11 november 2008

Timmen är slagen för Nine

Vad sägs om lite filminfo bara för att ha en anledning att presentera en rätt skön bild?

The Weinstein Company meddelade i veckan att nu har filminspelningen dragit igång av filmversionen av den Tony-vinnande musikalen Nine, regisserad av Oscarsnominerade (för Chicago) Rob Marshall.

Den hyfsat stjärnspäckade ensembeln består bland annat av Oscarsvinnarna Daniel Day-Lewis, Nicole Kidman, Marion Cotillard, Judi Dench och Sophia Loren, samt Penelope Cruz, Kate Hudson och sångerskan Stacy "Fergie" Ferguson, som ju fick den roll som West End Star-vinnaren Nina Söderquists hoppades på i alla medier hon kom åt tidigare i år.



Nine handlar om regissören Guido Contini i 60-talets Venedig som står inför en yrkesmässig och personlig kris när han försöker färdigställa sin nya film samtidigt som han måste hantera en mängd starka kvinnor i sitt liv: sin fru, sin älskarinna, sin film-musa, sin kostymör, en modejournalist, en hora från sin barndom och sin mamma.

Filmen spelas in i England och i Italien och bygger alltså på en historia av Mario Fratti som inspirerades av Federico Fellinis självbiografiska film 8½. Manuset till musikalen skrevs av Arthur Kopit all musik och sångtext av Maury Yeston. Musikalen hade premiär på Broadway 1982 och gick i 729 föreställningar med Raul Julia i rollen som regissören.

Inga kommentarer: