24 januari 2007

Veckans Bästa för Dina Sinnen

Hör: "Absolutely No Decorum" med The Ark
Jag har gett upp att de någonsin ska göra en sådan fantastisk låt som "It Takes a Fool to Remain Sane" igen. Eller en "Let Your Body Decide". Men jag är sjukt nöjd med att de iallafall når upp till "Calleth You Cometh I"-nivå den här gången, och med de positiva rykten jag hör från källor som hört deras melodifestivallåt så vågar jag tro att deras nya skiva – efter segern i Globen, eller hur? – kommer bli en riktig höjdare.
Lukta: Filmfestivalschorizo-oset
Man måste nog ha sett tre filmer i rad (utan mat) för att förstå hur gott de där (seriously overprized) korvarna luktar där utanför Drakens entré, och varför man därför kan få för sig att trycka i sig en flottig, halvrå dito med massa senap och ketchup som hamnar överallt (eftersom man redan är på väg in på nästa film) för en summa större än halva biobiljetten. Jag längtar redan.
Känn: Vinterkylan
Så länge det är så här lagom med snö och lagom kallt (så det inte slaskar) så älskar jag vintern. Jag fryser hellre lite än jag svettas. Men är det inte märkligt tyst om klimatförändringarna denna veckan? Jag menar; de lär väl vara lika stora idag som när det stormade och var 10 grader varmt för någon vecka sedan? Varför dog debatten plötsligt?
Smaka: Kvibille's Lagrade Greve 17%
Kanske den godaste "vardagsost" jag vet. Lagrad och smakrik, men ändå magrare än de flesta andra ostar. Tyvärr finns den inte i alla affärer, men när jag väl ser den så hamstrar jag!
Se: Film, Film, Film – Såklart!
Gå nu genast in på Göteborg International Film Festivals (nytt namn för i år) hemsida och boka åtminstone någon biljett om du ändå är i Götet nästa vecka. Där finns allt från amerikanska Oscarsfilmer a la Dreamgirls/The Queen via animeefilm och asiatisk skräck till konstfilm, kortfilmer och film-från-vilket-land-du-nu-föredrar. Själv har jag högst förhoppningar på The History Boys och Dreamgirls...men man går ju på festivalen för de där gnistrande pärlorna som man inte har en aning om vilka de är så här innan...och kanske inte förstår förrän långt efteråt heller.
Undvik Däremot:
Uteperronger och Försenade Tunnelbanetåg, Gym-ovilja, Datorkrångel, Tidsbrist, "Magic Night" med Salem al Fakir

Inga kommentarer: