28 mars 2007

Onsdagskortisar

Oh my god - it's already THAT time of the week.
Bara att köra igång då antar jag - here we go:

Benny Andersson ska spela in BAO-låtar på engelska (bland annat en gammal låt från ABBA-tiden) "ifall det finns något intresse utomlands". Oh, well.

Lite nyheter om Jeffrey Dean Morgan (Who? Danny i Grey's Anatomy/pappan(?) i Supernatural!) Han kommer dels komma tillbaka ännu en gång i Grey's – men denna gång gör han det inte som ett spöke utan som sig ssjälv i en sådan där klassisk "klipp från säsongen som gått-episod" 12/4, och även om han vägrar säga något om Supernatural så förnekar han inte att han är på gång med ett litet gästspel där också ("producenterna har förbjudit mig att prata om det"). Dessutom så var det ju på gång att han skulle spela krigskorre i en helt ny Shonda Rhimes-serie...något som alla (utom Jefferey själv) verkar tro har dött nu när Shonda ska penna Grey's Anatomy 2.0 nästa år också.

I Sverige så består försäljningslistan just nu i stort sett bara av Melodifestivallåtar, men i Storbritannien går deras bidrag Scooch Flying the Flag (of Love) direkt in på...61:a plats den här veckan.

Heather Locklear i år gör ett nytt försök med en komedi-pilot för ABC, denna gången handlar det om en karriärkvinna som försöker få sitt nyfödda barn i sitt dagliga arbete. Hon försökte även ifjol, men då gick inte serien vidare från pilotstadiet.

Leonardo är tillbaka...men inte DiCaprio...utan den muterade tonårsninjasköldpaddan från det glada 80-talet. Filmen brakade i helgen in på amerikanska biotoppens förstaplats och spelade in 178 miljoner svenska kronor.

Piper Perabo – ni vet tjejen som hade huvudrollen som bruden som flyttar typ över delstatsgränsen i Coyote Ugly, men ändå får jordens mest tårdrypande farväl – är aktuell som Dr House nya kärlek! Hon kommer dyka upp i ett avsnitt innan serien tar sommaruppehåll, och om tittarreaktionerna är nådiga finns det potential för ett längre gästspel i säsong 4.

Kända kvinnor väljer okända män skriver Expressen. Well, good for them (and their men) – men roligast i artikeln är Charlotte Perelli.
- Var det ett medvetet val att välja okände Nicola?
– Nej, men jag tänker på det i dag och är tacksam att jag är ihop med någon som inte är kändis. Jag tycker det skulle vara väldigt jobbigt att leva med en man som är superoffentlig. Det skulle bli ännu större press på oss från två håll.
Hm. Är det NÅGON som inte har koll på familjen Ingrosso? Whalgrens våldsamma ex? Att Perellis brutit med föräldrarna som inte fick komma på bröllopet eller träffa sitt barnbarn? Är inte Nicola i själva verket mera känd än Charlotte numera?

Scissor Sisters på Arvikafestivalen. Liseberg nästa?

Danny Boyle la ut en trevare i The Guardian om att han skulle vilja jobba med Ewan McGregor i framtiden igen, men Ewan själv säger blankt nej till Trainspottinguppföljaren Porno, och bekräftar att han fortfarande inte vill ha med Boyle att göra. Boyle och McGregor var ett radarpar i några av Boyles första (och bästa) filmer (Shallow Grave/Trainspotting/A Life Less Ordinary) men blev ordentligt ovänner när Boyle valde att stoppa in Leonardo DiCaprio i huvudrollen i (fiaskot) The Beach. Sedan dess är det fnurr på denna berömda brittiska tråd.

De två intressantaste sakerna på Popjustice hittills denna veckan är den här märkliga bilden på Robyn, och diskussionen huruvida detta verkligen är A*Teens Saras första solosingel (och varför hon i så fall gjort en så meningslös cover).

Före detta Desperate-hunken Jesse Metcalfe har gjort en Britney och lagt in sig på rehab för att bli av med sitt drogberoende.

Lucas Alexander Conrod är född! Stolt mamma är Project Runways Nina Garcia.

Harold Perrineau a.k.a Michael i Lost var inte alls glad när han blev utskriven ur serien ifjol och fick segla iväg på en flotte i solnedgången. Faktum är att han blev så jäkla sur, att när författarna/producenterna ringde upp honom igen – duktigt säkra på att få ett ja - för att be honom komma tillbaka i denna säsongens två sista episoder 23/5 (låt oss gissa för att precis nå fastlandet) så tackade han nej...trots (ryktesvis) astronomiskt höga summor för en liten insats. Långsint? Jajamensan! En gammal Lostpolare som kommer komma tillbaka är istället Maggie Grace/Shannon som dyker upp i nästa avsnitt…ett avsnitt där för övrigt en av seriens regulars dör (händer inte et i varje avsnitt i alla serier numera??).

På söndag startar miniserien The Tudors på Showtime i USA, där Jonathan Rhys Meyers spelar den brittiske Kung Henry VIII i vad som beskrivs som en sexigare och såpigare variant av Rome korsat med Cate-rullen Elizabeth. I can't hardly wait!

Det här med att skriva ett slut till en historia verkar så sjukt roligt! Jag ska verkligen försöka lägga en av mina påsklediga dagar på det. Oerhört kul idé och många skojiga författare.

Grey's Anatomy-spoiler!! Det kommer kanske inte som en chock efter senaste avsnittens händelseutveckling…men nu ryktas det i alla fall att Sara Ramirez som spelar Callie inte kommer komma tillbaka som regular nästa säsong… Däremot kommer Cristina och Dr Burke gifta sig – och det på ett sätt precis tvärt emot vad Cristina vill!

Någon mer än jag som undrat vad som kommer hända i säsong två av Heroes, nu när producenterna sa för ett tag sedan att säsongerna skulle vara som olika historier, där inte alla från säsong ett nödvändigtvis finns med i tvåan? Jo…så här är det med det: Säsong två går tydligen under namnet Volume Two: Generations – vilket betyder att nästa år kommer allt kretsa kring våra favorithjältars (de som överlever – big death 23/4 har jag ju varnat för innan) släktingar! De som kommer före och de som kommer efter. Så räkna med ett organiserat kaos av far- och mormödrar, fastrar, kusinbarn och en och annan brylling.

ABC har nu bestämt vilka av deras serier som får fortsätta nästa år. Av de som tillhör den här bloggens favoriter hittar vi (lyckligtvis) Grey's Anatomy, Ugly Betty, Lost, Desperate Housewives och Brothers & Sisters...men även andra Sverigeaktuella serier som Men in Trees och Boston Legal.

Jag har verkligen nollkoll på Transformers – jag tror jag var för gammal när de peakade – men det här är tydligen megabudgetfilmens två huvudpersoner(?) på varsin affisch.

Mika? Lily Allen? Moneybrother? Amy Winehouse? Japp, jag är helt klart ombord på Göteborgs Way-Out-West festival 10-11/8!

Gilmore Girls-fans, fram med näsdukarna: Innan vad som förmodligen blir det absolut sista avsnittet ever av serien kommer Rory och Logan ha gjort slut. Finito. It's over. Bye, bye.

Jag brukar inte vara så mycket för zombiefilmer…men jag gillade 28 Days Later och Oh. My. God, vad uppföljaren ser cool ut. ShitvadcooltmedännumeraödeLondonfylltavzombiesbah!

Kylie är i stan. Jag är i samma stad som Kylie. Wohoo! (okej, mild irony) Kan de inte få iväg henne till kändispremiären av nya Mr Bean-filmen ikväll som jag ska gå på? Det skulle bara vara SÅ mycket roligare än Rowan Atkinson...men okej. Det duger också. Men han är inte Kylie.

Slutligen: Idag kommer nya QX. Fyra färska recensioner från yours truly och *tada* en intervju. Kanske inte en av mina bästa stunder skall erkännas – jag var fortfarande full efter en hejdlös Melodifestivalfest dagen innan när jag gjorde den vilket stod i mitt första utkast till artikeln...men jag hoppas R1 censurerade de bitarna – men det är i alla fall något annat är "tycka till om film/musik". Erkänner också att jag ångrar min trea till ena skivan. Jag borde hållt fast vid en fyra...men den kändes lite fel när den andra skivan också fick än. Så här i efterhand borde jag inte jämfört dem alls. Jaja. Man lär sig efter hand. Tidningen finns förmodligen på utvalda platser från och med imorgon och på QX.se för nedladdning under kvällen. Happy reading.

Das was alles für heute.

1 kommentar:

kazarnowicz sa...

"28 dagar senare" är en av mina favoritrullar i genrena "dystopia" och "zombie". En hel del är dock skådespelarnas förtjänst, Cillian Murphy är duktig. Jag är så sjukt förväntansfull på uppföljaren.

"Transformers" kan bli den nya X-men. Jag hoppas på det. Det kommer bli en högstidsstund när den här har premiär (såvida det inte blir en ny Daredevil)