12 april 2007

Veckans Tips för Dina Sinnen

Hör: "Luuk i P1"
Innan Luuk (och The Ark – som väl egentligen borde vara veckans mest självklara "Hör-tips" - för den delen) blev folkhemsikoner med Melodifestivalen i år, så bloggade jag ju om hur lysande han var som stand-in för Annica Lantz i P3. Han var hur kul som helst när han skickade blandband i 60årspresent till kungen, och när han (trots förhållandet var nytt och skvallerpressen var på hugget) plötsligt började diskutera deras gemensamma frukost med Carina Berg (som då egentligen var Annicas bisittare och där av en slump). Jag ropade högt då efter mera Luuk i radion (och mindre Lantz) och från och med måndag får jag som jag vill. Hurra hurra hurra.
Lukta: Farenheit 32
Ett bra tag har man ju verkligen inte ens velat bli sedd inom 200 meters radie av Diors Farenheit – überklassiken och bästsäljaren bland alla herrdofter, som man tröttnade på någonstans strax efter puberteten... Men nu har något hänt och Dior bestämt sig för att styra upp det där genom att släppa nästa version: Farenheit 32! En snygg vit flaska (samma design som klassikern) som innehåller en av vårens bästa dofter (i alla fall applicerad på undertecknad) och som faktiskt kan bli ett taxfree-måste under morsans 60årsresa i Valborg. Fast vet förresten någon hur taxfreen till Tallin är?
Känn: Ole Henriksen Balancing Cucumber Skin Tonic
När jag var i London senast med min käre vän FF (a.k.a "Mannen som lärt mig allt jag kan om världens alla hudvårdsprodukter") hade jag en nästan religiös upplevelse bredvid Ole Henriksen-hyllan på Harvey Nichols, där denna "idealiska ansiktscoctail" (härliga promoord) skakade liv i mitt sjukt Londondammiga ansikte efter en lång dags shoppingfärd mot natt. Sedan dess har jag längtat efter att få uppleva samma sak igen och nu – tack vare ett gigantiskt påskägg – kan jag äntligen göra det hemma varje dag (även om det inte riktigt erbjuder att kunna åka upp till the 5th Floor Foodmarket direkt efteråt).
Smaka: Oswalds Egenpåhittade Varma Kräft&Bulgursallad
Jag lagar inte så mycket mat längre, eftersom jag inte gillar mitt nuvarande kök här i Stockholm (och gör jag det har jag mest blivit en mästare på att piffa till halvfabrikat), men häromdagen fick jag ett ryck. Kokade fullkornsbulgur i (fisk)buljong, rörde ned avokado och mango, hettade upp kräftstjärtar i
Se: Stockholm Filmfestival Junior 15-22 April
Jag gillar ju filmfestivaler i allmänhet (och okej…Göteborg Film Festival i synnerhet) och tycker därför så klart att Stockholm Filmfestivals idé med en specialfestival för 6-16 åringar är lysande. Mera kvalitetsfilm åt folket…och inte minst åt en generation som laddar ned all sin film och därmed missar både bioupplevelser och (framförallt) filmer som är gjorda utanför Hollywood (Nänä. Notera att det här inte är en vänstervriden banbulla mot Hollywood. Jag älskar amerikansk film, men även om mycket av världens bästa film görs där så täcker den ju (minst sagt) inte alla aspekter av vår värld, och det görs verkligen fantastisk (och kommersiell om man så föredrar) film på andra ställen också).
Jag har haft förmånen att få se några filmer i förväg som går upp på Juniorfestivalen, och det är verkligen sköna filmer hela bunten (kanske dyker det upp lite recensioner här fram över) som är väl värda att se för folk i alla åldrar. Kolla in deras hemsida för mer information!

Undvik Däremot:
Hypertyreos, Vantar, "Thorazine Corazon", Hångla med Folk som Bloggar om det, "Beautiful Liar" med Beyoncé & Shakira, Halsont, Snubbla i Trappor

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är inte Estland med i EU och därmed ingen Taxfree eller har jag fel??

Oswald sa...

Bajs.
Så är det ju.
Baj baj Taxfree.

Sara Ödmark sa...

Det var ett så gulligt ögonblick i P3 mellan Luuk och Berg när han hetsar henne att imitera Carola, och hon sjunger Vapnets Thomeegränd som Carola och han börjar tokskratta och säger "jag älskar dig!" och hon svarar "jag vet."
Såååå fint. Speciellt med tanke på det där du skrev om skvallertidningssituationen.

Anonym sa...

Finland är ju också med i EU men de säljer taxfree där emellan ändå. Det är väl på grund av Åland, gör inte de andra båtarna ett låtsasstopp där eller ute på öppet hav eller något så att de kan sälja taxfree ändå tro.