25 mars 2008

Läget Just Nu - Vecka 0813
Stockholmspåsk med FF Ny
För tredje året (av tre möjliga btw) så blev det påskfirande i Stockholm för min del. Skillnaden i år var att det vackra vädret som gjorde att jag och Johan käkade ägg på balkongen på BirgerJarlsgatan 2006 och som fick mig och FF att sörpla rosévin på Mälarpaviljongen i väntan på fröken Harrysson 2007 i år bytts ut mot snöstorm och minusgrader. Inte alls lika vårigt. Det kändes mera som om vi borde ha firat jul ihop istället. Nåväl. Det blev i alla fall en lyxig påskmiddag med alla tillbehör, filmkvällar, ostbrickor, party, ägg, drivor med godis, promenader och fikasvängar runt stan...och det är ju verkligen inte det sämsta det heller.
Påskaftonsparty Ny
trots att R1 flydde till London så blev det en sjukt kul blandning på folk hemma i lägenheten innan utgång i alla fall. Eurofivestar, Torpeden, Ed och ett gäng andra gjorde att kvällen blev en succé, och trots att det blev en hel del Eurovision 2008 (tack för DVDn med alla videos!) så tror jag alla ändå trivdes bland ägglikördrinkar och smågodishögar. Mera sådant!
Käka på Vapiano 2v
Klart jag inte kunde hålla mig borta från mitt nya favoritpastahak den här veckan heller.
"27 Dresses" - Film av Anne Fletcher Ny
Om det här hade varit en recension i QX så hade det nog inte blivit mer än högst en tvåa i betyg. För hade någon läst där i syfte att få reda på om de skulle investera en knapp hundralapp i den här romcomen (där en tjej varit brudtärna 27 gånger och drömmer om det ultimata bröllopet med sin chef när hennes syrra snor killen framför näsan på henne) så hade jag ju varit tvungen att varna för en intrig så förutsägbar att man kan se på affischen hur den slutar. Jag skulle tvingats varna för bristen på riktig genuin komedivärme och på tillräckligt bett i replikerna hos de obligatoriska skruvade birollsvännerna. Och dessutom skulle jag nog fått tvingas medge att vår nya svenska Hollywoodstjärna Malin Åkerman ibland kräver lite skämskudde när hon ska spela bridezilla... Men nu är detta min veckolista och inget sådant och då kan jag glatt lägga den på gröna delen och säga att jag trots alla klichéer och sunkiga heteronormativa bröllopsbudskap kan fånälska Katherine Heigl och tycka att James Marsden och hon är ett riktigt sött par - speciellt i delen där de stenpackade sjunger Elton Johns Beenie and the Jets. Skönt.
FFs Filmjölkslimpa Ny
Aprikoser, hasselnötter och pumpakärnor är faktiskt alla tre saker som jag försöker undvika i mat vanligen, och knappast något som hamnar på Oswalds inköpslista. Men av någon anledning lyckas FF få till världens godaste bröd med just de ingredienserna, och slår på samma gång hål på en av mina mest fasta övertygelser (att man inte kan äta ett bröd som är två dagar gammalt...japp, jag är bortskämd) med sin hemfixade husmorspresent. Kudos!
"Michael Clayton" - Film av Tony Gilroy Ny
Jodå, det här är en helt okej film att hyra på DVD en söndag när det inte går någon Wallanderfilm på TV. George Clooney är helt okej (den där långa taxiscenen på slutet är faktiskt en smula genial och förmodligen galet krävande i all sin enkelhet), filmen är småspännande och inte helt självklar en ganska bra bit in i filmen, och Tilda Swinton gör sin företagsjurist smått lysande. Däremot är jag inte helt övertygad om att hon gör den SÅ lysande att hon var värd en Oscar för den (hon var minst lika bra som häxa i Narnia till exempel...för att bara ta en av de mera lättillgängliga roller hon gjort) och jag är definitivt inte övertygad om att det här var en av årets fem bästa filmer som hade amerikansk premiär ifjol. Men det är kanske inte helt relevant.
SceneIt-spelkväll m Ed och R1 Ny
När nu det äntligen finns ett X-Box i gänget här i Stockholm också är det ju givet att det ska bli en massa sådana här kvällar med bubbel, godis och hel jäkla massa timmar film-quiz!
"Les Fleur" - Reklamlåt m 4Hero Ny
Japp, det är den där låten som börjar som någon form av kvinnlig sextiotalsdänga och sen mynnar ut i värsta Hair-flummusikal-dansnumret och som H&M kör i sin reklam i ungefär varenda reklampaus i TV4 just nu. Precis den är det. Och japp, den finns att köpa på iTunes, och japp jag har gjort det och nope, jag kan inte sluta lyssna.
"Top Chef Säsong 4 - Ännu en realityshow på Bravo Ny
Jag höll ut ganska länge... För trots att jag i stort sett slukar allting annat Bravo spottar ur sig med exakt samma upplägg (Project Runway, Shear Genius) så kändes ändå Top Chef inte som min grej. Jag kan se hur en ful frisyr ser ut och jag kan åtminstone ana taskig smak på en klänning - men det är jäkligt svårt att själv kunna avgöra om en räka är för salt eller inte. Där får man liksom bara lita på juryn. Däremot litar jag ju såklart på Favvo-Ps omdöme, och en snöig påsk utan nåt på TV så föll jag alltså dit tillslut....och min motståndskraft mot sådana här serier är ju som bekant lägre än den mot halsbakterier. I'm stuck.
"The Bells Of Freedom" - Årets Pride-låt m BWO Ny
Fortfarande den post-schlager-låt som går varmast i min iPod. Ohotat den Pridelåt som jag gillat bäst sedan jag kom på att det fanns någonting som hette så.
Moderna Muséets Andy Warhol-utställning
Jag har aldrig någonting emot en ny skopa Andy Warhol. Hur mycket man än ser och läser av honom så verkar det alltid finnas någon ny konservburk man inte sett avbildad tidigare, eller någon filmsnutt av varierande längd och intresse med Candy Darling i spetsen som man kan ägna sig åt. Inhållsmässigt är alltså Moderna Museéts Warhol-utställning godkänd i min bok. Men som utställning känns det hela som en smärre katastrof. Rörigt, ofokuserat och så sjukt dåligt skyltat med små svartrosa, oläsbara klisterlappar (som dessutom i vissa fall sitter på uppenbart helt fel ställe) som när man väl lyckas tyda dem innehåller alldeles för lite matnyttigt. Synd på så rara ärtor. Att lämna en utställning med en popkulturens utfader och bäst minnas Magnus Bärtås fantastiska vägg med kvällstidningsrasande stearinansikten upphänga i snören (från den fasta utställningen) är helt enkelt inte ett gott betyg.
"Miss/Guided" - Sitcom på ABC
Okej, efter att bara ha sett ett enda avsnitt (det ligger några till hemma och väntar på mig) så ska jag inte ropa hej för tidigt - men efter en vår då de piloter jag sett i amerikansk-tv antingen varit trötta fiaskon (hörde jag The Return of Jezebel James?) eller barnsliga nonsensserier (hörde jag Unhitched) så känns den här småcharmiga SYO-konsulent sitcomen med Judy Greer (för övrigt en av de tokroliga birollerna i 27 Dresses som jag snackade om innan) i spetsen ovanligt spänstig.

Hej Då, Favvo-P!
Efter sex veckors schlagerfrånvaro för min del, och ytterligare en och en halv veckas sjukledighet från hans sida, så fick jag och min numera föredetta kollega P och jag ungefär en arbetsdag ihop innan det var slut på en era. Sjukt ensam och uttråkad får jag nu harva fram i dokumentdjungeln på egen hand tills jag tar mig själv i kragen och lämnar det här skeppet innan råttorna äter upp mig inifrån. Någon som har ett schyst jobb åt en popkulturälskande snubbe som gillar att skriva med hyfsad lön och i Stockholm eller Göteborg? Jag vet vart det finns en i så fall!
Snö i slutet på mars
För tre månader sedan ville vi ha snö. Nu vill vi ha sol, yunna kläder och hinkvis med rosévin och öl på uteserveringar. Get it?
"Häxdansen" - TV-serie på SVT
Allvarligt? Först Nordman och nu detta? Vad är det som plötsligt fått folk att gå igång på häxbränningen våren 2008? Och vem på SVT tyckte det var en ännu bättre idé att kombinera det med damfotboll? Zzzzzzz.
De flesta Eurovisionbidrag 2008
Det betyder verkligen ingenting för Charlottes chanser (den där tävlingen är härligt stokastisk och slumpmässig numera) men 90% av alla bidrag i år är rent plågsamma...
Eurovisionakrediteringssidan 2008
...vilket inte gör en ännu mera sugen på att försöka akreditera sig till Serbien när formuläret på ansökningssidan för sjuttisjätte gången raderat alla ens uppgifter man suttit och fyllt i (Kontonummer? Passnummer? Tredjeadress?).

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: