05 november 2008

Dagens Mikropop!

Bättre sent än aldrig – och ni har ju ändå haft Gathania att titta på hela lunchen. Här är dagens mikropopcorn.

Vi börjar med lite Gossip Girl för att komma i stämning! Vill ni ha ännu ett tecken på att det är Bartholomew "Bart" Bass som kommer stryka på foten i det omtalade kommande dödsfallet i serien? Nu har man castat hans yngre bror Jack...som tydligen bara är trettioår och sladdbarn. Ut med det gamla och in med det nya verkar vara dagens tema. Här är förresten en bild på två av seriens pojkar uppklädda för begravning.

Man kan misstänka att viss förvirring kommer att uppstå i amerikanska biljettkassor nästa år den nionde september, eftersom både filmen Nine (musikalen med Daniel Day-Lewis, Nicole Kidman, Catherine Zeta-Jones, Kate Hudson, Marion Cottilard, Penelope Cruz, Judi Dench och Fergie, som hon TV3-bruttan trodde hon skulle kunna få vara med i) och filmen 9 (animerad sci-fi med Jennifer Connelly och Elijah Wood) har premiär då.

Mad Mens Jon Hamm ryktas ha blivit så impad av Tina Fey under sitt presentationsjobb på SNL att han nu ska gästspela i 30 Rocks som Liz Lemons nya kärleksintresse. Här är förresten en liten sneak peak från veckans Oprah-avsnitt.



Är det bara jag som tycker att Nöjesguidens idé med att göra hela tidningen som om det var 2033 kanske var lite roligare på idéstadiet än som tidning? Men bernadottegrejen var ju lite kul, även om den kanske dök upp på lite väl många ställen i tidningen för att inte kännas "Hurra, vi har EN kul idé!".

Gossip Girl har förresten fått ännu flera avsnitt! Från att först fått 22 beställda...och sedan 24...så har CW nu lagt ännu mera grädde på moset och beställt ännu ett så säsongen blir 25 avsnitt lång.

Mera snygga pojkar? Här är en bild på modellen Sean O'Pry poserandes för H&M. Snygg kofta!

Skaparen av seriealbumet Road to Perdition kommer skriva och regissera två filmuppföljare till Sam Mendes Tom Hanks-film från 2002. Road to Purgatory och Road to Paradise kommer dessa att heta.

Grey's Anatomy kickar inte bara skådisar – man letar nya också. Just nu letar man efter "star names only" för rollen som en "former military nurse who is maternal". Kan det möjligen vara Major Hotties mamma?

Rowan Atkinson erkänner nu att han bar varit med i en enda film som han är stolt över: Fyra Bröllop och en Begraving. Kunde han inte sagt det innan man gick och såg bottennappet Mr Bean på Semester?

Här är affischen till Göteborg Film Festival 2009 gjord av konstnären Camilla Engman som säger så här om sin färska affisch:
"Min idé var en annan från början, men sen smög sig rökaren fram. Rökning har funnits högt upp i min skalle hela året, jag vet inte vad det är, jag kanske är röksugen. Att röka har nästan blivit tabu men på film är det fortfarande coolt, snyggt och lite rebelliskt. På film röks det ofta så snyggt. Vi kanske inte ens hade rökt om inte filmrökning funnits"
Okej... Nu är det iallafall dags att söka akreditering för nästa års festival, och jag velar mellan att be QX om en sådan nästa år också, fast jag kanske bara kan vara på halva festivalen på grund av jobb och kommande Melodifestival.

Här är nya filmaffischen för Clintans nya film Gran Torino. En film om en krigsveteran från Korea som försöker få sin granne på rätt spår efter att denne försökt stjäla Clintans käraste ägodel; en Gran Torino-bil från 1972. På pappret: Inte riktigt min tekopp.

Nästa film från Bend it Like Beckham-regissören Gurinder Chadha blir en skräck-komedi som heter It's a Wonderful Afterlife.

Här hittar ni några bilder på Daniel Bruehl från filminspelningen av Quentin Tarantinos Inglorious Basterds.

Eric Balfour (från Six Feet Under och 24 bland annat) ska förmodligen spela Michael Imperiolis yngre brorsa i Life on Mars. En serie jag gillar allt mer, förresten.

Ännu en Halloween-filmatisering är på gång.

Här är det omtalade omslagetKate Winslet i Vanity Fair.

Michael Bays officiella hemsida rapporterar att filminspelningen av Transformers: Revenge of the Fallen har avslutats.

Fox har gett $100 miljoner till Seth MacFarlane – mannen bakom de animerade succéerna Family Guy and American Dad. Samtidigt har man lagt ned en annan av sina animerade serier (nä, inte Simpsons) King of the Hill, som nu ABC är sugna på att köpa.

Även om finansieringen är lite tuff just nu (minst sagt) så tittar arkitekten David Fisher på olika platser på Manhattan där hans koncept med en roterande skyskrapa kan komma att byggas. Fisher ligger redan bakom en liknande byggnad i Dubai.
















En ny Apornas Planet-film är på planeringsstadiet. Den här gången handlar det om att göra en ny variant på den fjärde filmen i originalserien, Conquest of the Planet of the Apes, som handlar om hur aporna tog över jorden från människorna. Filmens arbetsnamn är Genesis: Apes.

Här är affischen till Michelle Willams-filmen Wendy & Lucy som hon ju fått en hel del Oscars-buzz för den senaste tiden.

Komediserierna Samantha Who? och Kath & Kim har – trots ganska dåliga tittarsiffror – fått grönt ljus för fulla säsonger av ABC, som alltså fortsätter på sin "tablåstabilitet före tittarsuccéer"-linje för nya serier...förutom för Pushing Dasies då. Där ser det fortsatt mörkt ut. Den hänger löst, som Peter Jidhe skulle säga i Idol.

Nu verkar det som om Steven Spielbergs och Peter Jacksons 3D-animerade filmer om Tintin blir av tillslut ändå. Projektet rasade när Universal drog sig ur (eftersom Tintin är stor ungefär överallt i världen utom USA, och då tyckte de det var ganska risky att hosta upp $135 miljoner) men är nu på fötter igen efter att Sony hostat upp slantar och lovat sköta distrubutionen i alla icke-engelskspråkiga länder i världen. Projektet har dock bantats ned från tre filmer till två, och kommer inte alls ha någon association till Dreamworks.

Hinduerna är ju tydligen inte så glada, men visst tål Heidi Klums Halloween-outfit att ses på ännu en gång?

Charlize Theron förhandlar om att medverka i filmen The Tourist tillsammans med Tom Cruise. Filmen är en amerikansk nyinspelning av den franska filmen Anthony Zimmer från 2005.

Det är ju ett tag tills helgen vecka 48 tagit slut, men alla Bob Hund-fans kan redan gläja sig åt att bandet är i studion och spelar in en skiva som ska släppas den 25 mars nästa år.

Här hittar den Bond-intresserade en intressant intervju med producenterna Michael Wilson och Barbara Broccoli som pratar lite om den nya filmen och vad som kan komma att dyka upp i nästa.

Desmond Child är alltså veckans gäst-jury i fredagens Idol som har rock-tema. Hm. En man som har låtar som Dude Looks Like a Lady på sin meritlista är inte min bästa kompis...och är verkligen Cher rock? Well, well...det kan säkert bli intressant, inte minst att se vad Lars gör av den gamla Nirvana-klassikern Smells Like Teen Spirit. Inte mera Lundaspex nu, tack!

Slutligen: Nu har äntligen sjunde säsongen av 24 fått ett startdatum – och som vanligt blir det en hel tsunami av Jack Bauer i starten. Fox kör nämligen traditionsenligt igång med både timme ett och två söndagen den 11e januari – för att därefter fortsätta storstilat med ytterligare två timmar dagen därpå (måndagen 12/1). Vecka 4, måndagen den 19/1, sänds avsnitt fem på den ordinarie sändningstiden 21.00, och sedan ramlar de restrerande 19 på i en lång rad utan uppehåll efter det. Tick tock, tick tock.
TV-filmen 24: Redemption kan ni ju dock som bekant redan se på söndag om två veckor om ni är i USA. Där ser vi bland annat USAs första kvinnliga president installeras. Jag antar att en svart president inte känns så nytt och fräscht längre...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gissar att jag är typ den enda som gillade MR Bean på semester?? /7 Jonas

Oswald sa...

hahaha
Ja, jag tror tyvärr det.
Men det är helt klart en mer än jag trodde.

Nordh sa...

Nu är det förvisso bara en tämligen liten biroll, men 'Love Actually'?
(Fast är birollen så mycket större som präst i 'Fyra bröllop och en begravning'?)

Visserligen är det hans eget val vilka filmer han vill känna sig stolt över, men jag gråter nästan inombords nu.