18 oktober 2006

Onsdagskortisar

I följetongen Oswalds Lägenhet har vi idag kommit lite närmare sanningen varför det kallas Sibirien här uppe. När jag flyttade in var den enda varning jag fick att det "kunde vara lite kallt på vintern". Inget om att frys inte fanns, att grannarna spelar gitarr hela nätterna eller att TVn byter kanal till CNN konstant - utan bara att det kunde vara kallt. Just då var det ju 30 grader ute och det kändes inte speciellt farligt…även om jag kanske borde reagerat lite när hon visade mig tricket hur man kunde använda gasspisen som öppen spis. Nåväl. Nu sitter jag här inomhus för att kurera mig från halsont och förkylning…med vantar, raggsockor, tjock tröja och halsduk – och det är oktober! Jag väntar inte riktigt på tomten och all snön…

Har aldrig hört talas om det svenska bandet "The Second Band" innan idag, men har de fått med en låt i Grey’s Anatomy och har en fiolspelare i gänget som har det som favoritserie…tja, då är jag med på ett hörn.

En av julens största filmer i USA (och som hoppas på ett gäng Oscarsnomineringar) är filmatiseringen av musikalen Dreamgirls, vars nya poster ser ut så här.

Hur kommer det sig att Attitude vanligen är som vilken svensk herrtidning som helst, typ King och Café – men precis de gångerna jag har med mig någon av mina heteropolare när jag köper den och de vill "kolla vad det är för tidning" så är det "The Big Porn Issue" med flashade penisar på 90% av sidorna?

Komediserien How I Met Your Mother har jag tjatat om innan, men det är verkligen hur kul som helst. Även om nya The Class sliter stenhårt för att bli nya "Vänner" (och faktiskt har ryckt upp sig rätt bra från de inledande avsnitten) så är det egentligen bara How I Met Your Mother som är nära den titeln. Veckans avsnitt där vi äntligen fick se Barneys lägenhet var väldigt kul, liksom Marshalls problem med kompisdejtandet av sin manliga kollega.

Med tanke på Åsikttorpedens transfett-inlägg i Tips-för-dina-sinnen-bloggen i morse så kanske jag skulle ha omvärderat kexchokladen och istället gått på mitt andra alternativ. Nu kommer det här istället (och förmodligen på en lista nära den här bloggen senare i veckan): Är ni hungriga och vill käka mycket och bra till ett rimligt pris i Stockholm så ska ni genast bege er till nya Toybar på Rörstrandsgatan (innan alla andra upptäcker det). En enormt trevlig asiatisk buffé med sushi/sparris/sallader-förrätter, en mängd smarriga varma asiatiska huvudrätter och ett lagom stort buffébord där man får skopa sin glass själv (i vilka mängder man vill) för endast 128 kronor är sjukt prisvärt. De friterade laxen och tandoorikycklingen är mina favoriter efter första besöket.

Jag vet inte vad det är med Gilmore Girls, men det känns som om jag bara ser det av plikt numera. Det är inte ett gott betyg. Lite samma har jag börjat känna för Studio 60 on the Sunset Strip. Snart är nog tiden mogen att göra ett slutgiltigt val för den här säsongen, men jag kan nog redan nu avslöja att de enda serier jag verkligen längtar till numera är nog tidigare nämnda Grey’s Anatomy (såklart) och How I Met Your Mother, Lost, Heroes, Project Runway, Desperate Housewives, House MD och CSI:NY. Nog för att det finns flera bra – och många som ligger väldigt nära att kvala in på den listan – men de åtta är helt klart de som jag kastar mig över så fort de går att få tag på.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Rikard Uddenberg i Frank(P3) tipsade lite om samma serier du gillar. Förutom Dexter då som jag tror du snackat om men inte haussat.

Rikards fyra bra serier:
Studio 60
Ugly Betty
Heroes
Dexter

Rikards tre besvikelser:
Kidnapped
Vanished
Six Degrees

P3

Oswald sa...

Dexter är bra, men jag har bara sett första avsnittet ännu och kommer förmodligen hylla det mera efter att ha sett lite mer (om det fortsätter i samma stil).

Jag verkar vara den enda i världen som verkligen gillar Six Degrees...det bådar inte gott för en eventuell förlängning.

Studio 60 börjar nästan ramla åt besvikelse om de inte skärper till sig.

Annars kan jag köpa hans resonemang. :)

Freds sa...

Dreamgirls har inte premiär i Sverige förns 16 febrauri! Why?
Hmmm...kanske du kan få med mig på en gratis QX visning eller så? Hahahaha!

Oswald sa...

Det där är den vanliga rutinen för Oscarsfilmer...de dyker upp i Sverige i februari!
Vi minns ju alla brokeback Mountain ifjol. Och Capote. Och så vidare, och så vidare...

...och du lyckas ju smita in på dem rätt så bra själv! ;)

Anonym sa...

Det finns ingen frys för att det helt enkelt inte behövs när det är -20 i hela lägenheten.