21 mars 2007

Onsdagskortisar

Har ungefär fem recensioner att skriva för QX april med deadline på fredag...å just det ja...ett riktigt jobb också! Så bloggen får lida lite denna veckan...men det betyder självklart inte att det inte finns kortisar som måste få komma ut. Varsågoda!

Gregory Itzin – den elake presidenten i säsong fem av 24 – ska byta från drama till komedi i en pilot för ABC kallad Nice Girls Don't Get the Corner Office. Den trevliga flickan i titeln spelas av Jayma Mays, tjejen som vi kunde se som Hiros kärlek i Heroes och som just nu är Bettys rival om kärleken i Ugly Betty.

SVT (som snart flyttar in i nya snygga lokaler i samma grannskap som mitt hemkontor) ska spela in sin största satsning sedan Rederiet på Lindholmen i Göteborg. Ännu en anledning att börja jobba i Göteborg igen?

Sean Connery berättar att även om han pensionerat sig skulle han kanske, kanske (om de kastar fram rejält med pengar) skulle han kunna tänka sig ställa upp som Bonds farsa framöver. Men hur blir det med Indiana Jones dito i nya filmen undrar man ju geanst? Fast där kanske det snarare är Harrisson Ford som behöver en yngre son som kan ta över piskan? Sean Connery berättar också att han slutade som 007 på grund av för låg lön och för att prylarna blev förmycket SciFi (han nämner tillexempel en förgiftad sko i From Russia with Love). Något säger mig att han inte direkt hjualde över den osynliga bilen i Die Another Day...

Trots svikande tittarsiffror så kommer Lost att komma tillbaka nästa säsong – och då förmodligen sändas på samma sätt som Fox sänder 24 i USA – ett avsnitt varje vecka i ett svep utan avbrott tills alla avsnitt är sända.

Sugen på lite Heroes-spoilers? Det här är vad Adrian Pasdar (alias Nathan Petrelli) sa när E! Frågade honom om Mama Petrelli (som ju i sista avsnittet innan uppehållet visade sig ha ett större finger med i spelet än vad man tidigare misstänkt): "She has a big part to play in my life and Peter's life and Claire's life…And [the question of] how [my father] died is something that gets answered in 22. It wasn't Sylar, but it's not what we were told. He turns out to be somebody we don't expect." Dessutom: det är inte Mohinder som är den huvudkaraktär som dör (och försvinner för gott) den 23/4!

Mera spoilers då! Så sluta läsa om ni inte vill veta vem som (förmodligen) kommer sluta i Prison Break och vad hela upplägget (förmodligen) är inför säsong 3! Okej. Beredda? Ryktet säger att Rockmond Dunbar (som spelar den svarte killen C-note) har ett nytt jobb i en ny serie och därför kommer stanna i solnedgången som han vandrade väg med sin familj i sist - alt. stryka på foten i seriens avslutande avsnitt! Samma sak gäller såklart Paul Adelsteins agent, eftersom han var ett av de där namnen ingen verkade känna igen (nu får ni en bild här) när jag listade vilka som är castade för Grey's Anatomy 2.0 häromdagen... Upplägget för säsong 2 då? Well... Låt mig säga så här: En av brorsorna hamnar i fängelse...den andre ska försöka få ut honom...och det är inte en blåkopia på säsong 1!! Nya tatueringar?

Steven Spielberg ska producera en dockusåpa – och Fox slår på stora trumman och lägger den i anslutning till American Idol (fortfarande USAs mest sedda TV-program alla kategorier) finalen och säsongspremiären för USAs Let's Dance. Såpan handlar (såklart) om film, heter On the Lot och går ut på att ett gäng regissörer gör varsin film...man kollar hur bra de går...någon/några åker ut...nya filmer görs...och så vidare. Vinnaren lär förmodligen få göra sin första egna långfilm (antagligen lite beroende på hur programmet går kan man misstänka).

Youth Without Youth är inget mindre än Francis Ford Coppolas första film på tio år. Den handlar i korta drag om en kille som blir träffad av blixten (spelad av Tim Roth) och som därefter blir yngre och smartare. Filmen är ett lågbudgetprojekt inspirerat av dottern Sofias framgångar, och har bara kostat runt $5 miljoner.

Det blir ingen säsong 3 av Extras, men Stephen Merchant och Ricky Gervais lovar att det kommer komma ett avslutande enstaka avsnitt (precis som det gjorde med The Office) så småningom.

Hayao Miyazakis nästa animerade projekt handlar om en guldfiskprinsessa som vill bli människa, och dennes relation med en femårig pojke baserad på Spirited Away-skaparens barnbarn. Premiär för denna film i vattenfärg blir det sommaren 2008.

Ska skriva mina tankar om Göran Persson-dokumentären här i bloggen när jag sett alla fyra avsnitten, men måste säga att det där avsnittet igår som varvade Anna Lind talandes med sin son med bilder från Göteborgskravallerna…det blev en extremt sentimental och känslomässig stund i Oswalds TV-soffa…

Sanningen om Lisa Kudrow vs Grey's Anatomy 2.0-ryktet är helt enkelt att producenterna erbjöd henne en roll...men hon tackade nej! Annars så är det ett nytt Grey's Anatomy-avsnitt i USA imorgon (trots att annars så tillförlitliga EpisodeGuides säger annat) och vi får se vad som händer "morgonen efter kvällen före" för... Well. Ni som sett vet. Själv vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om seriens senaste par...jag tror jag gillade det bättre som det var! Dessutom ryktas det om ytterligare ett dödsfall i Merediths närhet...

Har fortfarande bara börjat skrapa på Eurovisionlåtarna...men så här långt är Cypern och Ryssland mina stora favoriter jämte Sverige...och ukrainas Schnappie-transa måste vara årets mest lyckosamma irriterande försök att få tre minuter att kännas som tjugo.

Om det nu verkligen är så att Charlie/Dominic Monaghan ska dö när som helst i Lost – och ni som sett de senaste avsnitten har väl fattat att det nästan är oundvikligt – så kan jag inte riktigt säga att jag är ledsen. Charlie torde vara det största fallet av underanvändande av bra skådespelare jag sett sedan Kim Anderzon i Göta Kanal 2...och Dominic Monaghan får gärna dyka upp i en ny serie kommande säsong som använder honom mera och bättre!

Fick ett mail från SVT där jag kunde få komma och lyssna/se på alla ESC-bidragen tillsammans med The Ark nu på fredag. Nice! Fan att man ska ha ett riktigt jobb att sköta... Det var nämligen klockan tio på förmiddagen...

Jag har inget emot de andra två, men jag blir ändå jäkligt glad över att Marie får bäst recensioner i den här bunten brudar. De flesta andra recensenter är ju (minst sagt) inte så snälla som Nunstedt i dagens recensioner. Men jag har ju inte hört skivan själv ännu…så jag kanske ska vara tyst till dess.

24 spoiler! Se upp!! Okej, det är ingen riktig spoiler om man sett ända fram till senast sända avsnittet i USA. Ville bara säga att A) Säsong 6 är mycket sämre än förra och B) om Audrey verkligen är död ska jag äta upp min bananchokladfärgade mössa.

Bevvans Steve Sanders – alias Ian Ziering – verkar ha gjort succé i säsongens första avsnitt av USA’s Let’s Dance (kallat Dancing with the Stars over there) där han som danspartner har tvåfaldiga mästarinnan Cheryl Burk. Som motståndare har han bland annat Joey Fatone från *NSync (vem minns vem som var vem av dem som inte var "Justin eller han-som-är-bög" ändå), Paul McCarthnys ex med träbenet Heather Mills och en före detta Miss USA (Shandi Finnessey). Go Ian!

Slutligen: En av mina absoluta favorit TV-snubbar (jämte Weird Science-Kjell och TV-bloggen) Michael Ausiello avslöjar nu hur Grey’s Anatomy 2.0 tar sin början i två av huvudprogrammets avsnitt i maj. Jag citerar honom rakt av och besparar er en taskig översättning:

”Addison comes to the conclusion that McSteamy is about a decade away from becoming father material, and hightails it to Los Angeles to meet with one of the world's foremost fertility experts. Mrs. Egg Harvester is also one of Addison's BFFs and the owner of a state-of-the-art wellness center, which just so happens to be looking for a neonatal specialist”

Das was alles für heute.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag som inte följer Heroes visste inte om att just Adrian Pasdar innehade en av rollerna. Adrian hade huvudrollen i en av de märkligaste och coolaste tv-serie jag sett. Las ner alldeles för tidigt förstås :)

http://www.imdb.com/title/tt0115323/

Kanske man får ta sig en titt på Heroes trots att kvoten av nya tv-serier är fylld.

Oswald sa...

Ah, den har jag missat faktiskt!
Men heroes ska du absolut se.
Revolutionerande på sitt sätt...även om jag har svårt att förklara hur.

Lost-smart utan att bli pretentiöst, liksom. Serietidningsestetik blandat med spännande manus och hjärna, typ.

Anonym sa...

I GP fick Marie Lindberg EN fyr (eller om den var överkorsad?) Tycker det var LITE väl snålt (utan att ha hört skivan)