23 augusti 2007

Popp or Poop?

ID - Gameshow på Kanal 5

Från Kanal 5s hemsida:
"Glöm alla frågesporter med flera svarsalternativ, glöm gissningslekarna som går ut på att öppna rätt väskor och glöm tävlingsprogrammen som bara är kul för den som tävlar. I Kanal 5:s nya engagerande gameshow "ID" utmanar du dina fördomar om människor när du ska para ihop tolv totala främlingar med deras rätta identitet."

My ass.

Programmet var ju så enformigt och långsamt att klockorna stannade, och den här Emma Front som vann 100 000kr var helt olidlig i sitt skrikande, skuttande, kramande, blundande, liggande-bakom-pulpeten.
Det går alltså ut på att para ihop rätt identitet (typ "Elvisimitatör", "Lapplisa", "Melodifestivalen 2007" (fortfarande sur för att jag inte hann se vem som skulle paras ihop med det epitetet) eller "Sålt över 100.000 böcker") med rätt person (som står med dålig hållning tillsammans med elva andra 'anonyma' på små pelare) och för varje rätt hoppar man upp en nivå enligt Vem Vill Bli Miljonär?-konceptet. Precis som i VVBM så har man dessutom tre livlinor där man kan fråga publiken alt. en expertpanel (en psykolog mfl) alt. "sina vänner" (ett gäng komiker i en soffa).
That's it.
90% av tiden går ut på att se den tävlande tänka högt: "Jo, jag tror han är poet...nä...vänta...jo...kanske...eller fiskare...svåååårt....vänta nu....jo....kanske....eller?" och resten av tiden säger Hasse Fahlén saker i stil med "är du riktigt säker?"
That's it.
Okej, att det är lite kul att se Camilla Läckberg stå där och le bland hunduppfödare, bagare och tandhygenister, och inse att hon inte blir vald först som den som sålt 100.000 böcker (killen satsade istället på att snubben bredvid i amerikanskflagg-bandana och spandexbyxor var rockstjärna), men knappast tillräckligt kul för att knäppa på TVn varje måndag i fortsättningen.

Popp or Poop?
Ingen tvekan här. This is Poopalicious.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, har det kommit hit nu? Har kollat på den italienska versionen på Rai Uno för att öva italienskan och då går det ju att stå ut med. Men det blir väl helt outgrundligt på svenska (fastän man förstår språket).

23% av Aftonbladets läsare tycker för övrigt att Camilla Läckberg borde sitta i Svenska Akademien. Är det inte härligt? Jag måste, måste, måste emigrera från detta land.

Anonym sa...

one word... hideous...

Anonym sa...

Hon vågade vara mer än en vanlig svensk...ingen jantelag där inte...underbart Emma!!!!

Oswald sa...

Hmm.
Känns det inte väldigt gammalt att använda svenskheten som något negativt i järmförelse med avvikande beteende numera?
Vilka "icke-svenskar" (förutom de som är med i just sådana här TV-program, hetsade av producenter till bristningsgränsen för att vara superkäcka) beter sig så här speedat?
Nä, jag tror Emma helt enkelt var ett offer för ett hysteriskt format (de som kom efter henne har varit minst lika galna) och mitt omdöme om programmet kvarstår.