05 oktober 2006

Oswald Kollar på TV

$$ Jag tror väl kanske inte jag kommer att fortsätta följa fyrans Bonde Söker Fru – men jag tror nog definitivt att den kan bli en succé. Jag är väl kanske inte den primära målgruppen, men jag tyckte faktiskt ändå det var en ganska söt må-bra-reality och även om den visar världens gulligull-bild av landsbygden så är det ändå lite skönt med något som lämnar den kändislystna full-med-silikondyllda-bröst-världen. Åtminstone tills man får träffa tjejerna i nästa avsnitt...
Tuffast av alla var såklart Tamara som hade sett Janne i lokaltidningen redan innan han skulle vara med i fyrans inför-program i våras (då tjejer uppmanades att skriva till den bonde de ville ha en dejt med) och hittat den bonde hon ville ha. "Varför ska jag skriva brev när han finns där?" tänkte hon och åkte dit…och nu när Linda Isacsson kom med alla Jannes brev så var han redan upptagen. Är det inte en solskenshistoria så säg. Perfekt designad för fyran.
Min favorit var för övrigt bonden Marcus. Om han bestämmer sig för att switcha över till något annat än bondmoror så kan han gärna få ringa mig.

$$ MrC verkar vara väldigt upprörd över något som hänt i veckans Prison Break. Själv vågade jag inte läsa hans blogg eftersom jag lagt serien lite på is och sparar den för att se ett gäng avsnitt i en klump någongång när jag har tid. Jag har dock hört rykten (om det heter så när man läst saker i olika TV-bloggar och på olika TV-sajter) om att den på något sätt tagit ett ultimat steg för att bilda sig ett eget litet "universum", där reglerna som gäller i den verkliga världen (ni vet den där utanför TVn där vi bor) är satta ur spel...lite som i "Alias". Kanske har det med det att göra? Eller så är jag helt ute och cyklar... Det ska bli spännande att kunna läsa MrCs inlägg någongång framöver.

$$ Enligt olika siter därute så är översättningen på det franska Orson sa i slutscenen på senaste Desperate Housewives inget annat än: "Jag saknar dig, Monique!" What? Who? Det verkar helt klart som om de börjar få ordning på den där serien igen.

$$ If it walks like a duck and talk likes a duck...så behöver det fanimej inte kännas som en riktig anka iallafall. Gilmore Girls bubblar av repliker som vanligt...men någonting är inte förrut. Något saknas (och då pratar jag inte bara om Kelly Bishop & Edward Herrmann som mormor och morfar Gilmore...var är de??) och jag tror fortfarande det är hjärtat. Bring back the Sherman-Palladinos!

$$ Plötsligt dök Clea Duvall upp i andra avsnittet av Heroes. Henne har jag gillat sedan hon dök upp i Cityakuten för hur-många-år-sedan-som-helst. Jag kommer knappt ihåg vad för roll hon spelade där...men efter det så har hon varit en sådan där skådis som jag reagerar positivt på varje gång hon dykt upp lite här och där...och nu är hon alltså med i nya favoriten vardagssuperhjälteserien Heroes.

$$ Jag blev lite sådär kändisskakig när WeirdScience-Kjell (jag ska sluta skriva hans efternamn efter att ha stavat det fel en gång och fått en uppläxning – som jag inte tog så värst bra i fyllan – här i bloggen) kommenterade gårdagens Onsdagskortisar (gjorde en rättelse efter det). Han är en stor förebild vad gäller TV och jag förstår inte hur han orkar se allt! Tyvärr för hans del så verkar det nu vara 100% klart att NBC lägger ned hans favorit Kidnapped efter en halv säsong. Själv har jag bara sett piloten, men kommer nog ändå spara den för framtida bakisdagar.
Lyckligtvis låter de den åtminstone få ett ordentligt slut (för att underlätta DVD-försäljningen kan man anta) innan den går i graven.

$$ Tvillingserien (åtminstone tematiskt) Vanished har också problem. *spoilervarning* I senaste avsnittet sköt man ihjäl sin huvudperson Graham Kelton (QaFs Gale Harold) och ska nu ersätta honom med Invations Eddie Cibrian. "Planerat sedan länge" säger manusförfattarna, men ryktet säger att Gale Harold inte riktigt var överrens med resten av gänget. Vikande tittarsiffror här också gör dessutom seriens framtid osäker. Kan ingen ge Eddie Cibrian den hit han förtjänar?

$$ WeirdScience-Kjell nämnde även Smith som en av sina nya favoriter. Själv har jag alltid haft lite svårt för Ray Liotta, men efter första avsnittet (återkommer med en recension när jag sett alla som gått) så gillar jag det ändå. Mycket på grund av Heist-temat förstås, men också för favoriterna Virginia Madsen, Shohreh Aghdashloo och framförallt Amy Smart - ännu en sådan där favorit som jag pratade om innan, men här minns jag vart jag först fastnade för henne: i Felicity!

$$ House tar typ en månads uppehåll (det är någon form av slutspel...förlåt mitt sportointresse) från Fox. Hur ska man överleva utan Hugh Lauries cynismer så länge?

$$ Weeds andra säsong fortsätter lika bra som alltid. I går dök Snoop Dogg upp för att röka lite och ge namnet "MILF Weed" till Nancys första skörd. Han skrev till och med en liten låt om det.

$$ Studio 60 on the Sunset Strip fortsätter att glimra av Aaron Sorkins genialitet, men jag har ett litet, litet problem med den: Jag tycker helt enkelt inte att sketcherna som ska verka förekomma i seriens humorprogram är speciellt roliga. Smarta är de. Absolut. Men någonting känns som det fattas... Kanske bristen på riktiga komiker i alla rollerna? Eller så har jag bara taskig humor.
Seriens verkliga överraskning är för övrigt knappast att Matthew Perry & Bradley Whitford är utmärkta (även om de spelar exakt samma figurer som de gjorde i West Wing), utan att Amanda Peet är fullständigt outstanding. Hon verkligen lyser i varje scen..och med tanke på hur mycket Hollywood gillar en skitsnygg tjej som gör halvcomeback så lär hon förmodligen figurera en hel del på Emmy och GoldeGlobegalor framöver ...om inte serien bombar helt det vill säga...även om det verkade kvitta för Geena Davis.

$$ En serie som hela tiden pendlat mellan "nu händer det ju verkligen ingenting på fem avsnitt" och fullständig briljans och "nu hände allting på en och samma gång" är Lost. Säsongspremiären i går i USA var ett av de bästa Lost-avsnitt jag sett. Speciellt öppningsscenen – som till och med överträffa den i säsong två – var helt otrloigt bra med sin introduktion av en ny karaktär, "I guess I’m out of the book-club?" och så det ultimata crescendot då man förstod vad det var vi satt och såg på. Underbart. Damon Lindelof och J.J. Abrams överträffade nästan sig själva. Dessutom kunde jag med full gaydar påslagen nästan ana att de nästlat in sin första bög i serien också...

$$ Slutligen så kan jag som ett extremt Grey’s Anatomy-fans till andra där ute rekommendera deras manusförfattares egna hemsida/bloggar på www.greyswriters.com. Kul inblick i hur man skriver en TV-serie och varför saker händer som de gör i serien. Här kan man tillexempel läsa reaktionen på McSteamys handduk från tjejen som skrev just den scenen.

8 kommentarer:

carina sa...

Gräset i Weeds fick väl ändå namnet MILF-weed och inget annat...

Anonym sa...

MILF. Ja det passar väl me Snoop Doogs rykten om div. XXX-inspelningar :)


Amy Smart förresten var med i den lite udda filmen The Butterfly Effect...en film man ska se helt utan förväntningar. Ashton Kutcher spelar den man.hvr men han fick ändå gk kritik :)

Kim da Costa sa...

Jag är inne i Weeds nu :)

Oswald sa...

Carina:
Helt rätt!
Blir ju ganska logiskt när man tänker på att avsnittet hette så MILF Money också. ;)
Se där vad man kan fatta fel utan textning på avsnittet och nollkoll på amerikanska ghetto-abbreviationer!
Tack för hjälpen.
Har fixat till det i inlägget!

JoS:
Japp. Har sett den. Helt okej. Men jag har svårt för Ashton.

Kim:
Jag sa ju att du skulle älska det! :)

Anonym sa...

ja. usch och fy. jag blev tokbesviken på prison break igår. ska man gå utanför 'gängse' normer och leka gud kan man göra det i en fullständigt fiktiv värld. typ. näää... måste väl se på nästa avsnitt... någon dag...

Fröken Harrysson sa...

om det franska någon sa var "tu me manques, monique" så betydde det just det du skrev :)

Anonym sa...

Jag är också lite kär i Marcus :)

Oswald sa...

MrC:
Hm. Verkar som de misslyckats med att etablera världen innan de gjorde något avgörnade... Måste nog kolla ikapp snarast.

FrökenHarrysson:
Det är nog möjligt att det var det han sa, ja. ;)

FruHatt:
Visst är han söt! Henric Tiselius förslag i dagens StockholmCity om ett "Bonde Söker Bonde"-program verkar helt klart intressant. :)