12 september 2006

Snabba Tisdagskortisar

* Vädret i Göteborg är samma som i Cascais (som för övrigt har det intressanta uttalet "Kaschkajsch"…portugisiska är ett mystiskt språk), men här finns ingen pool, inga drinkar och inga partyglada kollegor.

* I torsdags verkade allt handla om Fp och den där skandalen. När man kommer hem efter ynka fyra dagar verkar Folkpartiet snarare gått upp än ned och ingen orkar höra om det längre. Det går verkligen snabbt så här innan valet…

* Scissor Sisters "Don’t Feel Like Dancing" är etta på englandslistan! Väldigt rättvist och trevligt – och låten växer ännu ett snäpp med albumets ABBAartade intro. Robbie Williams är dessutom fyra med "Rudebox"… Var inte den ett fiasko bara för några dagar sedan? Man undrar lite vart alla rykten startar - Aftonbladet tycks i alla fall nappa ganska snabbt på dem!

* Anna Nicoles hemska familjetragedi toppar alla löp. Det märks v e r k l i g e n att det är val på söndag, eller hur?

* TV-Kristallerna igår verkar ju ramlat rätt tillslut. Mycket Philip&Fredrik och FCZ. Det finns kanske hopp för det priset också?

* Inget "Idol" idag på TV. Hur kan fyran bara göra så där? Starta och sedan direkt ha uppehåll. Tänker de inte på sina beroende tittare?

* Ellen DeGeneres som värd för Oscarsgalan! Hur bra låter inte det? Hon har ju varit grym på Emmygalorna. Nu måste jag titta nästa år också…och jag som lovade dyrt och heligt att sluta efter deras "Brokeback Mountain"-dissning ifjol.


* Nya Arne Dahl-boken recenserades i Morgonnyheterna i morse och fick en trea (av fem). "Som vanligt bra när det är Dal - men slutet är inte riktigt så lyckat som resten av boken. För mycket osannolikt pussel". Hm. Låter exakt som alla de andra då... Bra!

* Det är svårt att ta igen alla bloggar man missat – eller att läsa/skriva svar på alla nya talkbacks (men tack Kimman, MrC, Ellen, FF, Freds) – när man försöker tjuvsurfa på grannens trådlösa bredband med extremt taskig mottagning… Att skriva nya bloggar är också svårt. Därav detta något begränsade inlägg.

* Slutligen; en egotripp! Att sitta på planet till Portugal i torsdags, slå upp DNs biosida – och se "mitt" betyg i annonsen för C.R.A.Z.Y…det var mäktigt!! Okej. Det stod inget namn. Det stod inget citat. Bara fyra jäkla QX tecken. Men det var mina QX-tecken som jag satt som betyg och jag jojkade lite lätt för mig själv (och alla som ville höra) i min flygplansstol. Kände mig sjukt stolt.
Jag börjar förstå varför Moviezine alltid sätter skyhöga betyg på sunkiga filmer – de hamnar i annonser…och det är en grym egoboost. Fast tyvärr har vi ju det där med trovärdighet då också…

10 kommentarer:

Aronson sa...

Välkommen tillbaka! (jag säger inte hem, för det vet bara du var det är...)

Du ser att det ju gick bra med flygningen. Var det jobbigt?

Och grattis till... hmmm... whatever du vill bli grattad för...

;-)

Aronson sa...

...och nån gång får du gärna förklara för mig vad talkbacks är...

Kim da Costa sa...

Välkommen tillbaka till verkligheten.

Anonym sa...

Välkommen tillbaka till Sverige!
Skojs att bli "citerad" i bioannonsen, även om det bara var ditt betyg. :-)

Anonym sa...

Nä, Idols oregelbundna sändningstider är verkligen crap! Nästa avsnitt verkar vara på fredag kl. 20:00, och det är två timmar långt! :-)

Oswald sa...

Tackar, tackar allihopa. Ni är ju för söta... :)

Och Aronson - du är i talkbacken nu.
Du "pratar tillbaka på något jag skrivit" liksom.
Har du något skönare , adekvat svenskt uttryck så får du gärna komma med det som förslag. :)

Oswald sa...

Ellen:
Oj! Bra att du sa det...då vet jag vad jag gör på fredagskväll då.
=)

Aronson sa...

Hmm. Kommentarsrutan brukar jag kalla det...

;-)

Oswald sa...

Same shit - different names. ;)

Anonym sa...

Ahh, hade ingen aning att Cascais uttalades så! Välkommen hem förresten! Nu blir allt som vanligt igen. Skönt! Obrigado. :-)