02 april 2008

Dagens Mikropop!

Jag var ju härligt slarvig med mikropoppandet under schlagerturnén och TV-strejken, så som en kompensation får ni idag en av de största skålarna med korn jag serverat någonsin. Håll till godo!

Största TV-nyheten denna veckan? Förmodligen den att HBO har bestämt sig för att göra en TV-serie byggd på Oscarsvinnande Scorsese-filmen The Departed! Filmen är ingen direkt uppföljare, utan kommer utspela sig under tiden som de två mullvadarna befinner sig inom sina respektive organisationer, men fokus kommer förflyttas till karaktärerna runt omkring dem. Tretton avsnitt är beställda, producent blir mannen bakom The Wire (David Simon), inspelningarna drar igång i september - och under hösten 2009 kan vi förvänta oss en amerikansk premiär. SVT 2010 alltså?

Det blir inga mera avsnitt av Vänner berättar Expressen. David Schwimmer har nämligen sagt till BBC att "Sättet som serien slutade på känns så rätt. Jag vill inte förstöra det". Well, det var precis det mantra Kim Catrall upprepade i varje intervju fram till dagen innan presskonferensen för Sex and the City-filmen. It's all about the dollar$.

Vanity Fair påstår att det enda de ändrat på det här fotot av Madonna är "just a little work on skin tones and blemishes". Fan tro't.

Mer Vänner: Jennifer Aniston har startat ett litet bolag kallat Echo Films med sin producentpolare Kristin Hahn. Bolaget har first-look deal med Universal (de får alltså kolla in deras idéer först) och filmerna kommer ryktesvis huvudsakligen innehålla fröken Aniston herself.

Ray Romano har slagit sig samman med producenten/författaren till hans gamla megasuccé Alla Älskar Raymond för att skapa piloten till entimmaskomedin Men of a Certain Age för TNT. Serien beskrivs ha samma ton som filmen Sidewise och handla om tre vänner som i 40årsåldern plötsligt hamnar i samma medelålderskris.

Här är affischen till nya Arkiv X-filmen. En trailer filmad i en biosalong finns ute på YouTube för den extremt nyfikne.

Elizabeth Reaser - ni vet hon som fick sitt ansikte krossat i Grey's Anatomy och sedan blev kär i Alex - ska spela huvudrollen i en ny pilot för Fox. Programmet ska heta Mythological X, och handla om kvinna som genom ett medium får veta att hon redan dejtat (och dumpat) mannen hon tänker gifta sig med...

I sommar kommer ABC göra en Kanal 5 och försöka skaka liv i Mullvaden efter flera säsongers uppehåll. Vi får se om det går bättre i staterna än i Sverige... ABC kommer även köra en sommarsväng med The Bachelorette och bland annat nya tävlingen I Survived a Japanese Game Show (om tio amerikaner som ska delta i en av Japans galnaste TV-tävlingar).

Dustin Milligan har ni säkert lika liten koll på som jag vem det är (om ni inte var någon av de få som såg CWs Runway förra sommaren). Nu är han i alla fall den första som fått en roll i nya Beverly Hills 90210-spinoffen. Rollen? "The likable jock, Ethan".
Jag känner redan att det här kan bli roligt...

En liten Beverly Hills-grej till. I pilotens manus finns tydligen en liten, liten roll som heter Hannah Zuckerman-Vasquez - för oss 90210-nördar mera känd som Andrea och Jesses dotter! Mums.

Paul Thomas Anderson nästa film efter succén med There Will Be Blood (som jag fortfarande inte har sett...skämmes) kan bli en filmatisering av Len Deightons Harry Palmer-deckare Horse Under Water. Len Deighton verkar vara lite på modet just nu (kanske efter alla spionsuccér som Bourne, Jack Ryan och Bond) då Quentin Tarantino parallellt jobbar med att göra en film av författarens Game Set Match-triologi.

Minns ni han journalisten i Djävulen Bär Prada som man redan från början visste Anne Hathaway skulle välja bort för sin pojkvän i slutet? I alla fall; den snubben heter Simon Baker och ska nu få ett tredje försök i en TV-serie på CBS. Hans The Guaridan gick i tre säsonger på kanalen, medan heist-serien Smith lades ned efter bara tre program. Den här gången ska han spela en snubbe som hjälper polisen att lösa brott med magi, hypnos etcetera i The Mentalist.

Howard Shore berättade under en frågestund i Schweiz häromdagen att han är inblandad i filmatiseringen av Bilbo/The Hobbit, och att han haft små idéer kring det projektet redan sen Sagan om de Två Tornen-filmen.

Elizabeth-regissören Shekhar Kapur ska inte bara ta över (nyligen avlidna) Anthony Minghellans filmsegment i episodrullen New York, I Love You, han har också skrivit på för att filmatisera Philip Reeves viktorianska fantasyroman Larklight.

På fredag har Madonnas nya video premiär. Ska vi gissa att den läcker ut på Youtube innan?

Ännu en ny affisch. Här för nya spionkomedin-byggd-på-en-TV-serie med Steve Carell och Anne Hathaway.

En spektakulär (heterosexuell) kyss utlovas i säsongsavslutningen av Lost. Skaparen Damon Lindelof säger att det är en av hans favoritstunder i serien so far...men ingen utanför produktionen verkar veta ännu vilka öbor det är som får hångla upp varandra i brygga...

...och på tal om hångel så har det gått ut uppgifter till castingbolagen om att Grey's Anatomy söker två snygga män i 20-årsåldern som ska vara bekväma med att kyssa en annan man! Anledningen? De ska spela ett soldatpar som är kära i varnadra och som dyker upp på sjukhuset i ett av seriens återstående fem avsnitt i år.

Veckans How I Met Your Mother var som vanligt genialt, men nådde extra höga nördhöjder när avsnittet avslutades med att Neil Patrick Harris' Barney satt och bloggade...på en dator med användarinterface från 80-talet till tonerna av Doogie Howsers signaturmelodi! Meta-humor på hög nivå. Love it!

Å på tal om unga läkare så kommer det dyka upp en endast 17 år gammal sådan i Nip/Tuck framöver.

Förra sommaren gav CBS grönt ljus till en svindyr pilot (typ $2,2 miljoner för ett avsnitt) som skulle heta Kingdom, handla om fyra riddare där en plötsligt får veta att han är det rättmätige arvtagaren till tronen (vilket förändrar dynamiken i den lilla gruppen) och regisseras av Pushing Dasies Barry Sonnenfeld. Men nu efter strejken har TV-stationen plötsligt bestämt sig för att gå en annan väg än det var tänkt initialt. Nu ska man istället samarbeta med britten Tony Jordan och spela in alltihopa i Europa. So what? Jo, projektet kan sägas vara ett steg mot en ny era inom amerikansk TV, där man redan från början tar i beaktande att serierna kommer visas utanför landets gränser och krängas i åtskilliga DVD-boxar över hela världen. Spännande!

Trots mindre avklädda herrar än normalt, trots förlusten av Sam Niel i rollistan och trots - WHY GOD WHY?- Henry Cavill har skaffat längre hår, så hade jag ändå rätt trevligt i sällskap med gänget i The Tudors vid säsongspremiären i veckan. Mera om det i nästa veckas lista misstänker jag.

Ikväll är CSI:NY tillbaka i USA. Hurra! Jag trodde verkligen inte man kunde sakna en CSI-serie så mycket som jag gjort. Skvaller om de återstående avsnitten innehåller bland annat uppgifter om att Danny och Lindseys relation kommer svalna då en av dem har sex med en annan kvinna... Guess who?

Roligaste 30 Rock-ryktet? Att Liz Lemon kommer adoptera en rysk pojke för att döva sitt dåliga samvete för att hon inte gjort så mycket åt det dåliga i världen...och att den killen sedan kommer stanna kvar hela säsong tre.

Precis HÄR kan ni se Marit Bergmans nya video till fantastiska Out on the Piers.

Sarah Jessica Parker tycker inte att Sex and the City-filmen ska ha premiär i Cannes, eftersom en premiär på världens mest prestigefyllda festival ändå skulle kunna innebära att det superhemliga slutet läcker ut på nätet innan publiken haft en chans att se det. Well, tänk på oss i Sverige då Jessica - vi får vänta en hel månad efter den brittiska premiären. Gissa om slutet (och typ hela fimen) finns ute på nätet vid det laget...

Invasions huvudrollsinnehavare, hunken och den ständige gästspelaren i en massa serier på senare tid (Dirty Sexy Money, Samantha Who) Eddie Cibrian kommer dyka upp i Ugly Betty i de avsnitt som är kvar för säsongen. Han ska spela en lärare till Justin i tre avsnitt, och faller det väl ut kommer han förmodligen bli Hildas nya pojkvän och få fortsätta hänga med till hösten. Ana Ortiz lär vara ganska glad just nu...

Andra som dyker upp i Ugly Betty efter strejkuppehållet är inga mindre än Project Runway-stjärnorna Nina Garcia och Christian Siriano (som verkar vara med ungefär överallt numera). Självklart hoppas jag på ett riktigt 'fierce' verbalt slagsmål mellan Marc och Christian! Tranny!

CSIs Grissom, William Petersen, har nu förnyat sitt kontrakt för serien ytterligare ett år. Han får tydligen runt $600 000 per avsnitt under säsong nio av den ständigt lika populära serien, och har dessutom en klausul som säger att han kan få vara borta ett gäng avsnitt för att spela teater (ungefär som han gjorde i säsong sju, då Liev Schreiber dök upp en stund).

Sacha Baron Cohen nöjer sig ju inte bara med att ha ett långt namn själv - han ger sina filmer sådana också. Ni minns väl Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan? Nu kommer snart filmen om hans bögkaraktär Brüno, och den har fått titeln: Brüno: Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T-Shirt.

Brüno-filmen går förresten i samma stil som den om Borat och det har uppstått en hel del kaos längs inspelningsplatserna då Brüno/Sacha både strippat på flygplatser och kommit iklädd endast kedjor på en kyrkas påskspel. Bästa ryktet är ändå det om att Ben Affleck intervjuats av vad han trodde var "famous openly gay fashion journalist" och svarat på frågor som "How Do You Like Niggers?" utan att förstå att han blivit utsatt för ett skämt...
How very Robinson-Emma of him!

I början av april släpps den tredje singeln från Kents senaste album Tillbaka till samtiden. Nästa singeln blir Generation ex, och den innehåller förutom titelspåret även bonuslåten Det kanske kommer en förändring samt en remix på Berlin gjord av Simon Brenting. Singeln släpps digitalt 7/4 och fysiskt 9/4.

Är det ett förresten tecken på att sommaren är nära när sådana här plojlåtar dyker upp?

Slutligen: Samaire Armstrong som spelar den kvinnliga delen av tvilling-bratsen i Dirty Sexy Money kommer inte komma tillbaka som reguljär medlem i ensemblen när Kanal 5s nya flaggskeppsserie får en andra säsong i höst. Den tidigare O.C-aktrisens akuta inkvartering på ett behandlingshem mitt under första säsongens inspelning ryktas ha påverkat beslutet. Karaktären Juliet kommer dock dyka upp väldigt sporadiskt (men alltså inte skrivas ut ur serien) - alltså vad i svenska såpor (minns tillexempel Rederiet) skulle kallats "har flyttat till Göteborg".

1 kommentar:

Sara Ödmark sa...

"Just a little work"? Hon ser helt animerad ut ju.