25 april 2007

Onsdagskortisar

Tror jag ska skippa den här lilla töntiga ingressen, men det känns alltid som jag vill hålla er liiite extra på sträckbänken innan det är dags.

Jag är verkligen ingen Star Wars-nörd, men hur coolt vore det ändå inte att ha en projektor hemma som såg ut som R2D2? Och som man styrde med en fjärrkontroll som såg ut som Millenium Falken? Köp en här.

Mike Farrell (som spelade B.J Hunnicutt i M*A*S*H) ska spela Victors pappa i Desperate Housewives (och därmed Gabys nya svärfar) och dessutom kommer vi träffa Lynettes mamma (*spoilervarning*) som dyker upp då Lynette råkar ut för någon form av "health crisis". Kan det vara den där livshotande sjukdomen där en av hemmafruarna (nästan) dör som det skvallrats om tidigare?

Jennifer Hudson, Tyra Banks och Alicia Keyes ville alla vara rösten till Disneys kommande 2D-film (The Frog Princess – den första filmen med en svart prinsessa i huvudrollen), men rollen gick till en annan drömbrud – nämligen Anika Noni Rose (som spelade "tjej nummer tre" (Lorell) i musikalsuccén Dreamgirls).

Edward Nortons Hulk-alterego i kommande filmen kommer inte ha många likheter med det gröna monstret i Ang Lees film. Nya monstret kommer vara mera grågrön är klargrön och en hel del mindre till storleken. TV-serien är förebilden, och som love interest får Norton en serietidningsfilmveteran; Jessica Alba!

Jag har ju nämnt Feist här i bloggen innan, och idag hyllas hennes skiva lite överallt i svensk press. För er som inte redan förstått hur bra det är så kommer hennes två grymma videos här igen.


My Moon My Man och 1, 2 ,3, 4

Fortfarande inga uppgifter på om How I Met Your Mother får en tredje säsong, men rykten sager att säsongsavslutningen är inspelad så den skulle kunna vara absolute sista avsnittet av serien (= vi får äntligen veta hur Ted träffade ungarnas morsa?)

Private Practice (Grey's Anatomy 2.0) ryktas vara den bästa piloten av alla de som ABC har på gang och är 99% säker att plockas upp. Piloten kommer sändas som ett ordinarie Grey'savsnitt i maj. En av seriens huvudpersoner – Trey Diggs (också huvudperson i floppen Day Break) – var först på gång att medverka i några avsnitt av Ugly Betty nästa säsong, men hoppade av det när han fick chansen att bli PPs nya, svarta McDreamy. Chef för PP förmodas förresten den gamle Buffy-bossen Marti Noxon bli.

Så här ser Heath Ledger ut som Jokern i nya Batmanrullen ropade AICN! Nope, det är bara fejk kontrade SuperHeroHypeForum och visade de här bilderna.

Hjärnan bakom Heroes, Tim Kring, har nu ändrat sig vad beträffar säsong två. Innan var hans inställning att varje säsong skulle fokusera på nya hjältar...men nu när Heroes blivit ett fenomen i USA, och deras cast blivit så omåttligt populär, så har han ändrat sig och alla i (som inte dör i slutet av) säsong ett kommer finnas kvar i säsong två. En stor, ny kvinnlig roll kommer skrivas in dock.

The Simpsons blir inte bara långfilm i sommar eller sänder sitt 400:e avsnitt i maj – nu blir de också en åktur på Universal Studios temaparker.

Den här bilden borde för övrigt innebära att det snart vankas bröllop i Grey's Anatomy...och då precis ett sådant som Kristina Yang inte ville ha...

Att 24 har haft sin sämsta säsong någonsin (vi snackar alltså over-the-top Rena Natta kind-of-bad) stoppar inte FOX från att ha förnyat det för ännu en säsong, som drar igång om typ 9 månader. Denna gången har producenterna i alla fall (i stort sett) lovat att byta ut L.A mot en annan stad. Hörde vi New York? Washington? Vi får hoppas att det hjälper…

Ryktet att både TR Knight och Isaiah Washington ska lämna Grey’s Anatomy dementeras förresten från båda lägren.

Manuset till 24-filmen sägs för övrigt vara färdigskrivet, men den kommer inte bli av förrän showen lagts ned på TV. En ganska oväntat nyhet eftersom det känns som om de flesta karaktärer i serien får vara med i högst 2-3 år innan de blir dödade på mer eller mindre spektakulära sätt...och ett filmmanus torde i så fall innehålla väldigt generella personanvisningar av karaktärerna runt Kiefer Sutherlands Jack.

Enligt Älskade Dumburk (en favoritblogg, numera länkad till i vänsterspalten) så är Eva Hamilton väldigt nöjd med sitt förvärv av Kristian Luuk. "Det är sällan man hittar nån som kan göra så mycket. Han kan göra nöje OCH samhälle, har så lättsam kontakt med publiken och är fortfarande så oerhört allmänbildad" säger Hamilton. Dumburken tar även upp det vi alla tänkte (hoppas jag) om Charlotte P vs Serbiens bidrag i senaste "Inför ESC".

Denna vecka har My Name is Earl ett "Scratch 'n' Sniff"-avsnitt i USA, där man får med ett doftkort att skrapa på under avsnittet om man köper veckans TV-Guide...

Jael i pågående säsongen av Americas Next Top Model – vars nakenbilder läckt ut på nätet...beskuret smakprov till höger - har en ny programidé på gång där hon ska presentera nya artister och ny musik. Hon säger sig ha svårt att se en framtid i modellandet, eftersom hon inte kan vara så där påklistrat sockersöt som tex ett kontrakt med Covergirl Cosmetics kräver. Det KAN vara så att Covergirl har lite svårt för människor som redan visat mufflan på internet, men vad vet jag?

Sista avsnittet av Ugly Betty heter "East Side Story" och knyts samman av den kända musikalen. Kan man få hoppas på ett nytt dansnummer med Justin? SÅ här säger ABC: "Betty and Henry’s romance heats up. Meanwhile, Wilhelmina makes great strides in her ambitious power play, as Daniel descends further in a downward spiral. The Suarez family trip to Mexico takes a dangerous turn, with old ghosts creating new problems. Explosive secrets will be revealed, and everything will be tied together by a beloved Broadway musical."

Så dags för lite sådant där ni redan förmodas ha koll på: The Edge & Bono ska skriva musiken till nya Spider-man-musikalen på Broadway, Damon Albarn har helt lagt ned Gorillazprojektet, Gillian Anderson (Scully, ni vet) har i en intervju sagt att hon hatar TV som medium, Jonathan Rhys Meyers har checkat in på rehab, Scooch har gjort en video till sitt Eurovisionsbidrag för UK och Roy Anderssons nya film FÅR premiär på Cannesfestivalen (men i sidosektionen Un certain regard).

Zach Braff kommer inte spela Fletch i den nya filmen om den gamle Chevvy Chase-karaktären. Zach kommer däremot regissera och spela i filmen Open Hearts, och kommer dessutom fortsätta ännu en säsong (den absolut sista) med Scrubs. En serie som om den läggs ned av NBC har lovats bli upplockad av ABC.

Slutligen: Idag kommer nya QX. Tre färska skivrecensioner från yours truly är bidraget denna gången, men mina källor säger att numret innehåller en hel hög med inför-Eurovision-artiklar också för de av er som är på det humöret (schlagerkompisarna R&E har bland annat recenserat alla 42 bidragen) och lite annat sådant. Så spring och hämta!

Veckans källor: EW.com, Aftonbladet, PerezHilton.com, GP, imdb.com, Dark Horizons, E! Online (WwK), TV-Guide (AA), Zap2it, AintItCoolNews, Expressen, QX.se, NME, DN, TV.com, SVT.se, Älskade Dumburk, P3 och SvD.

Inga kommentarer: