14 september 2007

P3s FlippellerFlopp-Jury...

Olas nya singel SOS och Magnus Ugglas dito Du är för Fin flipp/floppades just i P3. Panelen flippade och publiken floppade Ola - medan publiken flippade och panelen floppade Uggla. Skulle nog säga att jag var helt klart mera panel än lyssnare idag (efter en första lyssning på Ola och den andra på Uggla).

Jag tror nämligen bergsäkert att Olas låt blir en hit med sin blandning av The Police och Kim Carnes gamla Betty Davis Eyes (grabben fortsätter alltså med sitt 80talssound) – även om det inte kommer bli en hit i klass med Natalie – och Ugglas låt kanske kryper upp en bit på nedladdningslistan, men lär ha svårt för att kunna komma in på Tracks.
Om inte annat visade Melodifestivalen hur lågt intresset egentligen är för Uggla ute i landet (kan det vara därför han dyker upp med sin nya video i SVTs morgonsoffa?) och lägg till det att även om jag tycker melodin är en av de bästa han gjort på länge (jag kan lite sakna konceptet "Magnus Uggla-balladen" märker jag) så är texten så rasande pinsam (inte bara konceptuellt utan också åldersmässigt) att mina öron bli alldeles generade. Usch.

Popp på Ola och Poop på Uggla alltså – i alla fall initialt.
Får se hur det blir när jag hört låtarna lite mer.

Inga kommentarer: