14 januari 2008

Läget Just Nu - Vecka 0803Press-ackreditering till GFF 2008 Ny
Okej, ett facit på hur bra själva Göteborg International Film Festival är i år kan ju inte hamna här i listan förrän den är över (även om den listan brukar innehålla endast olika filmer så festivalen i sig alltid blir lite lidande) i början på februari - men programmet tyder på att det i alla fall blir över medel filmmässigt. Addera sen mitt livs första pressackreditering till festivalen och ni kan förstå hur mycket jag längtar dit.
Schlagerkvällar med R Ny
Jag tror aldrig jag startat min melodifestivaluppladdning så tidigt - men har vi bestämt oss för att stasa hårt på bloggen i år så har vi. Följdaktligen har jag föregående vecka tillbringat tre kvällar i sällskap med R och sett/lyssnat/snackat melodifestival i olika former. Och mera lär det bli fram över. Är man skadad så är man.
"Project Catwalk" - Brittisk Reality Ny
Om Project Runway Canada är originalets exotiska adopterade syster, så är Kelly Osbournes brittiska variant den stökiga, uppkäftiga lillebrodern ivägskickad på internat. I UKs tredje säsong har man släppt sin tagline (Fashion has no mercy!), tappat domaren Julien MacDonald (och ersatts av Ben de Lisi, som nu alltså både är mentor och domare) och verkat satsa mera på att visa konflikter mellan deltagarna än tidigare. Man snor dessutom fortfarande ogenerat uppdrag från sin amerikanska förlaga... Men vem bryr sig. Bra TV är den här programformen alltid.
Mat & Träningskväll med FF Ny
Den rutin som jag saknar mest att kunna göra här i Stockholm....och det är inte bara för att jag slipper laga mat själv...utan för att det är så förbannat trevligt.
"Sweeney Todd – The Demon Barber of Fleet Street" - Film av Tim Burton Ny
Helt klart en av Tim Burtons snyggaste filmer - det nästan animerade och Jack the Ripper-farliga London är en grym bakgrund i gråskala till allt det röda blod som forsar från Johnny Depps rakkniv. Samtidigt har jag sjukt svårt för musikalfilmer där varenda replik ska sjungas, och Sondheims operettmusik verkligen är inte min hemmaplan. Lägger den ändå på den gröna delen av min lista - det ÄR ju Tim Burton...och själva grejen att få se den på en liten pressvisning i Sandrewhuset till frukost är så mysig - men slutbetyget spar jag till nästa nummer av QX.
Semlor 3v
Eftersom jag bestämt mig för att leva lite nyttigare i januari så tvingar jag mig själv att bara äta en i veckan (förra veckan njöt jag av en på tåget mellan Göteborg och Stockholm som jag plockat med mig) - något som är fruktansvärt svåt för en semlagalning som jag. Bara att köpa sin frukostfralla blir ett stort äventyr fyllt av frestelser...
"Viva La Musica" - Schlagerlåt med Man Meadow Ny
Egentligen en klassisk G:son-låt (men förklädd till Alexander Bard-dänga) som de svenska grabbarna i Man Meadow (ni vet "han som dansade bakom Anna Book" + "han som är hallå på TV4" och som har ihop det i ett band) tänker tävla med i Polens melodifestival om några veckor. Och ja. Jag är skadad. It's that time of the year.
Project Runway2v
På grund av strejken det ena TV-program jag verkligen längtar efter varje vecka just nu.
"Gossip Girl" - TV-serie på CW Åt
Jag hade fel förra veckan - det fanns ett avsnitt till av den här underbara ungdomssåpan! Men nu är det slut till den där förbannade strejken är över.
Sopplunch på Pustervik Åter
Det händer alldeles för sällan att man tar båten över till Järntorget när man jobbar på mitt kontor i Göteborg, och tar en sopplunch på Pusterviksteatern. Dumt, för när man väl gör det så inser man inte bara att det är väldigt gott, utan att människorna där tillhör en helt annan värld än den man själv tillhör. Jag behöver mera kulturfolk i min tekniktrista vardag!
Vit Månad i Januari
Det är faktiskt riktigt, riktigt skönt att sova till tio och vakna upp och inte vara bakis. Eller att kunna träna under helgen och inte bara ligga i soffan medan hela kroppen skriker efter läsk och pizza. Samtidigt har man ju byggt upp hela sitt umgänge på att man tar ett glas vin (eller åtta) när man ses och då svider det i hjärtat när man (eftersom man vet om hur kass karaktär man har) tackar nej till inbjudan efter inbjudan och istället stannar hemma. Bara tre veckor kvar nu!
Städa Ut Julen
Inte bara för att själva städningen i sig är ganska trist, utan för att det alltid infinner sig ett speciellt vemod i mig när jag tänker på att A) grejerna ska ligga gömda ett helt år innan de får komma fram igen och lägenheten (vart jag nu bor nästa år) fylls av massa varma julgransljus och det är massa julförväntan i luften och B) hur trevligt det var när jag och FF plockade fram allt, donade och fixade och hade grabbarna grus över på käk, Idol och datasapel. Jupp, jag är en sentimentalitetsnarkoman.
"300" - Film av Zack Snyder
Det känns lite elakt att låna en kompis favoritfilm av honom och sedan totalsåga den i bloggen...men vad ska jag göra? Jag är ledsen MrC, men jag tyckte verkligen det här var en smula förfärligt i all sin krigsglorifiering. Jodå, visst var det snyggt utfört för att se ut som en tecknad serie på vita duken (långt mycket trevligare Frank Miller-filmatisering än Sin City om ni frågar mig) och visst var det nice att se dataanimerade rutmagar och svällande muskler på 300 män - men vackert packeterat bajs är ju ändå, tyvärr, bajs. Synd.
MGP - Norsk Melodifestival
Inte bara för att de röstade bort den enda riktigt bra låten de hade, utan också för den hejdlöst fåniga idén med turistreklam i sitt eget land och för den tråkiga produktionen.
Dansk Melodifestival
Inte bara för...eller jo....nästan bara för de galet dåliga låtarna. Men okejdå. Lite för att produktionen till och med skulle fått TV3 att skämmas.
WGA-Strejken/Ingen Golden Globe-gala
Fatta att jag egentligen skulle vara aptrött idag efter att ha suttit hela natten med mitt awards-gäng och kollat på Golden Globes. Nu blev det istället till att läsa en tråkig lista med alla vinnare i morse. Boring!
Ösregn
Göteborgsvädret gjorde sitt bästa för att jag inte skulle ha så mycket hemlängtan när jag åkte tillbaka till Stockholm. Det lyckades nästan.
"Now you're gone" Englandsetta
Det känns på något sätt som om Basshunter har våldtagit Robyn när det här händer...

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Pär sa...

Men Ken! "Viva La Musica" är horribel. G:son borde bli fråntagen all förmåga att snickra ihop TOTALT värdelösa poplåtar. Men det är ju alltid kul att få skratta lite.

Michelle var outstanding i Norge. När ska EBU tvinga alla TV-bolag att använda sig av jurygrupper i de nationella uttagningarna? Näst bästa låten föll också ur. På fredag måste "Hold On Be Strong" nå final.

Danmark är inte värt att nämnas. Det är bland det sämsta jag sett. Vad hände?

Basshunter-kommentaren var klockren.

Oswald sa...

hahahaha
Jag sa inte att jag var stolt över att gilla den... Men jag har alltid varit svag för G:son. Jag gillar fortfarande Samba Sambero.
hahaha
Jag vet.
Don't hate me.

Hold On Be Strong är verkligen det enda som finns kvar som jag lyssnar på. Galet.

Resten av Norden verkar kört. Nu hoppas jag på Balkan.