06 oktober 2006

(Nästan) Totalt Jävla Mörker för Bögar?

eller också
Grattis Utrikesdepartementet

Så länge höll mitt musiklöfte...
Tja, Carl Bildt gillar jag. Och Beatrice Ask. Maud blir säkert också bra. Och Fredrik. Dessutom har vi en öppen bög i regeringen (Andreas Carlgren) vilket väl borde ses som en framgång. Eller okej. Det ÄR en framgång.
Men jag kan ändå inte riktigt jubla.

Någon sa till mig innan valet att "Folkpartiet aldrig skulle sitta i en regering där någon från Kd var socialminister". Tja, verkligheten är tydligen att alla partier struntar i det, bara de får de poster som är viktiga för deras kärnfrågor.
Göran Hägglund som socialminsiter känns som rena dråpslaget för homosexuella och alla andra som tror på andra sätt att leva än den traditionella kärnfamiljen. Nu blir det alltså vår vän pingstpastorn som ska styra över departementet som hanterar frågor om inseminering för lesbiska, homoäktenskap och så vidare. Känns som alla mina farhågor plötsligt besannades.
MORR!

Men så länge de inte radar upp oss utanför Patricia och steglar oss så får jag väl vara nöjd...rubriken på detta inlägg är väl något överdriven. Det ser ju ut att kunna bli bra på andra områden. Det är onekligen några intressanta namn listade i ministerlistan. Ska bli intressant att se vad de kan göra.

(Hur snabbt uppdateras inte Wikipedia förresten? Sökte på Andreas Carlgren och Cecilia Stegö Chilò och de stod redan inskriven som Miljöminister respektive Kulturminister...)

2 kommentarer:

Rexxie sa...

Enligt Aronson och Kim M så är även Tobias Billström öppet bög, så det blir två stycken, och det är väl (vad jag vet) första gången.

Oswald sa...

Jupp.
Jag hörde det på radio sedan.
Skrev ett nytt inlägg efter det...
Ett lite mera positivt än mitt första!
=)