27 mars 2007

"...vi ska inte tala om alla dildoar..."

Jag har en liten hemlig passion som går ut på att läsa insändare. Inte sådana där professionella, långa inlägg på DNs debatt-sida (även om det kan vara intressant av andra anledningar än den jag skall komma fram till här strax) - utan sådana där slaskiga, arga insändare i små lokaltidningar och i våra gratistidningar. Underbart!

Hänger man en del på Qruiser och läser en hel del bloggar som jag gör, så blir man snabbt varse att det finns mycket arga frustrerade människor där ute, som inte nödvädigtvis har en genomtänkt åsikt eller har intentionen att agitera för det de själva tycker - de vill helt enkelt bara gnälla eller bråka och skyr inga medel för att få göra just detta. Samma sak kan man alltså hitta i sin renaste form på tidningarnas insändarsidor...och kanske borde man bli mera rädd än vad jag blir ibland - för mest tycker jag det är ganska roligt.

Människor som tar saker rakt ur luften, människor som utan de förstår det lyckas byta sin åsikt mellan start och slut på sin insändare...eller ännu hellre säger helt emot sig själva, eller favoriten: människor som egentligen inte säger någonting med sin insändare men som tror att de gör det.

Bjuder här på veckans favorit hittills - insänd till gårdagens Metro här i Stockholm av signaturen Utan Fullkorn! (bara en sån sak) - som lyckas med konsstycket att få in dildosar (eller heter det dildoar?) i den infekterade debatten om glassen Girlie.
En debatt förövrigt som GB säkerligen gnuggar händerna åt - hade de döpt glassen till typ "Glamour" eller "Glitter" hade förmodligen ingen brytt sig alls...och vem säljer något på en axelryckning? Själv skulle jag nog kunna tänka mig bli påkommen med en Girlie, utan att behöva skämmas. Men det är ju jag.

4 kommentarer:

Fröken Harrysson sa...

Även vi i Göteborg hade nöjet att läsa den här insändaren. "Dildoar som är direkt riktade till det motsatta könet" tycker jag är en intressant mening. Motsatt till vem då?

Jag kollade inte in länken (bara var den pekar), men säger det inte en del att den ligger under "kvinna"?

Anonym sa...

NU måste jag bara testa Girlieglassen!

Kim da Costa sa...

Japp, jag läser alltid insändarna först. Mycket underhållande.
En Girlie till mig, tack. Och en dildo.

kazarnowicz sa...

haha! jag har ett liggande projekt, där "veckans mest korkade insändare" koras, och så småningom "årets mest korkade" (priset: en behandling med kaktus och grovsalt i två valfria kroppsöppningar), och jag la också märke till den där.