22 september 2006

Fredagskortisar!

Blev lite mycket navelskådning i förra inlägget, så nu är jag tillbaka i klassisk Metronyheter-med-gaytouch-stil! Vassegoda:

*Ska ju på Rent-premiär ikväll och inom mig bor en latent musikalbög som vältrade sig i Les Miserables och Fantomen på Operan i tonåren...på senare tid är det bara Mamma Mia som gått hem. Typ tre gånger i London och Stockholm. Men jag är sugen på att se vad Jöback gör som konferencierern i Cabaret (för syrran är lyrisk) och Singin’ in the Rain får ju bra recensioner och verkar cool om inte annat för sin scenteknik.

*Filmfestivalen 2007 har fått sin affisch signerad Carl-Johan DeeGeer. Tycker helt klart att Helena Blomqvists från ifjol var snyggare...men det är ju jag.

*Har fortfarande inte fått tag i säsongsstarten av America’s Next Top Model. Skandal! Och jag vågar inte gå in på mina vanliga TV-bloggar eftersom jag kan råka snubbla över vem som var den sista att ramla ur Project Runway innan finalen i gårdagens avsnitt...

*Skönt att se att det inte bara verkar vara jag som haft problem att tycka något konkret om Farväl Falkenberg (även om den kraftigaste sågningen jag läst fanns på mitt eget företags intranet, nedskriven av en kollega som tyckte det var hans sämst spenderade 91 minuter i livet), även om jag glatt kan erkänna att Jens Peterson i Aftonbladet och Henric Tiselius i Stockholm City fångar vad jag tänkte och tyckte mycket, mycket bättre än vad jag gör i kommande numret av QX. I’m still learning, you know.

*Teddybears Sthlm har verkligen gjort en massa roliga nya versioner på sina egna låtar. Först en tuff "Punkrocker" med Iggy Pop, sedan en ljuvlig "Yours to Keep" med norska Annie...och just nu spelar P3 en rätt så fantastisk version av "CobraStyle" (kallad "GirlyStyle") med Robyn!

*Nästa Disneyland-karusell att bli långfilm (efter Pirates of the Caribbean) är "Jungle Cruise". Se människor bli anfallna av gorillor och köttätande fiskar på en biograf nära dig inom kort alltså.

*Inga kortisnyheter från Popjustice alls idag faktiskt – men däremot från en annan av mina favoritbloggar, Chris & Alex flaggskeppsblogg inom svensk popmusik: Catchy Tunes of Sweden. Alltid massa mer eller mindre bra svensk popmusik, och väldigt ofta hittar man låtar där som man bara hört talas om tidigare (som Teddeybears feat. Annie som jag nämnde ovan). Iallafall. I senaste inlägget har de snokat upp en fruktansvärd ny popexport från Sverige (till Tyskland) kallad "Se:side", där jag inte kan bestämma mig för vad som är värst...låten i sig, medlemmarnas plastiga utseenden...eller deras totala oförmåga att se ut som om de sjunger i videon!
Grabbarna har också hittat en tysk pojkgrupp som ska försöka slå igenom med hjälp av en hit från en svensk Idoldeltagare! Kila genast över till CtoS och kolla upp det!

*Min favoritkritiker Kjell Hägglund stämmer (såklart) in i samma hyllningskör som jag gav röst för i onsdagsmorse, när han skriver en ohämmad hyllning till genialiteten som är How I Met Your Mother. Den mysigaste, roligaste och varmaste sitcom som drabbat TV sedan Vänner var som bäst.

*Elin EK är så mycket bättre än Lantz i "Lantz i P3". Och Kristian Luuk är bättre än båda ihop. Ingen på SR som funderat över att göra någonting åt det där?

* Kan knappt fatta att det ligger ett helt nytt Grey’s Anatomy och väntar på mig hemma...har inte haft en sådan passion för en TV-serie sedan första halvan av Desperate Housewives säsong ett. Vet inte hur deras krig med CSI gick igår – siffrorna är nog inte ännu – men här är lite bilder på karlar därifrån. Vad kan Grissom sätta emot dessa undrar man?
Sara Ramirez (Callie...George flickvän) verkar förövrigt blivit en i fasta ensemplen i säsong 3 - och alla andra är kvar...iallafall om man ska tro på pressmaterialet.

*Jag kommer nog aldrig få komma hem till MrC mera nu när jag berättar att jag både lyssnat på allas vår favoritlesbian Lahles nya singel "Det är Vi som Bestämmer" och Roxettes "One Wish" med visst nöje den här mogonen... Bäst i iPoden (förutom SS då) just nu är dock CSS' "Let's Make Love and Listen to Death from Above"!

* Tillslut ännu mera House i Oswalds blogg: Denna veckas avsnitt i USA (som för övrigt var regisserat av Laura Innes – Cityakutens haltande lesbian) fortsatte hålla hög klass och innehöll ett gästspel av suveräna Joel Grey. Grey kommer sedan ett par år tillbaka inte bara vara farsan till Dirty Dancing Jennifer Oscarsvinnande konferencierern i Cabaret (se så snyggt jag knöt ihop det med första kortisen där)... Nope han kommer alltid vara Sloans geniala dubbelgångare i Alias fjärde säsong!

7 kommentarer:

Anonym sa...

ja CJ de Geers affisch kändes som ett enda stort "Jaha". Jag hade nog förväntat mig något annat ... men men jag hoppas att filmfestivalen blir något alldeles extra som vanligt :)

Anonym sa...

lustigt. jag satt just och sågade lalehs hemska utspel vid fotknölarna när jag hörde den på tracks. roxette kan inte kännas rätt år 2006. i'm so sorry liksom.
du har rätt baby. jag får nog ta och överväga vår relation KRAFTIGT...

men jag kan avslöja för dig att förutom kass musiksmak - uppenbarligen - så har du faktiskt en del bra kvaliteter också...
=D

Oswald sa...

JoS:
Det är bara att hoppas att jag kan gå nåt i år när jag bor i Stockholm...

MrC:
hahahaha
Vad skönt. ;)
Roxette har nog gått över idag...men Lahle tycker jag nog helt enkelt är okej - även om ingen av dem bor i min iPod.
Där dominerar fortfarnde CSS' "Let's Make Love and Listen to Death from Above"!

Anonym sa...

Hur kan man ha en favoritkritiker som man inte vet vad han heter? Själv gillar jag Mattz Olzon, Anders Locke och Jan Gradhwahl!

Oswald sa...

Oh, sicken förfärlig felstavning. Ett extra G är ju dessutom jävligt allvarligt och kan inte alls bero på att man är stressad.
Självklart beror det på att jag inte alls visste vad han hette...jag bara gissade.
Och visst hade du svårt att förstå vad jag menade! Det blev ju en HELT annan innebörd nu!

Och vad DUKTIGT av dig att se det - och dessutom jätteskämtsamt skriva små egna lustifikationer anonymt!

Har du inget bättre för dig än att leta stavfel så kommer du nu få en hel del kul att göra här.
Men jag tror absolut du ska sluta läsa och vända dig någon annanstans där folk skriver så du förstår.

Anonym sa...

det var en rolig anmärkning.

men du visade just en njugg, anal sida som är fasligt inattraktiv.
hej då.

Oswald sa...

Vilket var roligt? Din eller min?

Jag kan väl se att mitt svar var lite överdrivet gnälligt (skrivet småfull klockan ett på natten) men jag har väl samtidigt ingen ambition att attrahera anonyma personer som försöker visa hur duktiga de är genom att ställa ironiska frågor...

But sure, jag är nog en av de mest anala personer jag känner. Det har jag aldrig förnekat. Jag kan vara sjukt gnällig och tar fortfarande kritik dåligt när jag inte stannar upp och tänker efter. Det är ingen idé att förneka heller.

Njugg däremot. Det vete fan.

Kom gärna med något mera konstruktivt nästa gång så ska vi se hur attraktivt svaret blir.