16 oktober 2006

Läget Just Nu - Vecka 42

Bra Saker Just Nu:

"Rudebox" - CD av Robbie Williams Ny
Visst har jag gillat Robbie innan (fast jag har mest koll på hitsen) och visst har jag fortfarande lite svårt för att han på nya skivan försöker rappa så otroligt mycket…men sammantaget måste jag nog säga att det här är Mr Williams bästa och mest intressanta soloskiva hittills. Dels för de självutlämnande texterna om åren i Take That med mera och dels för den sjuka blandningen av låtar. Här finns (som jag nämnde) en hel del låtar där Robbie pratsjunger texten á la singeln Rudebox. Här finns dåliga covers (Bongo Bong – jag avskyr den låten) och fantastiska sådana (Kiss Me). Precis som på Justins Timberlakes skiva finns här låtar som jag kanske inte kommer lyssna på mycket mera än de här initiala genomlyssningarna av hela skivan – samtidigt som där finns några av de bästa låtar jag hört i år. Kommande singeln Lovelight tillexempel…och de två fantastiska samarbetena med Pet Shop Boys (Boysen har inte varit så bra på hur länge som helst). Dels den småkonstiga We’re the Pet Shop Boys - som bara känns så underlig på en Robbie Williamsskiva – och dels den (och jag har inga superlativ kvar som kan förklara hur mycket jag älskar den här låten) ljuvligt fabulöst briljanata She’s Madonna (som inte handlar så mycket om personen Madonna som mytbilden av henne som den perfekta heteromansdrömmen). Den låten skulle ensam kunna motivera ett köp av den här skivan...men nu får man dessutom ett gäng andra bra och/eller intressanta sånger på köpet. Har en musikhöst någonsin varit så här bra?
Lördag med BB Ny
Alltid lika trevligt att ha någon av grabbarna från familjen i Götet här – och BB verkar vara den som trivs bäst i Stockholm…han är i alla fall här oftast (vet inte om det beror på mig eller HUGO-butiken…men jag hoppas att det är den oemotståndliga kombinationen av oss båda) och vi har alltid lika trevligt. Avslutet på ett kontantkrävande Lino var dessutom en höjdare med massa nya Stockholmsbekanta.
"Project Runway" Säsong 3 – TV-serie på Bravo 9v *åter*
Egentligen är rubriken lite felaktigt formulerad eftersom den stora Project Runway-händelsen på senaste tiden var TV3 maraton på hela säsong ett. Hade några luckor där, men nu kan jag med säkert säga att den första omgången var den med färgstarkast karaktärer (Austin!), största skandaler (Wendy Pepper i final!) och störst talang (Kara Saun och Jay!) och det är lätt att förstå varför serien blev en sådan succé direkt. Om vi hoppar tillbaka till säsong tre så var näst sista avsnittet innan den stora finalen i veckan det klassiska avsnittet där Tim åkte runt och kollade på finalisternas halvfärdiga kollektioner…och my god…det blir jämt! Ska bli skoj att sitta i FFs soffa och kolla finalen nästa helg!
GB Sandwich Lussebulle Ny
Fantastisk ny juluppdatering som avlöser pepparkaksvarianten av GB Sandwichen och som lär bli helt oemotståndlig till glöggen.
"Grey’s Anatomy" Säsong 3 – TV-serie på ABC 4v
Jag har nog tömt ut allt jag kan säga om den här TV-pärlans förträfflighet. Det enda TV-program jag kastar mig över och kan styra om mitt liv för…
Gymmorgon med Syrran 3v
Vardagens slit saboteras lite av mina frosserier i glass, öl, vin och 7Elevenskräpmat på helgerna…men de där morgnarna på löpbandet fyller ju faktiskt också en social funktion…och så kommer jag upp på morgonen!
Satsumas 2v
Frukt är inte godis…vad de än säger…men det här är jäkligt nära. Speciellt om man piffar upp med kanel om man ska festa till det.
Tim Burtons "Batman Returns" - Två Disc-DVD Ny
En av mina absoluta favoritfilmer genom tiderna finns äntligen i min ägo i dubbeldisc-upplaga. Väldigt skoj att se hur Michelle, Tim, Michael och de andra ser tillbaka på att jobba med detta lite egendomliga och gigantiska projekt så här femton år senare. Fast framförallt är det ju en underbar film och i mitt tycke Burtons mästerverk. Scenografin kan för övrigt vara coolast i filmhistorien jämsides med castingen.
TV-höstens alla Program 3v
TV3 är på hugget och kör i veckan igång både nya "Prison Break" (andra säsongen) och helt nya (och i USA strax nedlagda) "Vanished". Annars har jag inte så mycket att säga under den här punkten den här veckan…kanske att jag börjat gilla "Ugly Betty" på riktigt nu när det hittat sin form...men snart tror jag att jag iallafall kan berätta vilka nya serier jag tänker fortsätta följa och inte.
"That’s Meat Boys" - Remixhit med The Embassy Ny
Maccarenaljuden möter Göteborgsk indiesynth…och det låter helt fantastiskt.

Tveksamma Saker Just Nu:

"Separation Road" – CD med Anna Ternheim
När förra årets summerades var Anna Ternheims coverplatta med bland annat hiten av Broder Daniels "Shoreline" en av de bästa. Nu är hon tillbaka med en vacker höstskiva (i samma stil som underbara singeln "Girl Laying Down") som jag tyvärr hittat för få tillfällen att lyssna på (på pendeltåget krävs tuffare musik för att stänga ute larmet), men vill ni ha mera superlativ så kan ni förmodligen kolla in MrC's lista den här veckan.
"Stronger" – CD med Agnes
Mycket på "Stronger" är enligt formel ett A och perfekt radioskvalanpassat…men av någon anledning så faller jag som en fura för de värsta CelineDion-ögonblicken som till exempel "What Do I Do With All This Love".

Dåliga Saker Just Nu

Mange Schmidt
Jag orkar bara inte mera låtar från honom just nu.
Sibiriens Soppkök
Deras goda rykte kan omöjligt ligga i den obefintliga servicen.
Regeringsskandaler
Både det utbredda fusket bakom och häxjakten som letade fram dem.
Schlagerspekulationer
Jo, till en viss gräns är det skoj som fan…men efter det är det bara enerverande.
För Lite Sömn
Trött, trött, trött.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: