03 mars 2008

Läget Just Nu - Vecka 10
Melodifestivalen 2008 (Karlskrona) 4v
Karlskrona gjorde sitt bästa och lyckades både vara bäst (buffén i pressrummet) och sämst (fest på båten Carlskrona är ju en bra idé i teorin...men det funkade sådär logistiskt) på en och samma gång. Framförallt var festen jättelyckad med massa trevliga artister och annat löst folk (och dessutom vara jag FIERCE med kameran denna veckan...jag fotade allt och alla och kramade typ varenda kotte) och alla var såklart superglada eftersom de två absolut bästa låtarna hade gått vidare till Globen. Inte minst vi. Ännu en gång borde jag stanna upp och bara skrika av lycka över hur skoj det här är (men istället är jag så körd i botten av trötthet att jag bara blir grinig - tur det är en liten paus för mig nu) och hur galet häftigt det är att få följa med den här cirkusen inneifrån och träffa alla dessa sjukt trevliga människor. Jag hoppas verkligen inte det är första OCH sista året jag får/kan följa med.
Spontanäta på Café Nero Ny
Café Nero fortsätter vara Sibiriens absoluta pärla vad gäller mat. Det finns få saker jag tycker är trevligare en vardagskväll än att lyckas få bord där, hugga in på deras förrättsbuffé och sen käka en underbar pasta och dela en halv flaska vin (tips för snygg man i lämplig ålder btw)...och att få göra det med bästis-Dane som jag efter 16 år plötsligt bor i samma stad som igen gör inte saken sämre.
"Hero" - Vinnarschlager m Charlotte Perrelli Ny
Jag är fortfarande inte helt nöjd med alien-looken, men när det väl gällde satt ju charmen där som den skulle och Charlotte snodde nästan allt av Sannas vinnarmomentum med sin moderna schlagerkanon. Shit vilken välproducerad Melodifestivalångvält den är. Massa kudos till super-Kempe och master-Ljunggren. 2000-talets svar på Lasse Holm och Torgny Söderberg (och det menar jag på ett bra sätt).
"The Graham Norton Effect" - Best of DVD Ny
Hittade den här DVDn i Ed's gigantiska filmarkiv och var givetvis tvungen att låna den. Så klart visade den sig vara lika kul som alltid. Den här är ett tre timmars sammandrag från Grahams period i USA, och den har som vanligt en perfekt blandning av män som får göra sina penisar till stearinljus, beställningar av Real Girl-dockor, mängder av kändisar och gömda mikrofoner på offentliga toaletter. Underbart!
"Lay Your Love on Me" - Årets partyhit m BWO Ny
Då har vi hört alla låtar i år och visst - jag älskar La Perrelli och La Nilsen! Men det är BWO som får min röst i Globen och som är låten jag kommer spela sönder och samman när jag väl får lägga mina ivrigt väntande vantar på den.
"Skins Säsong 2" - Brittisk Ungdomsfavorit 3v
Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte gillar Skins bättre när det handar om Maxxie, men samtidigt var senaste avsnittet om Syd så fruktansvärt välskriven TV att jag blir alldeles rörd när jag tänker på det. Syd - eller "mössan" som vi kallar honom numera - är verkligen seriens hjärta och mittpunkt, och avsnittet om att förlora allt man har på en gång var verkligen hjärtskärande. Men underbar TV.
"Kungamordet" - Serie på SVT Ny
Okej, trots de kända skådespelarna så känns replikerna märkligt stolpiga ibland. Men jag bryr mig faktiskt inte så mycket om det...eller att vissa av karaktärerna känns lite väl endimensionella. Jag tycker nämligen att den här uppföljaren till Kronprinsessan är riktigt bra måndags-TV och jag tänker helt klart fortsätta följa den.
Broccoligratäng Ny
Jättelätt. Jättegott. Borde ätas jätteofta.
"Sillburgare & Mariabullar" Ny
Två Karlskronadelikatesser som jag nästan blev beroende av under schlagerperioden. Mums!
TV4 Komedi 3v
Coupling, Pantertanter, Comedy Inc (fantastiskt skoj australiensisk sketchserie) och min absoluta favorit någonsin - Smack the Pony. Skojar ni att Tv4 Komedi är en svensk TV-kanal jag från och med nu aldrig kommer vilja leva utan. Nu fattas bara att de köper in alla gamla säsonger av Graham Nortons talkshow, och jag skall dyrka dem till döddagar.
Melodifestivalfinalen
Jag skulle ljuga om jag inte erkände att jag känner mig som en mobbad skolpojke som inte får vara med de tuffa killarna och leka nu när jag inte ska med gänget till Kiruna (vilket egentligen handlar om att jag måste vara i Stockholm i veckan, är flygrädd och vill hem till Göteborg till helgen...men ändå) men därför försker jag fokusera på Globen och finalen. I mina ögon ser det ut att bli den bästa Melodifestivalfinalen i historien. Blir det Androla och Sibel som går vidare på lördag (vilket väl det mesta tyder på) så har vi ju ett sjukt kul startfält där den mest okända artisten hade en av årets mest sålda singlar ifjol...
Bokrea
Jag älskar att gå i bokaffärer och är en sådan spontanköpare av böcker att jag har hyllvis med olästa alster hemma, så nog är det konstigt att jag inte köpte en enda bok (okej, en ESC-bok för 50spänn blev det...men det räknas ju knappt) på årets bokrea. Ingenting som intresserade mig dök upp på diskarna. Däremot är det alltid en väldigt trevlig tradition (nu för tredje året i rad) att stiga upp i ottan och "göra rean" med syster och svåger och med efterföljande frukost på stan.

Schlagerturnétrötthet i Kroppen
Hur kul det än hade varit att åka med "gänget" till Kiruna, så skriker hela min kropp efter vila, mindre fett, mera sömn och mindre alkohol.
"4 Minutes" - Ny singel m Madonna
Jovisst, jag kommer säkert lyssna en hel del på den här låten i min iPod, och visst är drivet bra och Michael Jackson-refrängen lite nostalgitrevlig... MEN! Hur trist är det inte att Madonna som alltid försökt gå nya vägar, plötsligt är den sista som hoppar på Timberlake/land-tåget? Hur sjukt trött är man inte på det där jäkla "tike tike tike"-ljudet från Timberland? Och är inte allt som är bra med den här låten bara Justins förtjänst? Jag är skeptisk. Mycket skeptisk.
Människor som stannar...
...precis utanför tågdörrarna, eller T-bane-/spårvagnsdörrarna eller (allra värst) precis när de kommit upp/ned för en rulltrappa och skapar värsta kaoset för alla som kommer efter. Hur svårt kan det va (för att citera en schlagerikon) att flytta sig två meter och SEN tänka efter vart man ska?
Trasiga Duschkorgar
Buhu, min fina flaska med kanelbulleduschtvål gick sönder när den kassa korgen plötsligt lossnade mitt i natten och skrämde slag på mig samtidigt.
Människor som åker tåg i linne
Det är bara så oerhört ofräscht. Och what about it's bleedin' winter? Idioti.
Snefyllor
Aldrig ett bra avslut på kvällen.

Ungefär så just nu.

9 kommentarer:

Sys sa...

DuschKORGAR skulle det va va?
Hihi!

Anonym sa...

Hmm...du posar oftast med din högra sida fram...en väl inövad pose känns det som ;)
/crippe

Oswald sa...

hahaha
Jag vill tro att det bara kommer så naturligt... Men det sitter kanske inövat någonstans. :)

Anonym sa...

Kollade på korten från bröllopet och en av de miljarder poser du gjorde kändes igen :)

Oswald sa...

Jag tror det kan vara en kronisk skada efter för många säsonger av TopModel! :)

Anonym sa...

Hoppas du härmar Tyra och inte killen som är "gå-expert"? :)

Oswald sa...

hahahaha
Jag är klart mera Tyra än Miss Jay!
Jag lovar.

T sa...

Café Nero ligger South of Siberia käre Frenemy (tro inte att jag inte håller koll på dig här också).

Håll kol på din Stockholmsstadsdel nu!

Oswald sa...

hahaha
Jag tycker det känns tryggt att du håller efter mig, T! :)
Okejdå.
Men då får man verkligen hårddra det!
En spottloska från Sibirien....och med den milimeterprecisionen bor jag inte i Sibirien heller längre, utan på Östermalm...