01 november 2006

Melodifestivalprogramledare III

Det verkar som om jag inte ställer samma fråga som alla andra där ute i bloggar och Qruiserklubbar apropå valet av Luuk som programledare i Melodifestivalen...
Alla andra verkar fråga sig om valet var rätt och om han klarar det?
Klarar det?? Kom igen…

Ett jobb som tidigare klarats av Vendela Kirchebom, Carola och Charlotte Nilsson (här är alla)?
"Jamen Luuk är inte rolig."
Rolig? Hur kul är Ronny&Ragge-Settman? Hur oironisk är Henrik Schyffert? Hur lite tokroliga är Tripple ’n’ Touch?
"Jamen Luuk tar inte MF på allvar."
Jasså? Vem har sagt det? Och är det roligare med en torr Harald Treutiger som tar allt tenseriöst
"Jamen Luuk är inte Lena Ph."
OK. En poäng jag kan ta. Jag älskade Lena. Men hon sågades jämte fotknölarna vid starten.

Nä. Frågan om han klarar det ställer inte jag mig.
Jag undrar istället hur SVT kunnat få presentationen av Melodifestivalens programledare att bli en enorm mediahändelse…

Hallå! Till och med jag som är besatt av Melodifestivalen, som tar den på stort allvar, som är sjukt nyfiken på vilka som ska sjunga låtarna och vilka jokrarna är…till och med jag inser att programledaren har mikroskopisk betydelse för om det här blir en lyckad årgång av MF eller inte…det handlar bara om låtarna och artisterna.
That’s it.

Så nu tycker jag vill lämnar Luuk till sitt manusskrivande och låter en av Sveriges mest meriterade underhållningsprogramledare sköta det han är bäst på – att leda underhållningsprogram. Så kan vi andra spekulera i det som är spännande och roligt med Melodifestivalen.

Vilka blir Jokrar nu då…

Europe? September? The Ark? Basshunter? DiLeva? Charlotte Nilsson? Benny Anderssons tjejband?

5 kommentarer:

Aronson sa...

Jag har sagt att jag ger Luuk en chans, även om jag är tveksam.

Men en fråga: menar du verkligen att Vendela Kirchebom, Carola och Charlotte Nilsson (Perrelli var det väl då?)klarade av att vara programledare? Det gäller väl att göra mer än att bara se till att programmet genomförs och avslutas...?

Och så en fråga om jokrar, du som vet så mycket om MF. Är inte tanken med jokrarna att de ska bredda festivalen? Hur kan då Magnus C och Nanne (och Pling som låtskrivare) vara jokrar? De är ju med var och vartannat år ändå...?!

Oswald sa...

Förstår inte vad folk är tveksamma till?
Vart skulle han misslyckas med? Vad skulle han kunna sabotera?
Och vad innebär det att du ger honom en chans?
Hur många gav du Lena?

Jag menar att jag minns de åren som bra år i Melodifestivalen - och då har det absolut ingen betydelse hur programledarn var.
I Charlottes fall så dessutom: Ja. Jag tyckte Charlotte var en utmärkt programledare i MF.

Vad det gäller är att leda Sveriges största underhållningsprogram. Varför skulle inte en av Sveriges duktigaste programledare klara det?
Han har intevjuat Madonna och Whitney Houston med framgång - nog fan ska han klara av att dra en vits och presentera Regina Lund?

Vad tycker du en MF-programledare ska göra mera än att intervjua artister och presentera låtar? Lena fick ju tillexempel inte sjunga (förrän i finalen) ifjol. Settman&Co gjorde fyra danssteg i början, men annars var det idel standardjobb och det där året när Markoolio gjorde buskis i någon stuga vill jag bara glömma.

Nä. Jag förstår verkligen inte allas problem med att SVT för en gångs skull valt ett proffs istället för någon vars främsta merit är att de varit med själva i festivalen tidigare...

Vad gäller Jokrarna var det där med bredden något de mumlade om första året de hade Jokrar - och redan då var det ju typ Lena Ph och Ann-Louise Hansson (bla) som var Jokrar...
...efter det gav de upp det och erkände att Jokrarna bara var där för att göra startfältet intressantare och få in kända namn.

Vad gäller Nanne så togs ju den låten fram genom en tävling där bara kvinnor fick medverka (två där kom förresten med i år i ordinarie omgång) och att det var just Nanne var ju en slump.
Vad gäller Carlsson var det ju första gången han var med solo, så det var förmodligen därför de tog med honom...men vad vet jag.

Så länge de ger jokerplatserna till stora, kända (och roliga och/eller bra) namn så blir jag glad.

Aronson sa...

Jag anser att Stina Dabrowski Lundberg är en av Sveriges absolut bästa journalister. Hon verkar kunna gör det mesta och få vem som helst att öppna sig. Men så, för några år sedan fick hon ett halvtimmes direktsänt program i TV3 som skulle gå varje kväll (om jag minns rätt). Och hon var otroligt dålig i det programmet. Inte alls sig lik. Och det har hon själv också tillstått.

Vad vill jag då ha sagt med detta: jo, även om Luuk varit jäkligt bra i Sen kväll, Knesset, Lantz etc. är det inte en garanti för att han är bra i MF. Jag vet att det ligger i farans riktning att han är bra, eftersom han är just det proffs som du säger. Men jag är tveksam. Han spelar på minimalism, vilket jag är tveksam till om det funkar i MF...

Och med att ge honom en chans menar jag att jag inte kommer att döma ut honom på förhand.

Och vad gäller att ge Lena Ph en chans vet jag inte hur du menar. Jag tycker att hon var alltigenom väldigt bra.

Vad gäller de tre programledarna du tog som exempel: Vendela hade ingen speciell utstrålning i tv, Carola var bara dålig och Charlotte: där är jag partisk, det medger jag, men jag har aldrig gillat henne. Jag tycker hon apar sig för mycket.

Aronson sa...

Ett klargörande angående Stina: formen passade henne inte, det var det som var problemet.

Och jag tror inte formen passar Luuk.

Oswald sa...

Okej.
Där finns en viss poäng.
Men jag tror han är proffs nog att fixa det.
Men vi får se.