10 mars 2009

Läget Just Nu - Vecka 0911
Schlagerprofilerna - Bloggodis 4v
Jag tar samma text som förra veckan för det gäller fortfarande: Över 100.000 läsare sedan rebooten ifjol, och numera runt 2000 om dagen under veckosluten. Jag är så sjukt stolt över oss och vår lilla blogg - och jag kommer vara så ledsen om en vecka när glansperioden är över.
Melodifestivalen 2009 5v
Vad plockar jag främst med mig från Norrköping? Festerna! My god vilka roliga minnen jag fått den här helgen. Att fastna mitt ute i skogen bland alla djuren på safari-stigen med Bard&Kempe (och få vänta på en liten arg djurskötare som fick komma och öppna grinden) efter att ha druckit alkohol bland delfinerna är svårslaget. Frågan är ändå om inte lördagens efterfest till sju på morgonen slog det ändå bara på grund av alla roliga människor jag pratade med. Ronnys fynd; den snygga halvan av Balsam Boys, underbara Filip & Märta, Oscar Holter, snygg-Lars såklart, BWO etc etc Sjukt kul! Sedan var det visst någon form av musiktävling också där rätt låtar gick till final. Men den har ni ju redan koll på.
" The Girl and the Robot" – Ny singel med Röyksopp feat. Robyn Ny
Snart tror jag att jag ger upp hoppet om att Robyn någonsin kommer ge ut en egen fullängdare med helt nytt material igen. Hur länge sedan var det nu? Ett decennium sedan? Lyckligtvis så betyder det ju inte att det inte kommer nytt material med den svenska världsstjärnan. Här har hon slagit sig ihop med norrmännen i Röyksopp på deras senaste singel och resultatet är precis sådär sjukt bedårande som Kleerup-samarbetet var. Ett måste i iPoden i vår.
"Chocolate Macadamia" – Ny glass från Ben & Jerrys Ny
Hur gör man macadamianötter ännu godare än de redan är? Man klär såklart in dem i choklad och trycker ned dem i en halvliter med vanilj och chokladglass (och tar 60 spänn för dem). Helt oemotståndligt.
"The Graham Norton Show" – Femte säsongen på BBC2 Ny
Äntligen är Graham tillbaka med nya avsnitt av sin talkshow, och som schlagertok hoppas man ju såklart på en del ESC-inslag inför hans kommentatorjobb av brittiska sändningen i maj. I första programmet hade han dock stoppat in forna prinsessan Sarah Ferguson och var lite väl återhållsam för att jag ska vara nöjd, men det kanske bara berodde för att jag såg den kortade halvtimmesversionen av programmet. Jag vägrar tro att han tappat fart.
"Pandemonium" - Albumspår med PetShopBoys Ny
De må ha snott namnet från BWOs samlingsplatta, men låten är ganska långt ifrån Bard&Co. Smått refränglös, men ändå så sjukt skön och en så perfekt "klassisk-PSB-singel" (som ju aldrig fungerar på listorna numera, men ändå) i samma still som Can You Forgive Her? Förväntningarna på det här kommande albumet kommer aldrig, aldrig gå att infria.
"Män som hatar kvinnor" – Film av Niels Arden Oplev Ny
Det var väl knappast oväntat att en bok som är så detaljerat skriven och lämnar så lite åt fantasin skulle kunna bli en utmärkt film. Eller utmärkt och utmärkt – det finns såklart inga större filmiska kvalitéer här utöver den traditionella deckarens, men som en jämförelse med alla Beck- och Wallander-filmer man kunnat se på bio de senaste åren så är det här en bra bit vassare. Rollistan där man klämt in ungefär vartenda svenskt filmnamn fungerar faktiskt oväntat bra (bara Peter Haber känns helt felcastad i en av filmens viktigaste roller – man tänker ju för fasiken bara Beck, Beck, Beck i en sådan här film) och Sven-Bertil Taube och Noomi Rapace är de stora utropstecknen. Med undantag för en hel del Apple-datorer och omotiverade tåg och SJ-loggor känns den inte heller helt söndersponsrad som annars brukar vara en regel vid sådana här svenska storsatsningar. Fortfarande inte värd all hajp, men absolut en stund sevärd kriminalthriller i bioformat. Tre popcorn av fem möjliga, typ.
Alkoholfria Carlsberg Ny
Har den här veckan räddat mig både från brakfylla (kanske årets bästa trick hittills – hur mycket sköna minnen från MF har inte de där flaskorna räddat) och en hotfyll pundare. Klart de måste få ligga på listan då.
"Skins" – Säsong 3 3v
Fortfarande bland det bästa som går att se i ungdomsTV-väg just nu (speciellt eftersom Gossip Girl har uppehåll) och den lesbiska lovestoryn i år är såå mycket charmigare och bättre skriven än Maxxies bögstory var de första två åren. Ljusår från amerikansk moralpanik och pekpinnar. This is a must see. Jag kan inte uttrycka i ord hur bra det är.
"La Voix" – Möjlig melodifestivalvinnare med Malena Ernman 2v
Jodå, jag har förstått att Caroline af Ugglas tydligen är den nya storfavoriten att ta hem finalen i Globen på lördag – men jag håller fortfarande på den här underbara operahybriden som blandar Kempe med Kylie...
"Stay the Night" – MF-låt med Alcazar Åt
...och så självklart på årets bästa Melodifestivallåt i mina öron. I morgon är det releasefest för nya skivan. Är sjukt nyfiken på hur den låter!
Delfiner på Kolmården
Okej, den där Markoolio-grejen med Kolmårdens delfinshow kunde jag varit utan. Visst, jag fattar att den är där för ungarna, men vad är meningen med att sitta och stirra på en skärm 70% av tiden när man har en gigantisk bassäng full med delfiner framför sig? Sjukt coola djur. Snygga som fan. Och tillräckligt sköna och udda för att man ska sitta still i en halvtimme och med stora ögon titta på när en fisk (yeah, well...jag vet... däggdjur... andas luft... levande ungar... men ändå) gör saker som man egentligen ser hundar göra varje dag (hej, hämta en boll och hoppa upp i luften) och ändå bli imponerad. Rekommenderas. Speciellt om du har barn med dig. They'll love it.
Norrköping
Att vi fick åka gratis buss uppskattas alltid och delfinerna var fina – men utöver det? Fy fan vilken ruggig skitstad! Bara en sån sak att Ronny varit en halv vecka i Chicago och gått omkring kors och tvärs utan problem – men när vi kommer till Norrköping blir vi påhoppade av en pundare bara vi gick fem steg från huvudgatan. Dessutom fanns där inte ett ordentligt fik, alla matställen var sunkiga kinahak (dags att släppa den där "Lilla peking"-grejen snart?), halten fyllos var större än någon stad vi besökt och allt kändes allmänt jobbigt. Fy. Leksand var trist, men där kunde man åtminstonde få Sveriges godaste semla...
Schlagerförkylning
Det var några ruskigt jobbiga vardagar i början av veckan rent förkylningsmässigt – och precis när det började bli bättre drämde jag till med tre festdagar för att ramla tillbaka på ruta ett igen. Orutinerat.
Åka tåg som inte är X2000
Jag älskar att åka till Göteborg med X2000, men så fort man försöker åka någon anna sträcka så gäller helt andra förutsättningar. Ingen värme (najs när det är minus ute) och ingen mat eller dryck och trasiga toaletter till exempel. Priserna är ju dock oftast desamma. Suck
Sömnbrist
Det finns liksom ingen tid över till att sova de här veckorna...
Träningsbrist
...eller till att träna. Jag sväller som en white trash-kvinna med fri tiilgång till Ben & Jerrys.

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Mr P sa...

Hmm... 4,5st macadamianötter som vi räknade till i förpackningen vi köpte är inte OK...