-film med bland andra Dougray Scott, Eddie Izzard och Vanessa Redgrave, och här är affischen för den.

Sacha Baron Cohens film Bruno måste klippas om då den nuvarande versionen fått en NC-17 rating på grund av för mycket grafiskt (simulerat) bögsex.

Veronica Mars skapare Rob Thomas säger nu att det förmodligen inte blir någon långfilmsversion av serien på grund av att det saknas pengar.

Mats Strandberg har släppt sina samlade QX-krönikor i bokform och samtidigt levererat ett av vårens absolut bästa popkulturblinkande bokomslag. Lovely. Nu väntar jag med spänning på hur Mats tredje roman (som dyker upp i september) ska se ut – för nu kräver vi såklart att han gör en Liza Marklund fullt ut och pryder alla sina omslag i fortsättningen. Blir det Hard Candy-tacky eller cowboylooken från Music? Bara Mats vet.

Kanalen som skapade Mad Men, AMC, utvecklar just sitt första realityprojekt. Temat blir 'Western' och 'Cowboy' och ska följa en grupp moderna cowboys och beskrivs som ett "multigenerationsdrama".

Slutligen; Josh Schwartz, mannen bakom Chuck, The OC och Gossip Girl, ska förmodligen skriva manus till och regissera en ny filmversion av kultboken Bright Lights Big City (som filmades 1988 med Michael J Fox i huvudrollen) som nästa projekt efter att ha skrivit klart piloten till Gossip Girl spinnoffen med arbetsnamnet Lily och till femte X-Men-filmen X-Men: First Class.

Inga kommentarer: