12 februari 2008

Läget Just Nu - Vecka 07
Födelsedag 2008 Ny
Vilken fantastisk dag det blev! Allt började med frukost (macka, bubbel och hembakad tårta) på sängen då FF, R1 och fröken Harrysson ringde på dörren tidigt, tidigt. Sen blev det en liten runda på stan och TV-mys hos FF innan det var dags för en fantastiskt trevlig kväll hemma hos A&A. God mat, massa dricka, timvis med filmquiz, Mello på TV - och Sing Star med peruker! Allt avslutades på Melodifestivalens officiella efterfest där vi dansade sönder dansgolvet (alldeles för onyktra...men va fan...vi fyllde ju år) med Face-84 till klockan fem på morgonen... Underbart! Tack alla inblandade - ni är fantastiska! Och vilka presenter sen... Allt från BenSherman-jacka och hallonduschtvål via en snygg coffeetablebook om världens största städer, en tuff rakapparat och ett snyggt foto på mig från NYC till en hel massa DVD-filmer, presentkort på iTunes och ett akvarium att plugga in i USB-porten på datorn. Tack, tack, tack!
Melodifestivalen 2008 (Göteborg) Ny
Okej... Det kan ha varit årets svagaste deltävling rent låtmässigt...men bara att få vara en liten, obetydlig del av den här cirkusen ännu ett år är fantastiskt! Bara att sitta å se repen, spekulera, kolla genrepen på plats...och så gå på festerna såklart...är ju hur kul som helst. Dessutom fick jag ju chansen att vara med lite i (lokal)TV - och det var både spännande och jäkligt skojigt att sitta i direktsändning och snacka schlager med Face84-Sara och Nick Borgen. Nästa stopp: Västerås!
QX Gaygala 2008 Ny
Sista timmarna på min vita månad spenderades i kulisserna på Gaygalan - och sen blev det party hela natten. Att jämföra med tidigare galor är svårt eftersom detta var den första jag såg bakom...men mina favoritögonblick var publikens jubel när Ursula (från Medium Rare varitén) strippade, att få stå bakom scen med Kent, Zelmerlöws Cara Mia och så Ed-pennade sjukt roliga sången om alla Stockholms gayklubbar. Vi ses i baren nästa år!
"Scene It" - Filmquizdataspel Åt
Jag visste att båda R1 och Ed skulle älska det här spelet - men jag kunde bara ana vilket tufft motstånd de skulle utgöra. Ed var GRYM, men vi andra försökte så gott vi kunde att ge honom en tuff match. Att det här är ett av världens roligaste spel i min värld råder det i alla fall absolut ingen tvekan om.
Rökta Räkor Ny
Göteborg Stad anordnar varje år en fantastisk skaldjursbuffé under Melodifestivalens deltävling i Göteborg...och där finns bland annat de här fantastiska räkorna. Helt ljuvligt goda. Hummern är såklart en upplevelse - men fan vet om inte de här små mörkrosa djuren slår den.
"Make Me a Supermodel" & "Project Runway" - Reality på Bravo Ny
Strejken må så gott som vara över - men det betyder ju inte att det finns massa ny TV ännu på ett tag. Lyckligtvis håller Heidi & Tim ställningarna bland modedesignerna (det närmar sig final) och grabbarna i Make Me a Supermodel fortsätter att klä av sig och att tvingas hångla upp varandra på bild. Underbart! Heja Bravo!
"Across the Universe" - The Soundtrack Ny
Varför är inte min film på väg från Kanada ännu? Skandal! Å på bio dyker den inte upp förrän den 22e februari. Blä. Tills dess får jag väl fortsätta lyssna sönder det suveräna soundtracket då istället. Det här är bara SÅ bra.
Semlor Åt
Ska sanningen fram har jag haft ett hemskt semmel-år. Ätit få för att jag försöker vara nyttig - och de jag ätit har varit riktigt äckliga stundtals. Men på fettisdagen it self så dök syrran upp med en helt fantastisk semla hon köpt på Stinas Bageri på Freijgatan som vann Stockholm Citys semmeltest - och det kan ha varit bland det godaste jag ätit på senare tid. Ljuvligt! Måste kila dit nån dag innan de slutar baka dem.
"Supersugen" - Film av Greg Mottola Ny
Den här filmen (som jag och FF hyrde mitt under brinnande filmfestival) kom bort lite och fick inte den uppmärksamhet den förtjänar här i bloggen; den var nämligen riktigt underhållande. Okej, den hade kanske den största kvot av underbältet-skämt jag hört på den här sidan Stefan & Krister - men med ett manus av bland annat Seth Rogen och producerad av Judd Apatow så ror alla inblandade faktiskt hem det och får till en helt perfekt söndags-DVD om tre grabbar och deras sjuka jakt på att få handla ut sprit till en fest med de tjejer de är intresserade av. Skoj, skoj. Helt klart ett hyrtips och 3,5 popcorn av fem möjliga.
Längre Dagar Ny
Att det inte är komplett beckmörkt när man lämnar jobbet (eller när man åker till det) är en underbar påminnelse om att vi går mot ljusare tider.
"Lost" - Säsong 4 på ABC
Det har varit en lång väntan sedan den där fantastiska vändningen i sista avsnittet på säsong tre...och kanske är det en massa förväntan som gör att jag inte är helt hundra nu när våra favorit-skeppsbrutna äntligen är tillbaka... För det jag sett av säsong fyra är..hm...låt oss säga tveksamt...än så länge. Men, men. Jag har fortfarande en förhoppning om att det kommer hinna rycka upp sig innan den åtta avsnitt korta säsongen är över.
"I Love Europe" - Globenfinalist med Christer Sjögren
Jag hatade det här hela veckan. Jag tycker låten är SÅ fånig. Men av någon jäkla anledning har jag gått och nynnat på den här...jag vill inte kalla det låt...mera "upprepning av fras"....sedan dess. Jag skyller på Christer. Han är fantastisk. Låten är det inte.

Trasig Dator
När det inte hjälper att starta om eller går att göra en omstart i felsäkert läge - då är jag helt kokt vad gäller felsökning på datorer. Ponera att detta händer mitt under brinnande melodifestival när jag försöker hantera mitt jobb på distans samtidigt som jag vill skriva schlager på lediga stunder...och den här burken är det enda som kan hjälpa mig med båda. Panik!!
Tappa Linsen
Mina linser kostar strax över hundra kronor styck. Jag byter dem ganska sällan. Jag är dessutom i stort sett blind utan dem (eller glasögon). Ponera (dagens favoritord) att jag byter till två splitternya linser som skall räcka i en dryg månad, går på fest - och av någon jäkla anledning lyckas tappa en av dem! Panik! Blind. Arg. Fattig. Arg.
Influensan
Okej, förra veckan var det mest de skakiga eftedyningarna av en influensa - och just nu börjar jag känna mig ganska okej (om än hysteriskt trött hela tiden) - men eftersom förra veckans lista bara var film så ska den minsan inte få komma undan så lätt. Ifluensa och feber är skräp!
För Bakis för Barnen
Min helg i Göteborg var perfekt - så när som på en sak. Jag var alldeles för bakis, illamående och trött på söndagen för att hänga med J&K ned till Onsala och "mina" barn där. Det skar verkligen i hjärtat kan jag meddela - speciellt när jag hörde dem på telefon när jag var tvungen att tacka nej. Nästa gång det blir Göteborg måste farbror Oswald kompensera med massa presenter tror jag.
Hemlängtan
Jag avskyr fortfarande Göteborgsvädret...och själva stan är jag inte heller jättefrälst i längre. MEN - att få vara i MIN lägenhet och ha alla mina vänner omkring mig (och en hel social backlog som inte finns någon annastans) gör att ju mer jag är där, desto mer längtar jag tillbaka. Till min säng, min soffa, mitt kök... ja lite så.

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Björn sa...

Ja, denna underbara Melodifestivals-hybris är sannerligen igång igen! Men det börjar bli lite tröttsamt med alla naiva vänner och kollegor som i vanlig ordning tror att allting är avgjort redan efter första veckan. "-Vi kan ju INTE skicka I Love Europe till Belgrad!!!!" Nej, men trodde ni verkligen att Anna Book hade biljetten klar efter första omgången förra året..? Det kommer att bli sex lååånga veckor.

Johan sa...

Vill du ha bra semlor i Göteborg så tipsar jag om Ohldins Konditori vid Olskrokstorget! Tilltalande både för ögat och munnen - och med kronan på verket: lite vanilj invispat i grädden