22 december 2006

Oswald vs Stadsministern (och lite vägras)

Jag berättade ju i onsdags hur jag undviker bruna bönorna på morsans julbord.
Nu berättar stadsminister Fredrik Reinfeldt i Bingolotto att han KRÄVER bruna bönor på sitt julbord. Det är det han tycker bäst om.
Se där. Så sydsvensk var den traditionen!

Och Oswald kan alltså förutom julglädje också känna sig tacksam över att han lever i ett fritt land, där inte en diktator styr enligt sitt eget tycke och smak...för då hade han fått äta bruna bönor på söndag.
(OK. Kanske inte huvudargumentet mot diktatur, but what the fuck. Det var den enda slutkläm jag kom på.)

En annan sak. Kan inte kvällstidningarna tona ned klimathotsrubrikerna lite när de pratar om raset i Munkedal? Jag skulle hellre vilja se en grundlig utredning om hur Vägverket tänkte när de schaktade olika massor hit och dit för att lägga om motorvägen... Raset är ju för fanken precis mitt i vägbygget!

Okej. Snart bär det av mot Blekinge. Alltid lika spännande att se hur många ersättningsbussar man kan stoppa in på ett direkttåg...eller hur svettig man kan bli med en väska stor som en tonåring (fast med högre vikt). Tåg utan internet och eluttag borde förövrigt förbjudas! Och när jag ändå är igång så kräver jag VIP-behandling med min första klassbiljett och mitt fyrastjärniga Commeo-kort om jag nu ska tvingas åka ersättningsbuss med populasen stora delar av sträckan!!

Gud vad jag längtar efter att få klä granen till Peter Jöbacks Halleluhja och sedan lägga mig soffan bredvid, äta alldeles för mycket choklad (som jag sedan får jobba på att få bort hela januari) och göra årets nyårstävling. DET är jul mina damer och herrar.

Glöggpussar och vinterkramar på er. Nu drar Oswald mot ursprungskrubban för att skattskriva sig.

1 kommentar:

Anonym sa...

God Jul!