15 mars 2007

Veckans Tips för Dina Sinnen

Hör: "En Timme, En Minut" med Kent
Tänkte att det inte alltid skulle behöva vara alldeles ny musik här, utan istället plockar jag fram en gammal favorit från Kents andra platta Verkligen. Det här är väldigt mycket 1996, Chalmers, V0K för mig - och en riktigt jävla bra låt som har en bedårande ABBA-esque pianoslinga blandat med gitarr-riffen på slutet. Musik blir sällan bättre än så här.
Lukta: Instängd, Unken Luft i MIN Lägenhet
Nä, hade jag kommit hem till någon och det luktat så här gammal sommarstuga som det gör hemma hos mig numera så hade jag nog funderat lite över den som bodde där… Men just nu struntar jag i det. Lägenheten är min, min, min, och när (om) jag väl flyttar in i den permanent igen så ska det nog bli bättre doftmässigt också.
Känn: Förvirring Över Nya TV-serien "The Riches" på FX
Både Minnie Driver och (inte minst) Eddie Izzard är två små idoler hos mig, och jag såg väldigt mycket fram emot att få se vad de skulle åstadkomma i en TV-serie tillsammans...men när jag nu sett första pilotavsnittet av deras "Dramady" The Rices så är jag bara mest förvirrad. Jag har väldigt svårt att känna med någon i serien, och sådant får mig alltid att bli tveksam. Dessutom påminner den väldigt mycket om nedlagd-efter-tre-avsnitt-i-höstas Runaway (som jag iofs tyckte var ganska okej) – men med en mera tydligt brottslig familj som kör ihjäl ett par och tar över deras hus. Kan det här verkligen bli något? Kan Eddie och Minne lyfta när de får blomma ut lite mera efter piloten? Eller kollapsar det helt (vart har serien tänkt ta vägen)? Jag har faktiskt inte en aning.
Smaka: Crème Fraiche Gourmet Äpple, Dill & Curry
Arla Kökets nya Crème Fraiche är smaksatt av Årets Kock 2006: Peter J Skogström och funkar perfekt när en halvfabrikatsmästare som jag ska slänga ihop någon form av pasta. Testa!
Se: "Pussycat Dolls Present: The Search for the Next Doll" – TV-serie på CW
Ta en stor skopa TopModel och en ännu större skopa av gamla klassiska Postars* och toppa sedan med lite bögar, bröst och världens största Girl Band just nu och voila! Där har ni det senaste i raden av oemotståndlig trash-reality! Nio brudar drillas, gråter, slåss och pratar skit – allt till tonerna och videobilderna av PCD – och varje vecka ryker – dvs hon får lämna in sin boa - en av dem (under överseende av en jury med bland annat Lil’ Kim) tills bara en återstår som får bli den sjätte tjejen i Pussycat Dolls.
* Trivia: Serien hänger ihop hyfsat mycket med just ANTM (producenten Ken Mok producerar båda programmen för samma kanal och PCD-brudarna bor i samma hus i LA som ANTM-brudarna bodde i i Cycle4) och Popstars (PCDs frontfigur Nicole Scherzinger blev upptäckt just i Popstars. Hennes första bans som kom från den såpan hette Eden’s Crush.

Undvik Däremot:
Afteblåsor, Glömma Att Adressändringen Tagit Slut, Människor som Förutsätter att Man Ska Vara Hemma Dagtid, Förkylning, Datorkrascher, Panikslagna Projektledare, Bloggerbus

3 kommentarer:

Anonym sa...

Äpple och curry?? Brrrr..

Anonym sa...

Att undvika Afteblåsor (Afte, vad är det för namn egentligen!?) är svårt. Dock lindras deras verkningar av Kenacort. Iväg till apoteket, marsch pannkaka!

Oswald sa...

Henke: Det funkar faktiskt! Jag lovar. Pröva.

ss: I'm a Kenacort junkie!! Men nu sist köpte jag något annat med en långt behändigare förpackning (Kenacort-tuben försvinner mellan mina fingrar) och det funkar hyfsat också...men inte lika bra.

Så jag är nog snart tillbaka hos Kenacorten igen.