03 oktober 2007

Dagens Mikropop!

Favoriten Natalie Portman ska tillsammans med favoriten Tobey Maguire och favoriten Jake Gyllenhaal medverka i en av mina absoluta favoritregissörers (that would in this case be Jim "I Faderns Namns" Sheridan) nyinspelning av en av mina absoluta fravoritfilmer (Bröder) – ursprungligen filmad av en av mina andra favoritregissörer (that would be Susanne Bier). Gyllenhaall spelar den flummige brorsan som tar hand om sin svägerska (Portman spelar alltså Connie Nielsens roll) när brorsan (Maguire) drar i krig (vågar vi gissa Irak?). Amrikanska nyinspelningar av favoritfilmer brukar sällan vara något att hoppas på – men snacka om ett drömprojekt för undertecknad!

Okej... Det har väl ryktats en del om att SatC-filmen ska innehålla ett bröllop – men något säger mig att de här bilderna från inspelningen inte är the real deal. Helt hysteriska klänningar! Däremot får vi en glimt för första gången av Charlottes adopterade dotter!

Under tiden som vi ser på SatC-bilder till höger kan vi väl snacka lite säsongsstarter vs tittarsiffror? Nu när vi dundrat in i andra veckan av USAs höstsäsong så borde vi snart kunna se tendenser på vad som fungerar och vad som inte gör det. Hittills har bara måndagssiffrorna ramlat in, och där kan man se att K-ville tappat ännu flera tittare (och borde få svårt att klara att bli förnyat efter sina inspelade avsnitt), och att CBS nya komedi Big Bang Theory går bättre än deras egna HIMYM men sämre än deras Two and a Half men (vilket så klart är skandal för det omvända hade varit det enda rättvisa...och ja... Big Bang Theory är fortfarande okej...typ Tredje Klotet från Solen-okej). Att Heroes dundrar på (och är det enda som kan utmana ABCs amerikanska variant av Let's Dance), att Chuck går hyfsat (borde klara sig tillräckligt för att få en full säsong i alla fall) och att Prison Break fortsätter vara en besvikelse. NBCs Journeyman verkar däremot fungera utmärkt, medan det gick absolut sämst för CWs nya komedi Aliens in America, en pilot jag ju tidigare recenserat (och gillat) och som jag nu sett om i sin nyfilmade version – och som då var ca tjugo gånger sämre! Well, good luck with that CW.

Enligt rykten har Sarah Wayne Callies sagt till en tidning att hon inte alls slutat frivilligt i Prison Break, utan blev sparkad. Alla svar förväntas bli offentliga efter nästa måndags Prison Break.

Grey's spoilers: Lugn bara lugn. Även om det verkade som om Izzie och George skulle få varandra i slutet av säsongsstarten så vidhåller seriens hjärna Shonda Rhimes att vi bara bevittnar lugnet före stormen. På torsdag dyker för övrigt mamma Burke upp på Seattle Greys för att reda ut ett och annat med sin (nästan-men-det-blev-inte-så)svärdotter, och det ryktas om ett "avsnitt a' la säsong 2" med en Emmyvärd insats av Chandra Wilson.

Producenterna till CSI:NY letar efter ett känt namn som kan spela Gary Sinise/Mac Taylors barndomskompis, som återvänder till NYC efter 30 år.

Peter Morgan – mannen bakom manusen till blandannat The Queen och The Last King of Scotland – jobbar nu med sin tredje film om Tony Blair (förutom The Queen skrev han även TV-filmen The Deal för Channel4). Filmen ska handla om Blairs svåra övergång från att vara allierad med liberalen Clinton till republikanen Bush…och hur detta fick konsekvenser både för Blair och Storbritannien. Tony Blair förväntas även denna gång spelas av Michael Sheen (som gjorde premiärministern i båda de andra filmerna).

Om ni inte minns det så berättade jag för ett tag sedan här i bloggen att Steven Spielberg och Peter Jacksson ska filmatisera Tintin ihop. Tre filmer ska det bli, och nu är det bestämt vem som ska skriva manuset till alla tre filmerna. Killen heter Steven Moffat, och japp, det är samma kille som skrev brittiska komedisuccén Couplings och sommarens hit Jekyll.

Om nu någon missat det så blev Brittan av med ungarna i veckan... Hon kallas nu för Unfitney Spears i amerikanska skvallertidningar.

Jag blir så fruktansvärt trött på sådana här rubriker... Inte för Expressen skull – utan på folk som lämnar svenska varianten av Top Model för att A) de inte vill visa sig i baddräkt eller topless och/eller B) inte vill klippa håret är sååååååååå cycle one. Vad gör de i den där serien om de ska gnälla över sådant? Och hur kan trean använda det som en grej om och om och om och om igen?? Svenska Top Model är verkligen motsvarigheten till att kolla på en bilolycka – man vet att man absolut inte borde och det är någonting riktigt, riktigt hemskt och dåligt...ändå gör man det.

Om ni söker på buckshotwon på YouTube (eller gör det lite lättare för er och bara klickar på den här länken) så hamnar ni på skådespelaren Adrian Pasdars sida (Nathan Petrelli) där han lägger upp små klipp från bakom kulisserna på inspelningen av Heroes.

Dexter återvände till Showtime med sin säsong två i söndags i USA under triumfartade omständigheter. Det blev den första serie som drog över en miljon tittare för en premiär i kanalens historia. Fortfarande en bit kvar till att ha lika många tittare som typ Allsång på Skansen en vanlig sommartisdag, då.

Trevligt; jag och Aftonbladets Jenny Seth är helt överrens in till vad som är bästa låten om Septembers nya skiva. Måste komma ihåg att ha koll på vad hon rekommenderar i framtiden.

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull råkade ut för ett litet bakslag förra veckan då inspelningsplatsen besöktes av tjuvar, som fick med sig datorer, fotografier och ryktesvis även filmens manus. Soon on a website near you?

Vet ni vad Trouble at' Mill är? Då kan jag berätta det: det är namnet på en splitterny TV-halvtimme med lerfavoriterna Wallace & gromit som ska sändas på BBC One i höst. Trouble at' Mill beskrivs som ett mordmysterie i bagerimiljö, och introducerar bland annat en ny karaktär vid namn Piella Bakewell.

Dirty Sexy Moneys första avsnitt var ju som jag berättat rena "vi som har släktingar på TV eller film"-festen; Donald Sutherland, William Baldwin – och även Elle Fanning i en mindre roll. Dakotas syrra kommer dock inte fortsätta spela rollen när serien fortsätter på ABC ikväll - för från och med avsnitt två är hon ersatt av en tjej som heter Chloe Moretz.

En SatC-bild till bara. Visst är det nice att se dem bara stå å hänga tillsammans lite så där?

Det svenska produktionsbolaget White Shark håller på med en animerad film producerad av Joel Cohen och Alec Sokolow (som låg bakom Toy Story) och som heter Gnomes and Trolls och ryktesvis handlar om en tonårstomte och hans neurotiska kossa!

Nästa Bondfilm kommer bland annat utspela sig i Panama, Cameron Diaz ryktas nu dejta Bradley Cooper, här är nya postern för Pixars nästa film Wall-E, Bradgelina vill ha ännu en unge, Jane Seymours mamma har dött (vilket tvingar henne att avbryta sin medverkan i amerikanska Let's Dance för att flyga hem till Storbritannien), Eva Mendes är trots alla rykten inte gravid, det blir ingen remake av Old Boy (i alla fall inte just nu) och så ryktas det att Tim Burton kanske skall göra ytterligare en stop-motion-animerad film (efter A Nightmare Before Christmas och Corpse Bride).

På torsdag startar nya säsongen av 30 Rocks i USA...och första avsnittet är helt tillägnat den gästspelande Jerry Seinfeldt.

..och vad sägs om att avsluta denna veckas mikropop med Mutya Buenas nya video till nya singeln Just a Little Bit?




Veckans källor: GP, PerezHilton.com, imdb.com, Dark Horizons, E! Online (WwK), TV-Guide (AA), Zap2it, Aftonbladet, Expressen och TV.com mfl

Inga kommentarer: