20 augusti 2008

Dagens Mikropop!

Lagom till lunchen - här är ett gäng med rykande varma mikropop!

Gissa hur omslaget till nästa veckas Sports Illustrated i USA ser ut? Faktum är att det dessutom är en liten hyllning till det omslag Mark Spitz prydde efter sina sju medaljer 1972, och jag är lite ledsen att vi inte får se Phelps i de badbyxorna...

Okej, kollar ni på Project Runway på trean just nu så sluta läsa här. Så. Har ni slutat? nåväl. För oss andra då så kan jag berätta att PRs vinnare av säsong 4, Christian Siriano, ska tillsammans med mammakläder-företaget Moody Mamas en vårkollektion för 2009 som ska heta Fierce for Moody Mamas by Christian Siriano. Preggy fierce!

Sam Raimi ryktas vilja ha sin Spiderman-skådis James Franco i huvudrollen som Jack Ryan, när han ska försöka sparka igång den slumrande Tom Clancy franchisen igen.

Bevvan-spinoffen 90210 kommer inte förhandsvisas för recensenter som brukligt är för alla nya serier och säsongspremiärer i USA. TV-kanalen CW har skickat ut följande pressmeddelande istället: "The CW and our studio partner CBS Paramount Network Television have made the strategic marketing decision not to screen 90210 for any media in advance of its premiere. We're not hiding anything...simply keeping a lid on 90210 until 9.02, riding the curiosity and anticipation into premiere night, and letting all our constituents see it at the same time." Hm. Antingen har de helt rätt i att buzzet är så stort att det inte behövs – eller så är det en stor hög med TV-bajs de sitter på som de inte vågar visa offentligt förrän de måste...

En kille vid namn Mark Archer skall göra gospelmusikal av David Beckhams liv. Musikalen skall heta David Beckham - The Theatre of Dreams och handla om allt från hans tidiga dagar och problem med pappa via mötet med Posh och lynchningen efter VM98 till flytten till Hollywood. Minsann. Undras om de även kan klämma in hans insats på söndag, då ju Beckham skall åka in på en röddubbeldäckare och ta emot OS-flaggan för Londons räkning från Pekings representanter? Här är förresten en bild på Beckham och Beckham Jr.

Mera musikal – men nu på film! Den klassiska filmen-som-blev-succé-TVserie Fame ska få en remake. Filmen har redan fått ett premiärdatum (25/9 nästa år), börjar spelas in i höst med bara okända i rollerna som elever (i lärarrollerna lovas dock kända ansikten) och med helt nya låtar förutom det berömda titelspåret såklart. Remember, remember, remmeber...

Laurence Fishburne kommer spela killen som ersätter Grissom i CSI när William Petersen slutar under nästa säsong.

Lite mera OS-guldmedaljörer på bild? Här är Rafael Nadal från ett photoshoot i New York Magazine.

Rob Thomas har tillsammans med Kirsten Bell tagit de första stegen mot att få tills tånd en långfilmsversion/avslutning av TV-serien Veronica Mars. Efter Sex and the Citys succé verkar alla filmbolag ha en TV-series-made-to-movie på G. TV-serier är de nya serietidningarna.

Undras vem som kom på den här übertacky trekantsidén för att marknadsföra Woody Allen och Scarlett Johanssons nästa film?



















David Finchers nya Brad Pitt-film The Curious Case of Benjamin Cutton är för närvarande 163 minuter lång, men Fincher har lovat klippa ned den till en längd han är mera nöjd med senast i oktober (så filmen hinner ut till Oscarsjuryn i tid kan man misstänka).

Ola Rapace har gjort en Gyllenhaal (som vi säger numera) och biffat till sig inför en kommande filmroll som boxare. Faktiskt med ett bättre resultat än Jake, eller vad säger ni?

Lite mera 90210 (jag tröttnar aldrig): Jennie Garth och Shannen Doherty har spelat in sina första scener tillsammans och det verkar ha gått bra. Faktum är att nästan alla Shannens scener de fyra avsnitt hon är kontrakterad för är med garth. Syokonsulenten Kelly ringer nämligen upp sin gamla kompis Brenda som numera är stor skådespelare i London och ber henne om hjälp att regissera deras gamla skolas musikalsatsning.

Nu har man börjat leta efter någon som kan spela Ryan i tredje säsongen av Brothers & Sisters (ni som sett hela säsong två vet vad jag snackar om) och i karaktärsbeskrivningen utsänd till castingbolaget går det att läsa följande: "Caucasian, early 20s. Good looking, charming John John Kennedy type. The All-American golden boy who commands a room by his mere presence and affability. He is a definite alpha male." Några förslag?

Här är den första officiella bröllopsbilden på Ellen DeGeneres och Portia De Rossi.

Gänget bakom Hey Baberiba med Peter Magnusson i sptesen ska göra en romantisk komedi för bioduken kallad Sommaren med Göran – en midsommarnattskomedi. I rollistan finns även Dan Ekborg, Alexandra Rapaport och Peter Dalle.

Kents låt VinterNoll2 ska vara med i dataspelet Guitar Hero World Tour.

NBC har haft historiskt höga tittarsiffror för sina OS-sändningar i USA. Så höga att man märkt att biotittandet gått ned och att deras avstånd till de andra TV-kanalerna varit större än någonsin i mätningsbolagets tjugoettåriga historia. Michael Phelps åttonde OS-guld lockade till exempel det största antal tittare kanalen haft på en lördag sedan en episod av Pantertanter 1990.

Brittans fräscha kropp är tillbaka! Så här ser den ut på veckans OK! Magazine. Nu hoppas vi bara på en cool MTV-revanch också. Tänk vad som kan hända på bara ett år!

Om drygt en månad kör Showtime igång med nya avsnitt av Dexter och ryktesvis avslutas första delen med en cliffhanger så överraskande att den kommer vara "all over the net" morgonen därpå.

Slutligen: Spelade ni Cluedo när ni var små? Ni vet det där deckare-brädspelet som sedan blev ett småfånigt TV-program med bland annat Mi Ridell på TV4? Jag gjorde det och jag älskade det. Massa. Men i alla fall. Nu har den amerikanska tillverkaren Hasbro uppdaterat spelet till 2000-talet och här är några av ändringarna; de sex huvudkaraktärerna har samma efternamn men exempelvis Miss Scarlet (Fröken Röd i Sverige) är numera Kasandra Scarlet "a famous actress often featured in tabloids" och Colonel Mustard (Överste Senap) är numera Jack Mustard "a former football player". Professor Plommon? Numera Victor Plum "a billionaire video game designer".
Och det slutar inte där. Karaktärerna har nu fått varsin "special power" som kan hjälpa till att avslöja mördaren, och mordvapnet kan inte längre vara revolver, skiftnyckel eller (min favorit) blyrör – men istället nio andra som exempelvis gift eller trofé. Även rummen är nya, eller vad sägs om spa, teater och "ett närliggande gästhus" (very O.J. Simpson, som Perez uttryckte det). Senare i höst går det att få tag i för $15.99 i leksaksaffärer runt om USA. Vill ha!

Inga kommentarer: