16 april 2007

Läget Just Nu - Vecka 16

Bra Saker Just Nu:

Vår 3v
Även om jag har vissa betänkligheter (se nedan) så går det inte att komma ifrån att allting i livet blir så mycket lättare när solen skiner, värmen kommer, männsikor ler och klär av sig alla vinterkläder. Ska dessutom försöka minnas den föregående helgen nästa gång det är varmt en hel vecka och börjar regna lagom till ledigheten...äntligen fick vi det precis, perfekt tvärtom.
Eurovisionsakreditering Ny
Otroligt spännande! Vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig mer än en jäkla massa folk, fest, musik (av väldigt varierande kvalité) och säkerthetspådrag, typ... Dessutom åtestår ju de små detaljerna med resa och att få semester å sådant där...men va fan. Det tänker jag inte på nu!
Stockholmshelg med A&A Ny
Även om varken Lino eller Patricia var sådär vrålkul (även om middagen var väldigt trevlig på den sistnämnda jollen) och även om vädret var för varmt för shopping, så är det absolut mycket roligare att vara i Stockholm när man har några ur "bögfamiljen" här.
"Prayer for the Weekend" – CD m The Ark 2v
Möjligen deras bästa skiva hittills. "Prayer for the Weekend", "Little Dysfunk You", "Gimme Love to Give" och "All I Want is You" går förtfarande flitigast av låtarna på iPoden.
"Like a Virgin" – Film av Hae-jun Lee Ny
Stundtals buskisartad och smått överdriven – men samtidigt udda, genial och med ett stort hjärta till sin udda huvudperson. Hade chansen att få intervjua regisören under festivalveckan, men tyvärr har man ju ett jobb att sköta också...
"30 Rock" - TV-serie på NBC Ny
Har gått från något jag inte tänkte se, via något jag kollade på när det fanns tid, till något jag kastar mig över så fort nya avsnitt dyker upp. Helt klart bland det roligaste man kan se på amerikansk TV – och nu med en garanterad andra säsong.
Röd 8Gb iPod Nano 3v
Your disco needs you!
Varm Bulgursallad m Skaldjur Ny
Jag är den typen av människa som när han kommer på en sak som är god och lätt att göra så äter han den oavbrutet tills han tröttnar... Men just nu är jag lyckligtvis långt ifrån trött!
"Americas Next Top Model" – Realityklassiker på CW 2v
Nu är det bara sex brudar kvar i Cycle8 – och helt rätt personer allihopa. Hur ofta händer det? ANTM fortsätter vara min absoluta favorit slask-TV just nu. Trots det ständiga upprepandet vecka ut och vecka in, säsong ut och säsong in så slutar det aldrig underhålla mig så till den grad att jag inte vill det ska sluta varje gång jag ser en ny episod.
"The Blossoming of Maximo Oliveros" – Film av Auraeus Solito Ny
Brutalt och annorlunda (men framförallt sevärt) Oscarsbidrag från Filippinerna.

Tveksamma Saker Just Nu:

Värme
Det må vara skönt, men jag kan inte hjälpa att det desstom stressar mig något oerhört. Varför har jag inte hunnit träna som alla andra verkar har gjort? Måste jag ut i solen nu? Vad ska jag i så fall göra ute? Dessutom avskyr jag att svettas. Lagom är bäst! Omväxling förnöjer.
"Talang 2007" – TV4s Nya Fredagsflaggskepp
Okej, det är kanske lite snällt och mesigt och ofokuserat i jämförelse med Idol...och Pepe Eng klarar jag bara inte av..men överranskande nog (kanske för att mina förväntningar var så ruskigt låga) fann jag mig ganska underhållen av studentikosa bläckfiskar, buktaleri, snäckblåsning och rockringar. Men hur planterad i sammanhanget verkade inte Mimmi "Bert har äntligen hittat ett forum där jag inte är för ung att få vara med" Sandén?
"Stina!" – Program på SVT
Det är fortfarande långt ifrån perfekt, men med mindre gäster och ett riktigt bra samtal med Ola Salo (där det faktiskt kom fram en hel del nytt (om man bortser att det redan ältats i Expressen dagen innan pga förhandsvisningen för pressen) och där det äntligen ställdes lite relevanta frågor) var det i alla fall säsongens bästa program. Men jesus vad jag är trött på den där rymdgubben. Det räcker nu!

Dåliga Saker Just Nu

Min Hals
Om någon bara ens går förbi med en infektion på andra sidan gatan så tar min hals upp den och bryter ihop. Gärna toppat av en ordentlig bonnförkylning som gör det jobbigt att bara åka tunnelbana, och som genererar så mycket avfall att en årsförbrukning av engångspappersnäsdukar går åt under samma tunnelbaneresa.
"Inför ESC" – TV-program på SVT
Jag gillar ju Eurovision och tycker att programidén i sig är genial någonstans...men varför blir det då så makalöst pajigt och meningslöst?
Ingen Radio på Jobbet
Streaming är förbjudet, SRs hemsida är blockad och det verkar vara fullständig radioskugga för en traditionell radio eller en mobilradio. Ett musikaliskt mörker.
Svullna Tår och Näsor
Det hänger inte ihop (mer än kanske på ett psykosomatiskt plan) men det är jävligt trist i vilket fall.
Montenegros (med fleras) ESC-bidrag
Allvarligt? Hur dåligt kan något vara och fortfarande få kallas musik?

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Fred sa...

Montenegro? Den är väl inte såå farlig, även om den är kass, i jämförelse med t.ex. Albanien?

Sitter just och funderar på hur jag ska få till en sågning som verkligen gör den rättvisa. :-P

Oswald sa...

Albanien låg på den här platen förra veckan.
I counting backwards...