11 april 2007

Onsdagskortisar

Har förbannat den här datorn i timmar nu...
Inte så att jag förutsätter att man ska kunna blogga från sitt jobb direkt...men om man har en färdigskriven blogg i ett worddokument som man vill lägga upp så är det väl inte SÅ mycket förmycket begärt att det ska fungera smärtfritt? Kan man ju tro. Nåväl. Äntligen! Det är onsdag. Ni vet vad det betyder i den här bloggen...

Vi börjar med ett hurra! NBC har bestämt sig för ännu en säsong av roliga 30 Rock. Helt klart en av mina favorit-sitcoms (tillsammans med The Office och HIMYM). Alec Baldwin rocks! Däremot ryktas Jane Krakowski bli bortplockad till säsong två, och det gör nog ingen ledsen. Hon känns bara onödig, och i förra veckans avsnitt var hon inte ens med.

Andra säsongen av Life on Mars slutade i Storbritannien igår och BBC har redan meddelat att serien kommer komma tillbaka 2008. Den kommer då utspela sig under 80-talet, heta Ashes to Ashes (också en Bowie-låt alltså) och innehålla några av huvudrollsinnehavarna, men inte alla. Låter lite som ett lyckat aprilskämt...men samtidigtsom en jäkligt smart idé.

Quentin Tarantinos och Robert Rodriguez nya film Grindhouse floppade med amerikanska mått mätt på biograferna i helgen, så nu överväger man att splitta den drygt tre timmar långa "två-filmer-för-priset-av-en"-grejen till just två separata filmer.
Tarantino meddelade för övrigt i en intervju nyligen att den film han tidigare velat göra om bröderna Vega (Michael Madsens och John Travoltas bröder från Reservoir Dogs/Pulp Ficton) inte längre är aktuellt eftersom gubbarna blivit för gamla.

På tal om John Travlota så är det så här denne hetrosexuelle Scientolog hälsar på sina hetrosexuella polare. Lyckos.

Mera hurra! Det verkar som om säsongens absoluta favoritkaraktär – Ugly Bettys Justin – kommer få ännu mera utrymme fram över. Blandannat får vi träffa hans vänner (varav hans bästa tjejpolare kan bli en karaktär som stannar genom säsong 2) och se hur han glänser i skolans musikaluppsättning.

Bröderna Schulman slutade båda sina jobb samtidigt förra veckan, utan att någon riktigt verkar veta varför. Det har i alla fall inte med Idol att göra...men tydligen kan man numera ansöka om att få bli programledare för fyrans största TV-succé. Alex Schulman säger mämligen i en intervju att " Nej. Vi fick inte Idol, och det var ju tråkigt. Men den besvikelsen var nog ganska marginell, trots allt".

Det var väl för väl... Personligen tycker jag att till och med Carolina Gynning känns som ett fall framåt för fyran i detta fallet.

Alais-Michael Vaughn/Vartan ska spela in en pilot för ABC som heter Perfect Gentlemen. Andra gentlemen på rollistan är Dylan McDermott (från Advokaterna) och Josh Malina (från Vita Huset).

Titta här! Första officiella affischen från den nya Fantastiska Fyran-filmen.

De ryska fake-lesbianerna i t.A.t.U ska efter många om och men nu börja inspelningen av sin första långfilm. De kommer spela sig själva, men den kommer kretsa kring två fans som av misstag hade ihjäl den enas morsa i jakt på ett pass, och utspelas i Ryssland och USA.

Desperate Housewives återkomst till amerikanska TV-rutor i söndags var tyvärr lika blekt och urvattnat som serien varit sedan de valde att lösa alla mysterier mitt i säsongen. Tittarmässigt så må det fortfarande vara söndagens mest sedda TV på andra sidan Atlanten, men samtidigt har de fyra damerna bara hälften av antalet tittare de hade ifjol...och då var redan det en nedgång sedan första succésäsongen. Hur pepprar man upp detta då? Genom att låta en av huvudrollsdamerna vara nära döden (dö?) i säsongens sista avsnitt såklart!

Lite Heroes-spoilers? Det verkar som om Mohinder inte är död (trots att när vi såg honom sist så var han uppspikad i ett tak) och som att Sendhil Ramamurthy fortsätter i serien. Det beryktade dödsfallet bland våra hjätar är alltså någon annan (intepeterpetrellipleaseintepeterpetrelliplease) – och det ser faktiskt ut som om någon som vi trodde var död (hörde jag Simone?) faktiskt kommer komma tillbaka.

Rob Lowe kommer fortsätta sitt gästspel i Brothers&Sister "resten utav året". Det borde betyda 2007 och inte säsong ett, alltså. Spoilerrykten från B&S? Well, tydligen kommer några att förlova sig...men jag har inga tips på vilka.

Nyfikna på vilka de avslutande Lostavsnitten på säsong tre kretsar kring? Här kommer det i så fall: 3.16 Juliet Burke, 3.17 Desmond Hume, 3.18 Jin & Sun Kwon, 3.19 Jack Shephard, 3.20 Karen & Gerald DeGroot, 3.21 Charlie Pace och 3.22-23 Benjamin Linus. Iallafall enligt ihärdiga rykten.

Filmversionen av musikalen Hairspray har nu testvisats och lite recensioner har läckt ut – och de är mer än positiva. Nikki Bronsky (som Tracy Turnblad...Ricky Lakes roll i originalfilmen) är den som får bäst recensioner...men även John Travolya, Queen Latifah och (min personliga favorit...tillbaka i sin första musikalroll sedan Grease 2) Michelle Pfeiffer verkar vara på topp.

Jason "Bevvan-Brandon" Priestly kommer gästspela i tre avsnitt av Medium senare i vår.

Har inte läst några The Ark-recensioner ännu, eftersom jag inte skrivit klart min egen (den lär förhoppningsvis dyka upp först i
schlagerbloggen under dagen) – men ett rykte på radio innan säger att de flesta recensenter verkar vara inne på samma linje som jag är...

Efter mycket tvekan och massa turer har showens egentliga stjärna Tim Gunn slutligen satt sin kråka på kontraktet för Project Runway 4! (Hurra! Undras hur dyrt det blev för Bravo? Förmodligen har det en del att göra med det nya programmet Tim Gunn's Guide to Style som komemr dyka upp till hösten.) Så nu kan de börja leta talanger inför premiären i sommar, och enligt Gunn är det redan på gång! Självklart är Heidi Klum, Nina Garcia och Michael Kors också kvar.

Grey's Anatomy spoiler! Beware!! Okej…håll i er: Addison och Alex kommer att få till det innan Addison drar till sin nya serie! Faktum är att just det är en av de utlösande faktorerna till att hon drar!

Andrew Adamson som regisserade den första filmen om Narnia håller som bekant just nu på att regissera den andra. Däremot så ska han inte regissera trean ("Kung Caspian och Skeppet Gryningen") som redan är i full planering. Någon är dock kontrakterad, men det är ännu inte avslöjat vem.

TV-Guide har listat vilka som är sexigast på TV just nu. På omslaget hamnade som ni kan se både Evangeline Lilly och Patric Dempsey.
No objections there I guess.

Cliffhangern i säsongens sista CSI:NY ryktas återigen vara en huvudperson mycket nära döden. Hoppas bara de gör något intressantare med upplösningen den här gången i så fall, för den vi fick i säsongens första avsnitt den här omgången var ju helt meningslös... I vilket fall ryktas det även om lite kärlek inom teamet...och då är det kanske inte så svårt att lista ut mellan vilka om man följer serien.

Avslutar med lite saker ni redan har (eller borde ha) koll på: Kirstin Dunst vill att flera ska röka marijuana, Larry Birkhead är far till Anna Nicoles barn, Samantha Fox var efter en konsert i Norge tvungen att nödlanda med helikopter på en bondgård, Linda Rosing har opererat sig igen, Roesanne tar tillbaka det hon sa om bögar häromdagen, USAs nya TV-snackis Sanjaya Malakar är fortfarande kvar i American Idol och Justin Timberlake skriver låtar till Madonnas nya skiva.

That's all folks!

Veckans källor: Aftonbladet, imdb.com, Dark Horizons, E! Online (WwK), TV-Guide (AA), Zap2it, AintItCoolNews, Expressen, TV.com och SvD.


9 kommentarer:

Aronson sa...

Spoilerrykten? Vad är det...?

Oswald sa...

Rykten som innehåller spoilers...
*duh* ;)

Fredrik sa...

"En spoiler (jämför engelska spoil, förstöra) är en sammanfattning eller beskrivning av handlingen i exempelvis en film som avslöjar så pass mycket att det kan tänkas förstöra för läsaren/lyssnaren, då filmupplevelsen sällan blir lika bra om man i förväg vet vad som kommer att hända."
Allt enl Wikipedia...

Kim da Costa sa...

Du vet så mycket, hjärtat.

Jag längtar SÅ efter Betty. Justins väninna kan bli en ny favorit. :)

Tyckte dock inte att DH var så urvattnat. Men det kanske berodde på min abstinens.

Anonym sa...

Tips: Project Runways bästa och vassaste kommentatorsblogg (de går just nu går igenom säsong 2) finns här http://projectrungay.blogspot.com/

Samma killar har också en blogg som heter Project Gay där the main event är "Musical Monday" då de dissikerar en filmad musikal.

Måsteläsning för alla PR-fans. De har enbart pga sin blogg fått träffa alla Project Runwaydivorna inklusive Tim Gunn personligen och han äääälskar dem. Bara en sån sak.

/S

Aronson sa...

Tack, I-prob. Dig kan man lita på... =)

Unknown sa...

Det var för väl att Roseanne tog tillbaka vad hon sagt, jag hade skrivit ett långt, kraftfullt och kryddstarkt inlägg om det, men min uppkoppling hängde sig, kanske lika bra det.

Oswald sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Oswald sa...

Tack för tipset Anonym! Grymt!!

Niklas: Håller med. Detta är hämtat från Roseannes hemsida:

"I deeply regret that I have offended gay people. I said things that I do not really mean, before I had thought them through... I was wrong and I seriously apologize!
What I really meant to say... which was that everybody needs to unite right now, and step outside of their own neighborhoods, groups, races and classes to stop Bush's war on our country and our people. I love gays and I hate division. I am just a big idiot with a big mouth sometimes. I will learn to be more careful! Please forgive me, I am so sorry!!!!

The leaders of gay groups need to align with the leaders of Acorn, and other groups of poor and desperate Americans and fight against those who oppress all of us!

I have met too many gays who are Republicans, and I cannot understand how they could choose that!

Let's all leave our own bedrooms, kitchens, neighborhoods and groups and meet each other to form a diverse army that stands for Democracy and Economic Justice!!!!

(Again I apologize for any pain or hurt I have caused those whom I have always loved and befriended)."