18 april 2007

Onsdagskortisar

Japp, det är den-där-tiden-på-veckan igen...och låt inte det faktum att jag har apmycket på jobbet hindra er från att dyrka mig för att jag ändå tar mig tid att ge er veckans kortisdos. Here we go:

Scissor Sisters igår var magiskt bra (men jag är lite för gammal och förkyld för att stå-nästan-framme-vid-scen-och-hoppa-konserter insåg jag) och en recension kommer säkert så småningom (har en QX deadline på fredag och inte påbörjat något alls ännu). Bilder är det däremot ont om eftersom min kamera låg kvar i jackfickan i garderoben...och mobilkameraförsöken blev som de brukar...och de är dessutom kvar på datorn hemma. Men låt det inte förvilla er. Vi stod väldigt nära och jag blev vansinnigt kär i Del Marquis. Igen. Så ni får en bild från hans MySpace-sida istället.

Jakes syrra Maggie Gyllenhaal ska förmodligen spela huvudrollen i filmversionen av Erica Jongs sjuttiotalskioskvältare "Fear of Flying" – ni vet den där feministromanen som lanserade begrepper "det knapplösa knullet".

Nu är det klart att Rebecca Gayheart ska spela Alex gamla flickvän i Ugly Betty, en tjej som återvänder och till sin förvåning upptäcker att hennes gamla kille blivit den superheta Alexis.

Efter hela homofobgrejen i den smått absurda "vad vill jag egentligen säga och vad menar jag egentligen"-recensionen av Mikas Berns-konsert (har ni inte koll på den rekommenderas till exempel ett hopp till Åsiktstorped-Micke), verkar det som om DNs Nils Hansson i alla fall inte blev förvånad av herr Salos fjollighet i sin recension av The Ark.

För er som bara ser på CSI (moderskeppet) för Jorja Fox/Sara Sidles skull, kan jag meddela att ni förmodligen kan sluta se serien efter säsong 7. Ryktet säger nämligen att Jorja tröttnat på CSI, och att Sara försvinner i säsongens sista asvnitt - samtidigt som "miniatyrmodell-seriemördaren" (eller egentligen "miniatyrmodellbyggare-seriemördaren" eftersom han inte seriemördar miniatyrmodeller) dyker upp igen.

Jag brukar ju skriva en hel del om piloterna som beställts av de amerikanska TV-bolagen, och som ska bli höstens TV-succéer och fiaskon. Kan kanske vara lite mycket att hålla i sär, så här är en utmärkt sida som styr upp vad som är på gång.

Superunderbara Keri Russell (of Felicity fame) dyker snart upp i två episoder av Scrubs, men är annars nygift och gravid och kommer därför inte satsa på några piloter den här säsongen. Hon har dock fortfarande kontakt med JJ Abrahams (kanske en roll i nya Star Trek-filmen?) om han skulle komma på någon ny, bra TV-roll till henne, och hon kommer dyka upp i flera filmer framöver (blandannat "Secretary" som blev hyllad i sundance, och vars regissör/manusskribent/producent mördades strax efter den var färdig). Hon berättar dessutom i en intervju att hon fortfarande är bästis med alla från felicity-tiden, att hon pratar med flera av dem varje vecka och att alla var på hennes "baby-shower". Naaaaaahhhhh. Jag blir alldeles varm.

Brendan Fraiser är tillbaka i Mumien 3 (har någon sett honom sedan Mumien 2?) som utspelar sig i Kina och har Jet Li som skurk. Rachel Weisz har däremot tackat nej på grund av andra åtaganden (typ "varför ska jag vara med i del tre av en stendöd serie när jag vunnit en Oscar"-åtagandet?) så Brendan får förmodligen en annan dam vid sin sida efter lite sistaminutenmanusändringar.

Desperate Housewives har gått från att vara en av mina favoritserier till något jag mest ser tvångsmässigt och oftast helt utan nöje. Okej de försöker med nya lik och nya förhållanden – och ryktesvis blir det bröllop för två av de fem huvudhemmafruarna innan säsong tre är över...och de råkar i storbråk med varandra om klänning, catering å annat viktigt då de ska gifta sig samma dag – och till och med lite bögskämt och nya snygga karlar...men tyvärr. Gäsp med stor G. Dessutom är inte Bree tillbaka i serien förän i dess absolut sista avsnitt för säsongen den 20/5.

Måndagens nedladdade TV ägs istället av småputtriga och bara-bättre-och-bättre Brothers & Sisters! Senaste episoden där hela familjen Walker prestigetävlade i sällskapsspel mot en likadan familj (toppat av Dharma&Gregs Jenna Elfman och Susan Sullivan – hoppas de kommer tillbaka!) och bög-Kevin hade en riktigt misslyckad blind-date med Rob Lowes on-screen-brorsa var kanske bästa avsnittet hittills.

Favoritglassen Ben&Jerrys kommer snart med en ny smak som ska dra in pengar till Freddie Mercutry's AIDS-fond. Namnet på nya smaken? Bohemian Raspberry, såklart!

Gilmore Girls har haft ett typ Heroes-långt uppehåll (och är liksom Hiro&Co också tillbaka snart) och jag har äntligen lyckats komma i kapp. Det är fortfarande inte i klass med sina tidigare säsonger, men det har onekligen skärpt till sig. Ännu vet ingen om det är de sista avsnitten någonsin vi kommer få se i april/maj, eller om ryktet om en kortare, avslutande wrap-it-all-up säsong 8 (typ 13-16 avsnitt) är mer än ett rykte.

Spindelmannenregissören Sam Raimi vill väldigt gärna filma The Hobbit/Bilbo nu när Peter Jackson inte tänker göra det på grund av sin rättstvist med New Line Cinema.

...och det här är omslaget på nya Tolkienboken om det undgått någon.

Hela fem – jag upprepar – FEM dödfall kommer ske på den öde ön i Lost, innan serien slutar för säsongen...och då med en form av maktkamp a' la' Lord of the Flies mellan John Locke och Jack med en upplösning som enligt ryktena ska förändra seriens framtid helt.

Tre i familjen Jackson syns i juryn för en ny idol-liknande programserie på CBS kallad Pop Dynasty där man ska vaska fram en sjungande familj. Ingen av jurymedlemmarna är dock Janet eller Michael, utan istället är det Jermaine och Tito som ansluter till juryordföranden LaToyas bord.

Hoppas, hoppas att 28 Days-uppföljaren är lika bra som trailern är cool och affischen snygg!!

Nope, det är inte Desperate-hunken slash alkoholisten Jesse Metcalf som ska ta över hästen och visa snorren på scen i London efter Daniel Radcliffs period i pjäsen Equus tar slut. Istället verkar det vara gamle Billy Elliot-snubben Jamie Bell som trimmat pubeshåren.

Två kryssningsfartyg fulla med bögar (nån mer än jag som tänker Hassan-sketch?) ska enligt QX.se ankra i Stockholm under två olika veckor i sommar. Som om det inte vore tillräckligt långa köer på Lino redan...

The Golden Globes är tillbaka på en söndag – närmare bestämt söndagen den 13 januari. De gyllene bollarna har de senaste två åren delats ut på måndagar, eftersom ABC inte velat flytta på Desperate Housewives (och tidigare Grey's Anatomy) – men när nu serien tappat sin forna glans är det dags att stoppa tillbaka något som verkligen glittrar.


Okej, vad vet vi nu om kommande Mamma Mia-filmen?

Sammanfattning: Okända filmdebutanten Phyllia Lloyd regisserar (men var samtidigt den som satte upp Mamma Mia! först i London) och Tom Hanks producerar. Huvudrollen som dottern spelas av Amanda Seyfried, men vi vet ännu inget om vilka som ska spela varken hennes polare eller hennes blivande man (även om det ryktas om Dominic Cooper från History Boys).
Hennes mamma spelas av the one and only Meryl Streep, men vi vet inte om det blir en Oscarsnominering för bästa biroll eller om de boostar upp henne till en huvudroll. Meryls number one love-interest spelas av James Bond/Pierce Brosnan, som alltså bland annat kommer få sjunga Knowing Me, Knowing You solo...
De två mera perifera pappakandidaterna spelas av Stellan Skarsgård (kommer han fortfarande vara Australiensare, eller får han bli svensk nu som en blinkning till ABBA?) – vars love-interest ännu inte castats...look out for some funny, fat chick to be casted in the upcoming days (det har tidigare ryktats om Julie Walters) – och Mark Darcy/Colin Firth som (spoilervarning) den brittiske bögen Harry. Två i mitt tycke perfekta birollsskådespelare som säkert kommer matcha Meryl&Brosnan perfekt, liksom Christine Baranski (ni vet Sybills väninna i den sitcomen) som ska spela överklassbruttan som lägrar en av småkillarna.
Körstämmorna sätts av den svenska Mamma Mia! uppsättningen (nypremiär 9/5 i Göteborg), några ABBA-låtar som inte finns med i musikalen har lagts till i filmens manus (för att boosta vissa karaktärer kan man anta) och allting spelas in i en studio i London och på plats i Grekland under sommaren. Premiär blir det någon gång under 2008.

Will Smith funderar på rap-comeback med DJ Jazzy Jeff.

Notera den 3 maj i almanackan för då är det dax för Grey's Anatomy episoden "The Other Side of This Life" – även känt som Grey's Anatomy 2.0 eller piloten för nya serien (håll i er...här kommer nya namnet) "Private Practice"! Addison Montgomery åker till St Monica för att hälsa på gamla vänner (men vi får även se vad som händer med gänget som stannar kvar på Seattle Grace) – och jag måste erkänna att jag börjar bli mera nyfiken på den nya serien än vad som kommer hända i den gamla. I LOVE Addison.

Både Popjustice (äntligen tillbaka efter kraschen!) och Perez Hilton tokhyllar Feist just nu och well - man får väl iallafall vara böjd att hålla med att tjejen gör trallvänlig musik och überfantastiska videos. Här kan ni kolla in snygga 1,2,3,4 och My Moon My Man. Gör det!

Avslutar som vanligt med lite saker ni redan har (eller borde ha) koll på: En nakenbild på Beckham har hamnat hos Perez Hilton, Edward Norton ska förmodligen spela Bruce Banner i nya Hulken-filmen (inga uppgifter huruvida en stor anabolstinn grönmålad snubbe ska spela Hulken, eller om det är dataanimering som fortfarande gäller, dock), Showtimes The Tudors med Jonathan Rhys Meyers har redan fått en beställning av en andra säsong efter att bara tre av de inspelade tio avsnitten sänts, Marie Lindberg slår sönder gitarren i kvällens Robin (a.k.a "programmet som pendlar mellan genialitet via meningslöshet till pure pinsamhet), John Rhys-Davies (a.k.a Gimli) kommer inte återvända som Sallah i nya Indiana Jones-filmen, Harrison Ford och Calista Flockhart förnekar att de ska gifta sig, Fadde har blivit polisrazziad, Miss Mexico har en för våldsam klänning och Kristian Luuk leder Melodifestivalen 2008!

That's all folks!

Veckans källor: EW.com, PopwatchBlog, Aftonbladet, PerezHilton.com, OhNoTheyDidnt, imdb.com, Dark Horizons, E! Online (WwK), TV-Guide (AA), Zap2it, AintItCoolNews, Expressen, QX.se, NME, DN, TV.com, SVT.se och SvD.

8 kommentarer:

eurofivestar sa...

ÅH! Jag hade helt glömt bort Felicity! Jag tokälskade den serien.
Och ja, Del är fiiin.

Freds sa...

Vad jag hört så kommer "Knowing You, Knowing Me", "Under Attack" och "Thank You For the Music" att strykas för filmversionen av Mamma Mia!.

Oswald sa...

Va? Varför?? det får ju bara inte hända!
Under Attack är min absoluta favoritlåt i musikalen ju. :(

Freds sa...

Från www.playbill.com:
London's Daily Mail recently reported that three songs from the stage show have been dropped: "Thank You For the Music," "Under Attack" and "Knowing Me, Knowing You." The movie, however, introduces another ABBA song to book and screenplay writer Catherine Johnson's storyline, "When All Is Said and Done."

Det är i allfall officiellt att Christine Baranski, Julie Walters och Colin Firth kommer att medverka i filmen. Soundtracket spelas in i London nu!

kazarnowicz sa...

apropå ingenting så måste jag instämma i Dexos "Mats Strandberg - Oswald, 0 - 1".

Go Oswald!

Oswald sa...

Tack! :)

Jag har i ett plötsligt anfall av blygsamhet inte nämnt den kommentaren här - men du ska veta hur ofta jag klickat in på den för en liten egoboost sedan den dök upp. :D

Förhoppningsvis beror den inte BARA på att Mats verkat tappat formen helt.

kazarnowicz sa...

Oswald: klart det inte gör. Mats har gått upp helt i sitt författarskap, vilket säkert är rätt ställe för honom nu. Men dina kortisar är alltid intressanta (även för en som typ aldrig kollar på teve) och välformulerade. Det är fingertoppskänslan, helt enkelt.

Oswald sa...

Jag rodnar ända ned i kalsongerna. Tack! :)