07 juni 2007

Bloggfödelsedag

Idag fyller den här bloggen två år!
Hurra, hurra, hurra, hurra.
Det gör den till den näst coolaste tvååring jag känner just nu (när E blir tre om några veckor är den #1! Whoopie!) och även om det känns som om jag bloggat hur länge som helst, så är det alltså bara två år…och knappt det i den här svenska bloggen.



















Hade först ganska stora planer för vad jag skulle göra i bloggen idag. Några exempel var:

A) Ett stort nytt årligt Oswalds TV-pris som alltid skulle dyka upp idag
B) Byta namn på bloggen (Läget Just Nu! ligger inte helt rätt i munnen…förslag på nytt namn mottages tacksamt)
C) Byta layout
D) Börja med Song of the Day som en hommage till min gamla engelska blogg som dog för exakt ett år sedan, och som jag saknar ibland
E) Ta sommaruppehåll
F) All of the above.
Även om alla punkterna ovan förmodligen kommer betas av en efter en så blev ingen av dem verklighet idag dock, utan jag väljer att bara konstatera faktum: 2 år!

Har också funderat över om min blogg faktiskt behövs bland alla andra bögbloggar också.
Har funderat en hel del kring mig själv och mitt skrivande på sista tiden och om det finns någon mening att jag också ska skrika ut åsikter i en tid där Åsiktstorpeden blir jagad av bloggmobben för sina åsikter om yttrandefrihet, där folk länkar ihjäl sig för att få lite flera läsare till sin bögblogg (eller hamna på DN.se) och där Bögjävlarna slåss för att en bredare bild av homovärlden måste få finnas (men på kuppen dissar den kategorin som de (väl med all rätt) anser är i stort sett alenarådande, men som jag själv råkar tillhöra (schlager/gå på Lino/gillar QX))?
Och jo. Jag kom fram till att va fan! Det kan gott behövas någon som inte trycker upp sin åsikt om varenda nyhetsartikel i ansiktet på folk utan som bara samlar in och fläker ut en massa popkulturellt dravel (likt en femåring som vill visa upp alla sina leksaker samtidigt för sin måttligt intresserade storebror) och som försöker ha ett öppet sinne för det mesta – men samtidigt är gravt fördomsfull, fylld av nojor och fantastiskt ocool i det mesta han tar sig för.

Jag kommer nog aldrig veta mest om TV. Eller musik. Eller film. Men jag kommer fortsätta skriva som om jag gjorde det.
Jag kommer nog aldrig ha en massa scoop eller vara etta på någon bloggtopp, men kommer förmodligen ha ett så pass brinnande intressen för en hel del grejer att de som bara vill få lite tips om ska tycka det är värt besväret att läsa här.
Jag kommer nog alltid vara villig att ändra mina åsikter om någon argumenterat tillräckligt övertygande för motsatsen, och därmed kanske framstå som mesig och villrådig, och jag kommer alltid beundra, berömma och länka till de som kan formulera de orättvisor jag känner mycket bättre än jag själv gör.
Och jag kommer alltid se världen ur mina schlager(ochungefärallannanmusik)fyllda, QX-bögiga, StockholmOCHGöteborgsälskande, heteronormativa homovärldsögon för det är de enda ögon jag har!

Men jag är glad att jag är jag och för att just det här är min blogg.
Jamåjagleva. Hurrahurrahurrahurra.
Bloggen fyller två. Och jag har inga som helst planer på att sluta för gott längre. Stay tuned, we'll be right back after these messages.

17 kommentarer:

eurofivestar sa...

Grattis!
Den här är faktist ett av de bästa (och coolaste) svenska bloggen i cyberspace. Som förklarar, berättar och tipsar om en massa populärkultur, a) utan att man behöver en massa förkunskaper för att förstå, b) är riktigt underhållande, c) betyder att jag faktist surfar mycket mindre på jobbet för all den info jag söker finns på ett och samma ställe.

Namnförslag: Nä, jag kommer inte på nåt just nu. Men ska fundera.

Aronson sa...

Har inte heller något namnförslag. Oswald, kanske? Du ser, min fantasi är inte något vidare utbyggd...

Ville bara säga GRATTIS!

Oswald sa...

E5*: Sicket underbart smörande. Du kan härmed kalla dig VIP-medlem (en fördel som endast innebär att man får kalla sig det). ;)

Aronson: Tack det samma! :)

...och vad gäller namnet så känns det ju tyvärr som om Oswald säger ännu mindre än Läget Just Nu! om vad som egentligen står här, tillskillnad från (exempelvis just) Aronson som är ett fullständigt lysande namn på en blogg om just Aronson...

eurofivestar sa...

Det är inte smörande. Faktist. Det är helsant.
Jag skulle inte bara hänga här för det vackra utsiktens skull du vet.

Oswald sa...

hahahaha
Okej.
Jag ska inte vara så jäkla svår på komplimanger.
Tack!

Fred sa...

Grattis! Klart bloggen behövs. En stor del av grejen med den tycker jag just är att du inte vet mest och bäst. De insatte lekmannen är mycket mer läsvärd och har fler identifikationsfaktorer än besserwisserproffsen. Och då har jag ändå bortsett från argumentet att det är just du som skriver den. Keep going!

Kim da Costa sa...

Jag bockar och gratulerar. Bloggen din ska heta OSWALD kort och gott. Med versaler.

Tycker inte du ska tänka så där; "Om min blogg behövs". Du skriver väl för din egen skull ändå? Det gör jag. Om jag behövs eller icke är ointressant*.

Puss.

*För vem behövs EGENTLIGEN när allt kommer omkring!?

Anonym sa...

GRATTIS!

Jag läser den, i alla fall. :-)

eurofivestar sa...

Oswald: A tale of two cities

Fast den är lite väl lång... och beskriver inte innehållet... så, den är usel egentligen. Men, jag kommer inte på något annat :)

Unknown sa...

Hej Oswald!
Sen jag började läsa din blogg jan 07 har jag läst den varje dag. Den hör till en av de mest välarbetade jag har hittat. Förutom att jag fått massor av fina musik och filmtips så tycker jag att du har hittat den rätta balansen mellan privata grejer med allmänintresse och bra information om man är nyfiken på dagens kultur. Detta är inte tomt smicker utan jag menar det verkligen. Keep up the good work! Please!

Oswald sa...

Tack allihopa!
Det är grymt kul att fylla år. :)

Anonym sa...

Grattis!
Jag uppfattar inte din blogg som en bögblogg, mer som en populärkulturblogg där homovärlden råkar ingå. Tror faktiskt det är därför den är så bra. Du skriver ingen på näsan, utan bara skriver om det som råkar intressera för tillfället. När det sen i vissa delar sammanfaller med vad som intresserar mig är det ju en bonus, och det som får mig att vilja läsa mer.

Namnförslag: kanske det funkar med en populärkulturreferens från barndomen? "Den allvetande skräphögen"? ;-) Alternativt "Allt du skulle vilja veta om Oswald men aldrig vågat fråga om" (lite långt kanske...).

Ha en bra helg!

Anonym sa...

Oj, grattis i efterskott!! Sen jag hittade hit brukar jag göra minst ett besök om dagen men igår var jag mos efter soldyrkande så missade den stora dagen. Klart du ska fortsätta på samma linje som du gör nu. Absolut!

kazarnowicz sa...

(Läste det här via mobilen och kunde inte kommentera. Grrr. När kommer kommentarer via google reader?)

Hur som helst, grattis. Och det är klart du behövs. Om alla bara skrev om politik och pedofiler hela tiden skulle bloggar bli så tråkiga att Juttu - språka på finska känns spännande i jämförelse.

När det gäller namnet: Pop Fiction, såklart. Eller möjligen "Oswald's Pop Fiction" där Oswalds står i liten text över "Pop Fiction" ungefär som "Stephen King's Misery". Ja, du fattar.

Oswald sa...

Tack allihopa...och Micke...THAT'S A KEEPER!
Fantastiskt.

Anonym sa...

Grattis i efterskott! Jag har nyligen upptäckt din blogg och tycker den är grym. Blir därför lite ledsen om du väljer alternativ E...

Fast, bara du kommer tillbaks efter sommaren så är det väl ok :-)

Jag sitter för övrigt också och försöker fixa ihop en sommarskiva och vill typ som present (om du inte har koll på den redan förstås) ge dig ett jäkligt bra tips. Låten Talk Talk med Cecile. Jag tycker den har grym sommar-potential.

/ Walle

Anonym sa...

GRATTIS!

Hold kæeft hvad er din blogg dejig!

:D