22 september 2008

Läget Just Nu - Vecka 0839




"Entourage" Säsong 2 – HBO Succé Ny
Jajamensan, det var ju precis som alla sagt. Om första säsongen av Entourage var en okej serie om fyra grabbar och bakom kulisserna-livet i Hollywood, så är andra säsongen främst fullständigt briljant TV i samma anda som Sex and the City. Från säsongens första avsnitt anar man en helt annan ton, ett annat hjärta och ett helt annat självförtroende. Äntligen har jag också kopplat varför Jeremy Piven självklart ska nomineras till (och för tredje året i rad få) Emmy varje år, och varför Jonny Drama är heterokillarnas nya favorit sedan Seinfelts Kramer. Jag har i stort sett ägnat varje ledig minut till att plöja hela DVD-boxen, och det var länge sedan jag blev så biten av TV att jag bara tvungen att se ett avsnitt till...och sen ytterligare ett. Självklart har jag redan lånat säsong tre av samma vänliga själ som "tvingade" på mig säsong ett och två, och självklart kommer jag försöka få tid över för att se hur det går för min nya TV-kärlek Eric/Kevin Connolly och hans polare tills jag sett allting som finns att se.
SingStar-kväll med kollegorna Ny
det var väl egentligen en "spelkväll", men även om både dansmattan och Wii-tennisen var rolig så slutade alltihopa med tre timmar framför världens mest berömda karaokespel. Jag som inte kan ta en ton sjöng och sjöng och sjöng tills min hals slutade fungera, och jag verkligen älskade den där lagfunktionen som jag aldrig spelat med mina polare hemma förut. Mera sådana kvällar, och jag kommer tillbringa en hel del mera tid på Kistaskrapans övre våningsplan.
"Bruises" – Låt med Chairlift 2v
Hur vacker är inte en rad som "I grabbed some frozen strawberries so I could ice your bruisy knees" i en popsång? Svar: Hur vacker som helst! Den här låten hörde jag (som väl ungefär alla andra med dålig koll på det här sköna elektrobandet från Brooklyn) först i reklamen för de nya färgglada iPod Nanosarna, och jag föll pladask. Så fort det finns lite utrymme för ny musik (det ligger skivor på kö nu som jag vill kolla upp) så ska jag kasta mig till iTunes och köpa bandets fullängdare. Finns det bara en lika skön låt till på skivan är det definitivt värt pengarna.
Födelsedagsfest hos Daniel Ny
Var egentligen också bjuden på ett breakup-party i SpyBars VIP-rum, men kom aldrig iväg dit eftersom 35årsfesten hos min bästa polare i Åkeshov var så otroligt trevlig att jag inte riktigt fick för mig att dra därifrån...å ättre betyg än så kan väl knappast en tillställning få.
"House" Säsong 5 - Säsongspremiär Ny
Säsongsavslutningen av säsong fyra i höstas var ju kanske något av det bästa inom amerikanskt TV-drama jag någonsin sett, och det är verkligen en ren fröjd att se (det numera ganska stora) Housegänget i full aktion igen. Första avsnittet på säsong fem gjorde mig verkligen inte besviken alls...nu har TV-hösten verkligen dragit igång på allvar!
Fredagskväll hos R Ny
Varsin flaska vin, ANTM, mat, Project Runway, mera vin...och en hel hög med gamla Melodifestivaler och Eurovisions på DVD. Gissa om jag och R kan ha en helkväll utan att lämna soffan och lägenheten?
"Hurtful" – Singel med Erik Hassle Ny
Minns ni att jag pratade om den här låten i början på juni i år när den gode Labyrint-P tipsat om att den kommit tvåa i Metro Music Challenge? Inte? Kanske inte så konstigt för jag hade faktiskt nästan glömt bort den själv...tills den nu plötsligt börjat spelas massa på P3 och hamna på iTunes tio-i-topp nedladdningslista. då insåg jag att det här svenska varianten av Chris Martin möjligen kan ha levererat en av årets bästa svenska låtar. Spelas väldigt, väldigt flitigt hemma hos mig just nu. För andra gången i år.
"Reality-succéer" 12v
Den här listposten blir i och för sig bredare och bredare varje gång jag skriver den (nu under tolfte veckan som jag har med den försvinner alltså "Bravo" i titeln för att ANTM ska få plats också) men i vilket fall har den fortfarande en gjuten placering på listan vecka efter vecka.
Förra veckan var Project Runway fantastiskt som vanligt (den där missade Emmyn för att The Amazing Fucking Race vann för sjätte året i rad är en skymf) med dominerande mödrar till döttrar som skulle göras om, ANTM fortsätter ha en grym säsong även om makeovern kan ha varit en av de mest trista någonsin (ett rött hår gör ingen makeover, Tyra – och what's up med hela den där töntiga prinsessgrejen?). I MMAS Australia hamnade favoriten Lucas återigen i utröstningsgänget, och i Top Design fick de göra skyltfönster åt gamla Project Runway-favoriter (Sweet P:s gäng vann!). Och bara i fall någon undrar; skitprogrammet Tabatha's Salon Takeover tillhör inte måstena på min TV-lista längre. Tabatha är skön, men resten? Skitprogram.
"Discotheque" – Singel med Elin Lanto Ny
Jag vill säga direkt att jag absolut tycker att den (förmodligen) musikalinspirerade höjningen nånstans i slutet är helt felplacerad i den här annars väldigt lyckade Drömhus-Therese-möter-Velvet-dansrökaren för Brolles brutta, men också att jag verkligen applåderar att Elin Lanto fortsätter att sikta mot Kylie varenda gång hon släpper en ny singel numera. Självklart en ambitionsnivå helt i min smak.
"Idol 2008" – HereWeGoAgain på TV4 3v
Tredje veckan var nog den tråkigaste hittills, med alldeles för få hallelujamoments (det enda uttryck vi fortfarande behåller från förra juryn, btw), men programmet får fortfarande ligga kvar här för att jag gillar juryn och längtar efter kommande veckans uttagningar.





"Flickan som Lekte med Elden" – Bok av Stieg Larsson
Jag erkänner att det var längesedan jag fastnade så i en bok så intensivt som jag gjorde efter trehundra smått slöa sidor i Stieg Larssons andra bok. För första gången (efter 1½ halv bok av tre) förstod jag åtminstone lite av vartifrån all hajp kring de här – egentligen ganska oorginella deckarhistorierna – kom. Visst, en stor del går att skylla på ett fenomen liknande "Heath Ledger-effekten vs The Dark Knight" – och den första boken är verkligen högst ordinär – men när berättarperspektivet helt vänder sig ifrån Lisbeth salander samtidigt som morden begås i mitten på den här boken – då är det smått genialt författat. Jag tänker spara mitt samlade omdöme tills jag läst ut fortsättningen (eller fortsättning och fortsättning – egentligen är väl bok två och tre samma bok som råkat delas upp i två delar) och jag kommer därför den här gången bespara er mina åsikter om författare som tycker det är lämpligt att ägna en halv sida åt vad möblerna heter som hans karaktärer köper på IKEA eller lista varenda pryl ned till antalet Billys PanPizza när nån går in på 7Eleven. Det får bli nästa gång.
"More Modern Short Stories From Hello Saferide" – CD med Hello Saferide
Jag tänker/får inte avslöja vad jag tycker här eftersom recensionen dyker upp i nya numret av QX i veckan – men eftersom det helt allvarligt kan vara en av de sämsta recensioner jag skrivit (ibland får man liksom ingen inspiration och hittar inte en enda rolig tråd att hänga upp sina 1300 tecken på) så tänker jag åtminstone hinta om att jag tycker Säkert! var ett roligare projekt och att jag börjar tröttna på kvinnliga singersongwriters med underfundiga betraktelser om saker som när folk förlorade oskulden.




"Kärlekens Språk" – Film av Anders Lennberg
Usch, fråga inte varför jag plötsligt fick för mig att kolla på Regina Lunds sexualupplysningsfilmfiasko från 2004 i helgen, utan låt oss bara säga som så att den kom i min väg, jag var bakis och trött och jag visste att min vän Torpeden-Micke är med i den... Den var faktiskt precis så ryslig som man kunde misstänka. En helt ofattbar blandning av (hyfsad) sexupplysning för ungdomar, Bullens brevfilmer och en sjukt tacky och dålig ramhistoria med en kåt Regina i rastaflätor som visar muffen. Stay away (som om ni tänkt något annat)!
Emmygalan 2008
Att sitta uppe en hel natt med goda vänner och quiza, dricka kaffe, käka frukt och snacks och titta på emmygalan – det är verkligen en fantastisk tradition som jag älskar att jag är en del av...men själva galan var däremot en katastrof. Kanske inte så mycket vinnarna – det var rätt kul val i flera fall i år – men manuset till programledarna (de nominerade i Bästa Programledare för en reality/Gameshow-kategorin) var en fullständig katastrof, Josh Grobans "sjunga sextio TV-signaturer på tre minuter i klassisk Stefan & krister-stil" så pinsamt att jag behövde skämskudde, och precis som alla år var mitten bara en lååång transportsträcka med "Bästa Stövlar på Nån i Peruk i en Miniserie som kommer gå på Canal Plus". Var det inte för själva den underbara grejen runtomkring hade jag lagt ned direkt.
"One of the Boys" – CD med Katy Perry
Det är när jag hör sådana här skivor som jag inser hur gammal jag är... För även om jag bortser ifrån de omdiskuterade homofoba texterna, så kan jag ändå inte förstå hur den här typen av lightrock med dagbokstexter kan vara det nya svarta hösten 2008. Okej, att medlemmarna i den svenska Idoljuryn är duktiga låtskrivare, men i mina (farbror)öron blir det här bara en jämnsmetig gitarrmatta med lökiga historier om skyltdockor och att vakna upp i Las Vegas. Snark.
"Doll Domination" – CD med Pussycat Dolls
Det är inte direkt superdåligt och här finns säkert några guldkorn...men efter några första genomlyssningar så hittar jag inte något alls som känns som en ny Buttons eller Don't Cha...och dessutom: arton låtar är för alldeles, alldeles, alldeles för mycket låtar på ett enda album.
Sömnbrist
Att ha sovit ungefär tjugo timmar sammanlagt på fem dygn gör att man befinner sig ett konstant mystiskt tillstånd någonstans mellan full och medvetslös.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: