26 mars 2007

Läget Just Nu - Vecka 13

Bra Saker Just Nu:

"Italy vs Helsinki" – Singel m Laakso & Peter Jöback Ny
Den här låten förhåller sig lite till svensktoppsballaden som Värsta Schlagern gör till den klassiska Melodifestivallåten – gillar man inte genren i sig så avskyr man det. Båda låtarna har också det gemensamt att de är fyllda av hjärta, men skillnaden är att det här är alldeles på riktigt. Peter Jöback har inte varit så här bra sedan sin julplatta, och även om Laaksos resterande låtar på nya skivan Mother, Am I Good Looking? inte alls låter likadant, så gör pärlor som tillexempel I Can't Stop detta ändå till en vårens bästa indiepopplattor.
Träffa D & Käka Raggmunk på Grodan Ny
Det är alltid lika trevligt att träffa min längsta (inte i centimeter…utan antal år) polare D när han är hemma från sin Paris-exil, och det blir såklart inte mindre trevligt av några öl på Anglais och en middag på restaurang Grodan (raggmunk och fantastisk chokladmousse i mitt fall) i sällskap med ett gäng andra.
"(Lack Of) Love Will Tear Us Apart" – Singel m The Honeydrips Ny
Vårens bästa låt i tre-fyra dagar tills jag snubblade över Laakso. Finns precis som Italy vs Helsinki att hitta på en kommande utmärkt fullängdare. Denna skiva heter Here Comes the Future, och det är en skiva jag fortfarande har lite magknip över på grund av det betyg jag gav den i kommande QX. Var jag inte lite för snål? Skulle jag behållit det ett snäpp högre betyg jag gav den från början? Ju mera jag lyssnar på den i min iPod – och det är en utmärkt gå-i-solen-pop-platta – ju osäkrare blir jag.
Shoppingfynd 5v *åter*
Att plötsligt få ut lönen från sitt extraknäck i en stor klump, så att nettolönen överstiger ens vanliga bruttolön, kan tydligen lätt ge viss shoppinghybris - i mitt fall resulterade det i en helg med bara hämtmat, två nya kavajer, en väst, ett par nya jeans och en sprillans ny Dieselklocka. Dessutom har det beställts lite från Apple Store – men mera om det nästa vecka hoppas jag…
"Ugly Betty" Säsong 1- TV-serie på ABC 9v *åter*
Fortsätter briljera genom att plocka in legenden Patti LuPone som Marcs homofobiska morsa. Det enda negativa är de långa våruppehållen…nu får vi vänta ända till 19 april på nästa avsnitt! Suck. "Remeber Tomorrow" – Låt m The Attic Ny
The Attic har efter Melodifestivalen valt att ge ut skivan de släppte i höstas igen – fast med ett helt knippe nya låtar på. Bäst av de nya är nog ändå Mellobidraget The Arrival…men titellåten Remeber Tomorrow är garanterat en sådan där smygsommarhit som grabbarna brukar ha i bakfickan när det börjar bli dags att sätta ihop årets midsommarskiva. Jag kan inte sluta nynna…och älskar alla schlagersmällar (där jag riktigt ser – skadad som jag är – olika klassiska koreografier) i produktionen.
Stimorol Fusion Vanilla/Mint 3v
Snart kan jag inte gå förbi en Pressbyrån utan att köpa ett paket…bara för att vara säker på att jag alltid har dem till hands…
7Eleven-Muffins Ny
…vilket tyvärr också börjar bli fallet med 7Eleven och deras underbara kardemumma muffins. Jag kommer få gå insvept i en handduk på stranden hela denna sommaren också.
"Ordförande Persson" – Dokumentär på SVT Ny
Man kan säga oändligt mycket om den här dokumentären. Om det unika med att den kom till (och där i finns det både positiva och negativa aspekter) och om dess huvudperson (samma där) – men det gör ju alla andra hela tiden, överallt… Så jag nöjer mig med att konstatera att det är vårens TV-händelse, vare sig man vill eller inte, och att SVT förmodligen myser (trots all intern och extern kritik) åt tittarsiffrorna.
"Melodifestivalen 2007" - DVD Ny
Så fick jag då mitt största Melodifestivaläventyr på ett rent personligt plan på DVD…och tittar jag noga kan jag se mig själv både i Göteborgsdelarna och i klippen från avslutningsfesten. Sweet. Annars är väl det mesta som vanligt…förutom att det av de tjugo låtar man kan välja att sjunga karaoke till så finns inte vinnarlåten representerad.

Tveksamma Saker Just Nu:

Eurovision Song Contest 2007
Har bara börjat skrapa på ytan av den ocean av treminuterstrash som är ESC 2007, men jag kan nog med lika mycket säkerhet säga att The Ark är mina favoriter som att de förmodligen inte vinner. Man kan ju hoppas såklart, men alltihopa är en sådan tsunami av gitarrlåtar och skämtlåtar efter Lordi respektive Litauens framgångar ifjol att man inte kan säga något säkert alls. Själv skulle jag till exempel aldrig säga att jag inte kan få Ukrainas Schnappitransa ur skallen (Tanzen!), att jag blir 90talsnostalgisk av Schweizarnas DJ Bobo, och att britterna har en sådan där låt jag aldrig skulle erkänna öppet att jag sätter på hemma när ingen annan hör och pratar med i de underbara flygvärdinnepratorna. Nä, frågar någon säger jag såklart Cypern och Ryssland (vilket iofs är sant då de snurrar (?) mest i iPoden) som personliga favoriter, och nämner Spaniens G:son-macka, Greklands Ricky Martin-grej och Vitrysslands NRJrock som utmanare och lägger till att "men mest spelad på bögklubbarna blir ju Danmarks transa". Och det här är bara början (vill ni frossa varje dag så hoppa över till Närabögen(menlångtifrånGöteborg)Fred och hans dagliga ESC-utläggning!) det kommer att bli en lång april…
"Trying to Recall" – CD m Marie Lindberg
Jag tycker Marie är en alldeles för gullig person (som dessutom hjälpt mig vinna 6000kr) för att kunna placera hennes debutalbum på den här listans röda del… Men OM jag gjort det skulle det nog ha stått något i sil med att "det blir alldeles för mycket The Corrs för min smak"...men samtidigt vara tvungen att erkänna att jag lyssnar en hel del på förstaspåret Leona (Under Her Skin).
"Mullvaden" – Reality på Kanal 5
Trots att jag känt igen i stort sätt varenda miljö hittills (från Portugalresan ifjol) så vill programmet inte lyfta. DN utnämnde det till vårens realityflopp…men jag ger mig inte, utan ger det en vecka till.

Dåliga Saker Just Nu

Sysslolös Lördag
Ja, ja, ja. Ni behöver inte sucka och säga att "det kan väl vara skönt att bara vara hemma en lördag" för jag vet att det kan det…och ni ska verkligen inte tycka synd om mig heller (I've survived worse things). Men faktumär bara att om man tillbringar sina dagar på ett trist jobb där ingen pratar med en, och där man käkar sin lunch själv för att sedan äntligen vid fem dra hem och lägga sig framför TVn – och all kommunikation med vänner oftast sköts via MSN, telefon och Qruiser på vardagarna…då vill man helt enkelt se någon IRL på helgen. När det då kommer helger som denna då man bara ligger i sin soffa även på lördagen…ja då känns det lite som en utelistaplacering. Det gör det allt.
Var är Våren i Stockholm?
Jag vet att jag kanske förtjänar det då jag alltid, alltid klagar på vädret i Göteborg och säger att vädret är bättre på östkusten…och jag missunnar verkligen inte bästkustborna lite värme och shortsväder i mars…men efter otaliga mess på Qruiser, MSN och telefon om fyratimmars promenader i solen, glassätande, solsting och solglasögon så blir det (i kombination med det jag just skrev här ovan) rätt jobbigt i längden. Att man ångrar att man valde just den här helgen till att vara i huvudstaden kanske inte behöver påpekas?
Fotnot: Jo...vi fick sol halva söndagen. Men knappast 15 grader varmt.
Min Rosa iPod Mini
Vi har haft många fina stunder han och jag och varit på en hel el resor….men när han inte klarar att hålla batteri för en timmes vårpromenad runt Kungsholmen utan bara dör trots att han är fulladdad…plus tappar kontakten en gång i halvtimmen med iTunes när han skall vara stereo här hemma…ja då får han nog inse att vårt förhållande snart är över.
Omotiverade Stressymptom
Hur kan man ha en mängd konstiga symptom när man inte haft något vettigt att göra under två dagar? Tappa synen på ena ögat? Bultande tinningar? yrsel? What's up with that?
Byggdamm i Trapphuset
Som att vandra i en öken för att komma fram till sin egen dörr...men inte så varmt och inte så spännande.
Blödande Småsår
Man kliar sig lite på armen och *swosch* - något gåt hål på och en balja blod (ungefär) väller ur en utan stopp under den kommande timmen.

Ungefär så just nu.

4 kommentarer:

Sara Ödmark sa...

Själv är jag galen i Stimorol Fusion Strawberry/Lime. Beroendeframkallande. För övrigt är världens fulaste skivomslag Julie's sixteenth birthday, avd. gubbe slemmar på bedrövad sextonåring...

Anonym sa...

Ha ha, jag skrev också en lååång utläggning om mitt ex och min nya, snyggare och bättre kärlek när jag fick ny kamera i julklapp. Vaddå ge materiella ting mänskliga egenskaper? ;) Antar att det nya inköpet i Apple store kan ha nåt med iPod att göra... ;)
MEN! Är efterfesten med på Mello DVDn 07? Min schlagerbloggskollega Glitter-Julia var nämligen väldigt missnöjd med att efterfesten och Christer med artister inte var med. Är de det? För utan efterfesten är det ju inte värt att slänga ut flera hundra på...
Ang. stressymptomen så kan det ju faktiskt vara så att man inte hinner känna efter under veckan, men sen är man ledig och då kommer liksom alla stressymptomen på eeeeeeen och samma gååååång som en viss Gessle skulle säga.
Men vilka tråkmånsar du har på ditt jobb. Hur kan man inte vilja äta lunch med dig?!

Oswald sa...

Ellen: Du har faktiskt helt rätt. Jag blandade ihop efterfestklippen med de klippen som är i officiella videon till Ark-vinnaren.
Där är efterfestbilder...men inte på DVDn. :(

Å du har så rätt i ALLT det andra du säger. :))

saom: Sicket vidrigt fult omslag... Måste genast köpa Jordgubb/Lime fusion!!

Anonym sa...

Marie L:s frisyr på DVDn (nånstans) är väldigt FIN!