19 april 2007

Veckans Tips för Dina Sinnen

Hör: "My Boobs are OK" med Lene Alexandra
...och hjälp mig avgöra om det här bara är en fjantig plojlåt med en norsk Schlitzmodell som ingen kommer bry sig om alls - eller om det kanske istället är sommarens "Hej Hej Monica" som heterograbbarna på landsbygden kommer fnissa ihjäl sig åt efter tolv ljumna PrippsBlå under moppemuschen. Vad tror ni?
Jesper Odelberg har förövrigt gjort sin egen version i norsk TV, vilket man kan se här.
Lukta: Vad som Helst
Efter en veckas intensivt snorande och nysande med tilltäppta bihålor så skulle det vara trevligt att bara känna någon form av doft igen...
Känn: Trötthet Över Hur Mycket Folk Gnäller...
...över att Kristian Luuk ska leda Melodifestivalen nästa år också. I bloggar och i Melodifestivalforum vältrar gnäll-och-bitter-bögarna sig i olika utläggningar om vilken skandal det är att SVT varit smarta nog att knyta till sig Sveriges bästa programledare för att leda deras största TV-show ännu ett år...precis som om det vore något negativt. "Han var ju bra i år...men varför ett år till?" läste jag någonstans... Eell. Läs den meningen en gång till så kanske du ser svaret! Sedan NÄR blev det en nackdel att behålla samma succéprogramledare för ett TV-program? Är inte det en regel mer än ett undantag i TV-världen? Eller är det bara någon sorts inbyggd mekanism att klaga över saker som inte är som de brukar ("Det har väl aldrig hänt att de utsett nästa års programledare så här tidigt!? Fy!!") eller är det bara generellt ett tvång att klaga över Melodifestivalen? Någon muttrade dessutom om att det måste varit Luuk som krävt detta för att stanna på SVT...men ingen verkar kunna tänka sig att SVT verkligen VILLE ha Luuk igen eftersom han var en enorm tillgång och besparar dem en massa arbete. Jag blir bara trött, trööt, trött.
Smaka: Fisherman's Friend Salmiak
...för att det känns som om det är bara det jag ätit den senaste veckan (även om jag har vaga minnen av nån indisk Vindaloo, mycker bulgur/mango/advocado/skaldjurssallad och en oxfilé på Patricia...och så glass. Mängder av glass) och för att salmiak i stora mängder verkligen kan göra de mest konstiga saker med ens mage..
Se: "Drive" – TV-serie på Fox
Serier som börjar så här sent på säsongen brukar allt som oftast vara ganska katastrofala, så även om nu nya Drive har lite bleka skådespelare och kanske inte fullt ut kunnat visa vad det går för (eller om det bara är skräp) under sina tre första avsnitt, så måste jag ändå säga att jag ändå är glatt överraskad av den här korsningen av Prison Break (vars tablålucka den fyller upp på måndagar i USA) och dataspelet Grand Theft Auto kryddat med en gnutta Lost-mystik.
Den ganska enkla grundhistorien är ett gäng människor (man vet inte riktigt hur många) som av olika anledningar tvingats in i ett vägrally genom USA där; vinsten är typ $32 miljoner – men de flesta har personligare anledningar att deltaga, ingen vet vem som ligger bakom, målet för varje etapp erhålls genom olika gåtor, man bör inte komma fram sist till varje delmål och ingen riktigt vet varför just de är utvalda... MrC och jag fastnade direkt, och det skadar inte att både Kevin Alejandro – Justins snygga farsa i Ugly Betty har en av huvudrollerna - och de animerade biljakterna och övergångarna mellan bilarna är fantastiskt läckra. Att det sedan (såklart) smyger in lite käck (krigs)propaganda är väl bara att köpa...det är ju trots allt Fox...och ska man vara realistisk så lär det väl inte bli så väldans många avsnitt eftersom tittarsiffrorna inte gav några större avtryck första veckan (programmet låg efter alla större kanalers program utom CWs).
Undvik Däremot:
Nageltrång, Obefintlig Planering på Jobbet, Höstväder på Våren, Stresssymptom, Förkylning, Betala Kontant på Tunnelbanan

4 kommentarer:

Unknown sa...

Tycker vi ska vara snälla mot "heterograbbarna på landbygden " en del av dom blommar inte förrän dom flyttat till storstaden, pga samhällstrycket.
Musiken, njä, var inte ens så dålig så den var bra, bara menlös och trist. Odelbergs bit var däremot brave.

Anonym sa...

OJ!? Jag är lite schlagerchockad, dels över det faktum att Kristian Luuk ska leda festivalen igen (inte att det blir just HAN men att de har samma programledare två år i rad - när hände det senast, liksom?) men kanske framför allt över det faktum att jag inte visste detta ännu. Vilken pinsamt dålig koll jag har nuförtiden. Ha ha!
MEN ja... Jag blev inte överförtjust över nyheten, det måste jag erkänna... Men samtidigt känns det lite bra också för jag kommer mest troligt att befinna mig i Köpenhamn under nästa vår och då känns det kanske liiite lättare att missa svenska Melodifestivalen om jag inte gillar programledaren. ;)
Beträffande Boobs-låten. Visst, de mest konstiga och menlösa låtar har blivit hits (och särskilt under sommaren) men njae... var låten inte lite väl tråkig? Jämför t.ex. med Silverstedtskans "Hello hey"...norskans låt är ljusår bort från den hitpotentialen. Men jag har haft fel många, många gånger förr. ;)

Oswald sa...

Ja den är kanske helt enkelt bara för trist för att ens bli en "idiot-hit" i sommar...
...och Vickans Hallo Hey är ju en klassiker!
den är ju bra på riktigt. ;)

Tänkte nästan att du skulle bli besviken, Ellen...men jag tror det kan bli bra!
Nu får han kanske lite side-kicks och kan vara avslappnad från början...och SVT kan ägna sin tid åt annat än att leta programledare.

Som jag sagt så många gånger innan så älskar ju Luuk festivalen genuint, och det KAN inte vara annat än bra med en sådan person tror jag.

Vad gäller Köpenhamn så går det säääkert att få in svenska kanaler där med...eller bara kila över sundet! ;)

Men HUR ska VI klara oss utan Schlagerprinsessan annars??

Fred sa...

"My cupsize and IQ work in harmony"... Alltså... nää... jag hoppas den inte blir en hit!