13 april 2007

Fredagstoppen!

a.k.a Oswald goes Trackslistan!

Har efter mycket velande och övervägande beslutat mig för ännu en återkommande post här i bloggen. Det är en gammal goding från tiden med min engelska blogg som återkommer i en mera standardiserad och statistiskt korrekt form, nämligen min musiktopplista. Oswald goes Tracks, helt enkelt.

Förr baserades den bara på tycke och smak och var väldigt sporadisk och subjektiv. Nu kommer den bygga på de femton mest spelade låtarna i min iPod varje fredag.

Efter varje lista är nedtecknad i bloggen så nollställer jag iPodden – ett tungt beslut...men vem behöver det sammanlagda antalet lyssningar från start - och så börjar allt om igen. Det gör såklart att omsättningen på låtar kan bli väldigt stor (vissa veckor kanske man bara lyssnar på en skiva) men samtidigt blir det den osminkade sanningen om vad jag v e r k l i g e n lyssnar på...vilket inte alltid behöver vara det som är bäst precis just nu (det får ni ju i andra listor här).

Första veckans lista är egentligen den mest felaktiga. Den bygger på de mest spelade låtarna de senaste 2½ veckorna (då jag köpte nya RedPodden) och är därför lite orättvis mot pojkarna i The Ark som väl är de som egentligen snurrat mest sedan helgen. Men, men. Så här blev det nu.

So sue me. Here we go. Den ultimata musikegolistan. Premiärfanafar! *tuuuut*

This Week/Last Week/Peak/Weeks on Chart/Artist - Song

01/NE/01/01/Laakso with Peter Jöback - Italy vs Helsinki
02/NE/02/01/Lucky Twice - Lucky
03/NE/03/01/The Ark - The Worrying Kind
04/NE/04/01/The Killers - Read My Mind (PetShopBoys Radio Edit)
05/NE/05/01/Timbaland feat One Republic - Apologize
06/NE/06/01/Erasure - If I Could Fall in Love with You
07/NE/07/01/Mika - Grace Kelly
08/NE/08/01/The Attic - Remember Tomorrow
09/NE/09/01/Nash - I Love You Mi Vida
10/NE/10/01/The Ark - Little Dysfunk You
11/NE/11/01/Mika - Love Today
12/NE/12/01/The Honeydrips - (Lack of) Love will Tear Us Apart
13/NE/13/01/Serebro - Song #1
14/NE/14/01/Sarbel - Geia Sou Maria
15
/NE/15/01/Melody Club - Fever Fever

3 kommentarer:

Fred sa...

Ahh... Ossie goes Aron. Otippat! ;-)

Oswald sa...

Well, det är viss skillnad på "flest lyssningar senaste veckan" och "de tio senaste av alla 1000 låtarna på den som spelats" don't ya think?

Chrille sa...

bra idé du! men varför inte ladda hem last.fm? så mycket smidigare. räknar alla låtar du lyssnar på (och du behöver inte lyssna på en låt till sista sekunden som med itunes/ipod), och gör statistik av de automatiskt. skitbra, och jättesmidigt. och ja, den fungerar såväl när du lyssnar på musik på datorn och i mp3-spelaren.

www.last.fm - kolla in det!
(popknark heter jag där förresten)